Canon FD φακοί σε Sony SR11 βιντεοκάμερα

Reaction score
5
Καλησπέρα,

Έχω κάποιους FD φακούς της Canon από μια φωτογραφική A1, που ξέρω ότι μπορώ να βάλω στην HD Sony SR11 με κάποιον adaptor ώστε να έχω depth of field και κινηματογραφική υφή στην εικόνα (αν και θα είναι ανάποδα το ξέρω)

μπορεί κάποιος να μου πει που θα βρω τέτοιον αντάπτορα σε μια λογική τιμη?

Ευχαριστώ

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.403
Απάντηση: Canon FD φακοί σε Sony SR11 βιντεοκάμερα

Καλησπέρα,

Έχω κάποιους FD φακούς της Canon από μια φωτογραφική A1, που ξέρω ότι μπορώ να βάλω στην HD Sony SR11 με κάποιον adaptor ώστε να έχω depth of field και κινηματογραφική υφή στην εικόνα (αν και θα είναι ανάποδα το ξέρω)

μπορεί κάποιος να μου πει που θα βρω τέτοιον αντάπτορα σε μια λογική τιμη?

Ευχαριστώ
Δεν αξίζουν τον κόπο (πλέον) τέτοιες πατέντες. Πάρε μια mirrorless φωτογραφική μηχανή (πχ sony nex) και βάλε τους εκεί, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο. Εφόσον έχεις διάθεση να ασχοληθείς εννοείται.

Reaction score
5

το θέμα δεν είναι η διάθεση, το θέμα είναι το κόστος. Η μηχανή που αναφέρεις κοστίζει 500 περίπου αν δεν κάνω λάθος.

Το ζητούμενο είναι να εκμεταλλευτώ την βιντεοκάμερα μου παράλληλα με τους φακούς μου και όχι να επενδύσω σε νέο εξοπλισμό.

Άλλωστε το βίντεο είναι η προτεραιότητα

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.403

Μα και οι αντάπτορες για βιντεοκάμερες δεν είναι φθηνή λύση, χώρια που από πρακτικότητα δεν το συζητώ. Βρες μεταχειρισμένη, κάπου στα 350 νομίζω παίζουν. Και σε βίντεο μιλώ εγώ ότι υπερέχουν, εφόσον αρχίσεις να το ψάχνεις σε ποιότητα εικόνας και ρηχό βάθος πεδίου.

Reaction score
5

οκ. Σε ευχαριστώ για την τοποθέτηση :)

Το θέμα είναι όμως ότι και 350 είναι πάρα πολλά. Κάπου παλιά είχα διαβάσει για ένα ανταπτοράκι που βίδωνε στον φακό της SR11/12 και από την άλλη έπαιρνε φακούς FD της canon για λιγότερα από 100 ευρώ.....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός