Canon XL H1 Αξιζει ???

Reaction score
0
Γεια σας σε ολο το forum ..

θα ηθελα την βοηθεια σας
ενας φιλος ειχε αγορασει μια canon XL H1
και την πουλαει κοντα στα 1000 ευρω
διοτι πηρε μια sony vg 20
H καμερα ειναι καινουργια πολυ λιγη χρηση και πολυ προσοχη του κουτιου ειναι ..
το αν αξιζει η οχι δεν το λεω μονο απο το θεμα τιμης
αλλα και στο να παρει καποιος μια τετοια καμερα σε σχεση με μια dslr που τραβαει και αυτη βιντεο ..
δεν τα ξερω καλα με τις καμερες
αλλα απο οτι ξερω ειναι με κασσετα αυτη και 1080i

αξιζει καποιος να την παρει αντι να παρει κατι αλλο στα ιδια λεφτα ..

Ευχαριστω πολυ για τις οποιες απαντησεις μου δωσετε ...
[FONT=arial, sans-serif]

[/FONT]

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.090
κοιταξε , ειναι μια μεγαλη συζητηση..

ειναι μτχ με οτι συνεπαγεται αυτο...

επισης ειναι καμερα, οχι dslr, παλι με οτι συνεπαγεται...

για τι ακριβως χρηση τη θελεις?

ειναι HD με κασσετακια, οποτε πρεπει να κανεις και capture...

πες μας καποια πραγματακια παραπανω..

Reaction score
0
Απάντηση: Canon XL H1 Αξιζει ???

Εχω μια Canon 5d mk ii και τραβαω κατα καιρους video απο αυτην ..
απλα σκεφτομουν να αγοραζα καποια στιγμη καποια dslr π.χ 7D
και να την ειχα αποκλειστικα και μονο για χρηση video ...
η χρηση video που κανω καποιες φορες ειναι για καποιες ταινιες μικρου μηκους οπου θελω ..
απλα τωρα ετυχε και η περιπτωση του φιλου που δινει την καμερα σε αυτην την τιμη
σε σχεση με την 7D που θα επερνα και το σκεφτομαι ..

επισης θα ηθελα να ρωτησω και κατι αλλο
οι dslr λογο μεγαλου αισθητηρα εχουν και καλη εικονα στο video
οι επαγγελματικες βιντεοκαμερες που λενε δεν εχουν ομως τον ιδιο αισθητηρα σε σχεση με μια dslr
αρα ποια μπορει να θεωρηθει καλυτερη σαν ποιοτητα εικονας ??
ευχαριστω ..

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.090
περισσοτερο σαν χρηση, σαν φορμα εχουν διαφορες...

στην εικονα θα ελεγα πως εχει προβαδισμα η 5d mk2 , μαλλον ακομα κ η 7d

ειδικα για ταινιες εισαι ανετος απο χρονο, τη στηνεις ομορφα, αλλαζεις τους φακους σου, εχεις πολυ καλυτερο bokeh, εικονα ξυραφι, καλυτερες ανοχες κλπ

Reaction score
118

Τρομερό εργαλείο. Δεν ξέρω πως ο φίλος είπε πρίν και μάλλον σε επηρέασε κιόλας, πως οι 5d-7d είναι καλύτερες σε βιντεοσκόπηση απο αυτό το αριστούργημα. Η σύγκριση είναι απλά.... ιεροσυλία!

Reaction score
0

Σε καποια βιντεακια που ειδα δειχνει οτι υστερει σε χαμηλο φωτισμο εναντι των dslr
και αυτο θα οφειλεται στον αισθητηρα της καμερας που ειναι μικρος μαλλον ..
απο εκει και περα επειδη δεν ειμαι και ειδικος στην κατηγορια βιντεοκαμερας
για αυτο και ρωταω καποια πραγματα για την βιντεοκαμερα την συγκεκριμενη ..
π.χ εμενα μου αρεσε σαν καμερα δειχνει πραγματικα επαγγελματικο εργαλειο videocameras
αλλα αν ειναι να μην ειναι και τοσο καλο οπως μπορει να ειναι μια 5D mk ii π.χ η 7D π.χ
τοτε τι να το κανω απο αυτην την αποψη ρωταω και ειμαι στην σκεψη της αγορας
της canon XL H1 η καμιας Canon 7D

http://www.youtube.com/watch?v=12oLFg1jv54

http://www.youtube.com/watch?v=mne7eLBt1-Y

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.090
αν εχεις αμφιβολιες μπορεις να την δοκιμασεις κ μονος σου!

αφου ειναι κ γνωστου σου, δανεισου την , δουλεψε την , δες αν σε βολευει, αν σου καθεται κλπ, και κανε την ιδια ληψη κ με τα δυο μηχανακια....

σε ιδιες κι ελεγχομενες συνθηκες...

κ θα το καταλαβεις πιστερυω κ μονος σου.

Γιατι αραγε ο φιλος σου την πουλαει για να παρει ποια? την Sony Vg 20 ?

την Canon την δουλευα για δυο χρονια, απ οταν πρωτοπρωτοβγηκε..

αλλα οπως ειπαμε, μπορεις να κρινει κ μονος σου.

(καλα σε δυσκολο φως, νυχτα, ειναι μερα με τη νυχτα η εικονα σε σχεση με οποιαδηποτε σχετικα καλη dslr)

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.090
Re: Απάντηση: Canon XL H1 Αξιζει ???

Τρομερό εργαλείο. Δεν ξέρω πως ο φίλος είπε πρίν και μάλλον σε επηρέασε κιόλας, πως οι 5d-7d είναι καλύτερες σε βιντεοσκόπηση απο αυτό το αριστούργημα. Η σύγκριση είναι απλά.... ιεροσυλία!
για εξηγησε το μου αυτο λιγο παραπανω για να συμφωνησω..Με λιγα λογια λες καλυτερη την εικονα της XLH1 ? η την λες καλυτερη σε αλλα πραγματα?

Reaction score
0

Το καλυτερο απ' ολα ειναι να την δοκιμασω οπως και ειπες john αυτο νομιζω ειναι το ιδανικο μιας και δεν θα εχει
προβλημα ο φιλος να μου την δωσει για 2-3 μερες και απο εκει και περα να κρινω ..
αν και αυτο που με ενδιαφερει ειναι ληψεις χαμηλου φωτισμου
που σημαινει οτι αν ειναι να βγαζει θορυβο αρκετο
οπως και ειδα μαλλον για dslr παω ..
την καμερα και τα αποτελεσματα της τα εχω δει σε ληψεις μεσου του φιλου αλλα ληψεις μερας !!
μερα ολες καλες ειναι ..
την πουλαει για να μην καθεται στο ντουλαπι επειδη δεν την δουλευει καθολου και ουτε καν την δουλεψε κιολας ξεχωρα απο καποιες ληψεις που εκανε ..
εχει ηδη παρει την sony vg 20
πριν απο λιγες μερες
και εχοντας μια canon 60D
και μια canon 650D
θεωρει απο ολες να εδινε την βιντεοκαμερα επειδη τον τσαντιζει να βαζει καλωδια για να περναει το υλικο που τραβαει στον υπολογιστη ..

Reaction score
54

Νομίζω πως εκτός της δοκιμής που πολύ σωστά σου πρότεινε ο Γιάννης, πρέπει να κάνεις μια στάθμιση των αναγκών σου.
Αν για παράδειγμα σε ενδιαφέρει η συνεχής λήψη για αρκετό χρόνο, τότε είναι απαραίτητη η βιντεοκάμερα. Αν θες κάποιες στιγμές να βιντεοσκοπείς άμεσα χωρίς πολλές ρυθμίσεις, χρειάζεσαι τη βιντεοκάμερα σε αυτόματη λειτουργία, με όλες τις ευκολίες που σου προσφέρει , όπως ζουμ κλπ.
Αν έχεις μεγάλης διάρκειας υλικό για μοντάζ και πάλι η βιντεοκάμερα είναι καλύτερη.
Περνάς το υλικό στον υπολογιστή, κατά προτίμηση σε κάποιο intermediate format (μικρότερη συμπίεση) και με ένα τετραπύρηνο υπολογιστή μπορείς να έχεις έως και real time editing.
Το mpeg2 είναι φιλικότερο στο μοντάζ από τα φορμά που χρησιμοποιούν οι dslr και το avchd.

Άλλο ένα συν της βιντεοκάμερας είναι ότι έχει φτιαχτεί για βίντεο, για κινούμενη και όχι στατική εικόνα, με αποτέλεσμα να μην υποφέρει από τα προβλήματα των dslr ,που εμφανίζονται σε ειδικές περιπτώσεις, όπως τρεμάμενες γραμμούλες και moire. (θεματάκια που συνήθως προκύπτουν από τον υποβιβασμό της ανάλυσης του αισθητήρα τους σε 1920Χ1080).

Κατά την γνώμη μου, ο συνδυασμός dslr και βιντεοκάμερας είναι ιδανικός, γιατί μπορείς να εκμεταλλευτείς τα καλά και των δυο.

Στην δοκιμή που θα κάνεις μην κάνεις μόνο συγκρίσεις στην ποιότητα της εικόνας, αλλά και της ευκολίας και της ευελιξίας σε πραγματικές συνθήκες λήψης (όπως δηλαδή, αν γύριζες μια ταινία μικρού μήκους).

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.090
πολυ σωστα τα λεει ο φιλος απο πανω yannis7 κ να συμπληρωσω το κυριο θεμα προβληματισμων με τις dslr εκτος τριποδα (με χρηση στο χερι δηλαδη) που δεν ειναι αλλο απ το rollin shutter.

Reaction score
118
Απάντηση: Re: Απάντηση: Canon XL H1 Αξιζει ???

για εξηγησε το μου αυτο λιγο παραπανω για να συμφωνησω..Με λιγα λογια λες καλυτερη την εικονα της XLH1 ? η την λες καλυτερη σε αλλα πραγματα?
Ως βιντεοκάμερα εννοώ οτι είναι πολύ καλύτερη πρακτικά. Και αλλάζεις και φακούς. Πιο πάνω είπατε ως θετικό στοιχείο της 5d-7d οτι αλλάζεις φακούς. Μα..... και στην κάμερα αλλάζεις. Και είσαι και σοβαρός επαγγελματίας για τον πελάτη σου εαν πας να του κάνεις δουλειά με την κάμερα αυτή, παρά εαν σε δει με μια φωτομηχανή!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.090
μα εγω ειπα οτι απο πρακτικη πλευρα ειναι καλυτερη η καμερα...Θελει πολυ δουλεια κ συνηθεια για να δουλεψεις σωστα με τις dslr, αλλα αν τις μαθεις...Χωρια που καθονται κ πολυ καλα κ στα steady...!

Tωρα, οσον αφορα για τις επαγγελματικες δουλειες....μεγαλη συζητηση, ας μη το θιξουμε καλυτερα...

ολα μετρανε , απο το πρεστιζ, την εμφανιση , τη συμπεριφορα,αλλα κυριως, το τελικο αποτελεσμα.

Ειμαστε ακομα σε μια φαση που οταν κανουμε βιντεο με dslr, στηνονται να βγουν φωτο..

δεν πειραζει, θα το μαθει κι αυτο ο κοσμος, αργα η γρηγορα, οπως εμαθε κ σε αλλα πραγματα, τοσα χρονια..

Με αυτη τη λογικη, θα ηταν ακομα καλυτερο να δουλευουμε με μια τεραστια betacam, που ειναι μεγαλυτερη απο μενα, με χειριστο βεβαια αποτελεσμα, αλλα μπρος στα καλλη...

εξαλου στο χερι του καθενος ειναι το πως θα πουλησει κ πως θα κερδισει απ αυτο που κανει, ας το εκμεταλλευτει προς οφελος του.

Reaction score
118

Ε καλά μην πάμε και στην υπερβολή. Πάντως κακά τα ψέμματα, η μια είναι βιντεοκάμερα και η άλλη φωτογραφική. Μην πάμε στην λογική του μάρκετιγκ που τα έχει κάνει όλα αχταρμά και στα τηλέφωνα έχουν βάλει φωτογραφική και νομίζουν κάποιοι οτι θα αντικαταστήσουν τις φωτογραφικές μηχανές!
Το κράτημα της βιντεοκάμερας για λήψεις δεν είναι εφικτό απο την φωτογραφική μηχανή. Τέλος πάντων. Ότι βολεύει τον καθένα. Απόψεις ανταλλάσουμε.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.090
ναι βεβαια, φυσικα, τη γνωμη μου, λεω, οπως λες, αποψεις αλλαζουμε!

ο καθενας κανει την επιλογη του κ σταθμιζει τις αναγκες (ολες ) κ πρατει!
καλα τα λες!

απλα εγω προσωπικα πανω απ ολα θεωρω πρωταρχικο μελημα μου την ποιοτητα εικονας.-

Reaction score
5.614

Θα προτιμούσα ένα zacuto "striker" rig με κάμερα την Panasonic GH3.
Φυσικά ανεβαίνουμε σε τιμή στα 2Κ + φακούς, αλλά αντίστοιχα ανεβαίνει και η ποιότητα.

[video=vimeo;49470691]http://vimeo.com/49470691[/video]

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.090
Γιαννη δε βολευει καθολου αυτο το συστημα, το χω δοκιμασει , και για πολλες ωρες συνεχεια...

για λιγο ισως ναι, αλλα για παραπανω....δεν

Reaction score
5.614

Για πολύωρη λήψη υπάρχει και το rig ώμου Zacuto "Fee-N-G". Ούτε αυτό βολεύει;

[video=vimeo;46441717]http://vimeo.com/46441717[/video]

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.090
δοκιμασες κατι απ αυτα? τα ειχες, τα δουλεψες? τα τεσταρες σε καμια 3-4 δουλειες ας πουμε?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.809
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός