Canon EOS 450D

Reaction score
1.560
Καλησπερα

Ειμαι κατοχος της παραπανω μηχανης με τον φακο 18-55

Για την ωρα δεν εχω χρονο να ασχοληθω να μαθω για ISO και διαφραγματα αρα τραβαω με τις διαφορες κατηγοριες που εχει(sport,macro κλπ)

Θα ηθελα την βοηθεια σε οτι αφορα φακο για μεγαλυτερο ζοομ αφου αυτος ηταν και ο κυριος λογος που την αγορασα,για να μπορω να τραβαω μακρινα πλανα

Επειδη κατα πασα πιθανοτητα θα κανω ενα ταξιδι(γαμηλιο) τον αλλο μηνα στην κινα και εμαθα οτι εχει πολυ καλες τιμες σε φακους σκεφτομαι να αγορασω τον παρακατω

¨http://www.skroutz.gr/c/591/fakoi-fotografikwn-mhxanwn.html?keyphrase=Canon+EF+75-300+III+F4-5,6+USM

Θα ηθελα να μου πειτε εαν ειναι καλος και εαν υπαρχει κατι καλυτερο που πιθανον να τον βρω εκει σε καλη τιμη και να αξιζει

Ευχαριστω

Reaction score
173
Απάντηση: Canon EOS 450D

Ο καλυτερος -και με διαφορα- που μπορεις να παρεις ειναι ο κανον 70-200 F4 is στα 1000Ε

Δευτερος ο κανον 70-300 F4-5,6 is στα 500Ε

Τριτος ο κανον 55-250 F4-5,6 is στα 250Ε

Σε τηλεφακο αυτες ειναι οι καλυτερες επιλογες. Οι τιμες στο περιπου.

Αν τραβας με τριποδο και δεν σε πειραζει ο ογκος μπορεις να δεις και τον ταμρον 70-200 F2,8 στα 700Ε.

Reaction score
1.560
Καλημερα

Ο καλυτερος -και με διαφορα- που μπορεις να παρεις ειναι ο κανον 70-200 F4 is στα 1000Ε
εχει και το καλυτερο Ζοομ?

Reaction score
1
Τι εννοείς το καλύτερο?
Το μεγαλύτερο? Όχι. Το μαγαλύτερο "ζοομ" (την μεγαλύτερη μεγένθυση να το πούμε αλλιώς) το έχει αυτός στα 300mm, Μετά αυτός στα 250mm, και μετά μετά ο L στα 200mm.

Το θέμα είναι πως επειδή πλέον αυτά τα "zoom" (που δεν είναι σωστός όρος) είναι ήδη αρκετά μεγάλα, αρχίζει και δυσκολεύει αρκετά να βγάλεις καλή φωτογραφία. Το παραμικρό μπορεί να στην χαλάσει.

Επειδή όμως είσαι στα αρχικά σου στάδια, μην κατευθείαν στα βαθειά. Θα σου έλεγα πάρε τον 55-250 που είναι και αρκετά πιο οικονομικός (στην ουσία είναι μια crop εκδοση του 70-300, ούτως ή άλλως δεν σου χρειάζεται το FF) και κάνε την δουλειά σου. Και είναι και πιο συμπαγής για ταξίδι από το θηριάκη του 70-200L. Αν έχει καλούτσικο φώς, και κλείνεις και 1 στοπ το διάφραγμα (τραβάς στο φ8) θα είσαι μια χαρά.
Στην πορεία θα μάθεις να εκτιμάς καλύτερα τι θές, τι σου λείπει, τι σε χαλάει. Και θα έχεις δώσει 250ευρώ μόνο, το ξαναπουλάς όσο βρείς, τι είχαμε, τι χάσαμε.

Reaction score
1.560
Θα συμφωνησω μαζι σου

Απλα λογο του οτι ενας φιλος μου ειπε οτι στην κινα θα βρω φακους αρκετα φτηνους σκεφτηκα να βγω κερδισμενος αγοραζοντας εναν πιο ακριβο εδω οπου πιθανον να τον βρω αρκετα πιο κατω εκει

Reaction score
0
Κάτι μου λέει ότι θα καταλήξεις σε έναν 18-200 και θα τα ξεχάσεις όλα τα άλλα...
:102:

Reaction score
0
Νεος και ευτυχης κατοχος και εγω μιας τετοια DSLR...την πετυχα με μολις 449 σε προσφορα απο τον Κωτσόβολο! Εχω αρχισει να διαβαζω το manual για να μαθω τις ρυθμισεις μιας και ειμαι ασχετος και η μηχανη αυτη αποτελει την εισοδο μου στην "καλλιτεχνικη" φωτογραφια!!! Τι άλλο ειναι χρησιμο να διαβασω για να αρχισω να μαθαινω και εγω να αξιοποιώ την μηχανη?

υ.γ. Στον Κωτσοβολο ανεφεραν για 2 χρονια εγγυηση αλλά μεσα στο κουτι η canon αναφερει 1 μονο χρονο εγγυηση...ξερετε μηπως τι ισχύει??

Reaction score
0
Θα συμφωνησω μαζι σου

Απλα λογο του οτι ενας φιλος μου ειπε οτι στην κινα θα βρω φακους αρκετα φτηνους σκεφτηκα να βγω κερδισμενος αγοραζοντας εναν πιο ακριβο εδω οπου πιθανον να τον βρω αρκετα πιο κατω εκει
Nα προσέξεις τους "αρκετά φτηνούς φακους" από την Κίνα. Στα οπτικά οτι πληρώνεις παιρνεις.. και οταν γυρισεις στην Ελλάδα εαν σου τυχη καποια στραβή τι θα κάνεις ; Θα στειλεις τον φακο στην Κίνα για αντικατάσταση (η Intersys - αντιπρόσωπος της Canon στην Ελλάδα - δεν φημιζεται για την ευαισθησία της να αναγνωριζει εγγυση σε προιόντα αγορασμένα εκτος Ελλάδας..)

minas

Πισιά
Reaction score
4.194
Απάντηση: Re: Canon EOS 450D

υ.γ. Στον Κωτσοβολο ανεφεραν για 2 χρονια εγγυηση αλλά μεσα στο κουτι η canon αναφερει 1 μονο χρονο εγγυηση...ξερετε μηπως τι ισχύει??
Λογικά εφαρμόζεται η οδηγία της ΕΕ για ηλεκτρονικά που ανεβάζει την εγγύηση στα 2 χρόνια υποχρεωτικά.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Canon EOS 450D

Λογικά εφαρμόζεται η οδηγία της ΕΕ για ηλεκτρονικά που ανεβάζει την εγγύηση στα 2 χρόνια υποχρεωτικά.
Eπειδη πήρα την εταιρια (intersys) καθως και το ιδιο το καταστημα, το οποίο μου τα γύρισε, και μου ανεφεραν και οι δυο για ενα χρονο εγγυηση ξερεις μηπως ποια ακριβως ειναι αυτη η οδηγια της Ε.Ε. για να ξερω ενα χρειαστει ποτε κατι?

minas

Πισιά
Reaction score
4.194

Από μνήμης μπορώ να σου πω ότι είναι το Άρθρο 5 μιας οδηγίας του 1999 που αφορά στην εγγύηση προϊόντων.
Σίγουρα θα υπάρχει στο
http://europa.eu

Μπορείς πάντως να βρεις πληροφορίες για το θέμα και σε φορείς υποστήριξης καταναλωτών όπως:
http://www.synigoroskatanaloti.gr/
http://kepka.org/
http://www.ekpizo.gr/el/rights/

minas

Πισιά
Reaction score
4.194

Αυτό είναι...καλό θα είναι να επικοινωνήσεις και με κάποιο φορέα καταναλωτών που θα μπορεί να σου πει άμεσα πώς εφαρμόζεται στην περίπτωση που σε ενδιαφέρει, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνεις.

Reaction score
0
Οτι και να λεει η οδηγια, η Intersys δινει 1 χρονο εγγύηση. Στην χώρα του παραλόγου ο καθενας κανει οτι θελει. Εχω 2 κοντινα μου προσωπα που ειχαν αναλογο θεμα, ο ενας ειναι στα δικαστήρια, αλλά επειδή υπάρχουν παραθυράκια στο νομο δεν εχει βρει το δικιο του ακομα (ενω εχει ηδη ξοδέψει την αξια της DSLR του στο πολλαπλάσιο)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.812
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos