Canon MVX250i vs SONY DCR HC-32

Reaction score
0
Μετά από ψάξιμο κατέληξα στις δύο παραπάνω Βιντεοκάμερες, οι οποίες κινούνται στα ίδια επίπεδα τιμής.

Η βασική τους διαφορά είναι ότι η Canon είναι 1,3MP ενώ η Sony 0,8MP.

Αντίθετα η Sony διαθέτει 20x οπτικό και 800x ψηφιακό Zoom έναντι 18x και 360x της Canon αντίστοιχα.

Επίσης όπως διάβασα σε ξένα fora η ποιότητα εικόνας της Sony υπερτερεί σε σχέση με αυτή της Canon σε λήψεις με ιδιαίτερα χαμηλό φωτισμό.

Ποια είναι η άποψή σας σχετικά με τις δύο παραπάνω βιντεοκάμερες?
Υπάρχει κάποιο μέλος με εμπειρία στη χρήση τους?
Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο σε αυτή την κατηγορία τιμής (περίπου 600 ευρώ)?

Reaction score
5
Στη κατηγορία τιμής που θέτεις θα σου πρότεινα δύο mini dv μοντέλα. (τη συγκεκριμένη canon δεν την πολυσυμπαθώ και δεν με ενθουσίασε η ποιότητα κατασκευής.)

Αν λοιπόν ενδιαφέρεσαι για βίντεο (και όχι για φώτο) τότε στη τιμή των εξακοσίων ευρώ (μπορείς να τις βρεις μέχρι και 550 ίσως και χαμηλότερα στην Ελλάδα) σου προτείνω:

1) Sony DCR-PC53E/S

Φακός Carl Zeiss
Αισθητήρας Advanced HAD CCD 800.000 Pixel
Οπτικό ζουμ 10x / Ψηφιακό ζουμ 120x
Υβριδική οθόνη LCD 3,0"
Οθόνη αφής με ενεργό μενού
Μέτρηση απόστασης σημείου, εστίαση σημείου
i.LINK™ (έξοδος DV)
Προηγμένη σύνδεση μεταφοράς δεδομένων USB (εγγραφή δίσκων βίντεο CD)
Slide Show Plus
Υποδοχή σύνδεσης αξεσουάρ
Λειτουργία αντοχής μπαταριών Stamina, 1 ώρας και 50 λεπτών

και..........

2) Sony DCR-PC106E

Mini DV Handycam
800k pixel CCD
Carl Zeiss Vario-Tessar Lence
10x Optical Zoom
120x Digital Zoom
Analogue Video Out
DV Out
Coloured Nightshot Plus
Touch Screen

Reaction score
5
και στο zoom μην πολυδίνεις σημασία , μετά το 120Χ είναι ένα τίποτα.......

Ακόμα και 700.000Χ να έχει άχρηστο θα είναι διότι από το πολύ pixel Και παραμόρφωση απλά δεν θα βλέπεις τίποτα...........

Reaction score
0
Στέλιο, ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου.

Θα δω και τις δύο mini dv που μου προτείνεις και τα λέμε πάλι.

Reaction score
0
Εγω θα σου προτεινα την canon μονο και μονο για το γεγονος του 1,3mpixel(ειναι προτιμοτερο να επενδυσεις σε megapixel). Οσο για το zoom οντως μην δινεις σημασια.
Τωρα για το θεμα της αποδοσης σε χαμηλους φωτισμους (κατα την γνωμη μου) δεν νομιζω να ειναι τοσο χαλια. Δεν εχω χρησιμοποιησει βεβαια το εν λογω μοντελο της canon αλλα με την 750i δεν εχω ιδιαιτερα προβληματα. Σε φωτισμο δωματιου ολες οι καμερες καλο ειναι να χρησιμοποιουνται με χειροκινητες ρυθμισεις και ισσοροπια λευκου. Απο φωτισμο δωματιου και κατω σε κατηγοριες των 600€ μην ψαχνεις θαυματα. Πριν αποφασισεις βεβαια, σε αυτο το κριτηριο, σκεψου κατα ποσο θα τραβηξεις σε χαμηλους φωτισμους γενικοτερα και αν εισαι τυπος shoot & go επενδυσε κατι παραπανω για να εχεις και καλη αποδοση σε αυτες τις περιπτωσεις.
κοιτα μηπωσ σε βοηθησουν reviews στο www.camcorderinfo.com και αλλα site του ειδους.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.818
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos