Capture από αναλογική κάμερα σε PC

Reaction score
5
Χαιρετώ,

ψάχνω να μεταφέρω βίντεο από μερικές κασέτες Hi8, στον υπολογιστή. Υπάρχει κάμερα με SVideo out.
Επειδή δεν έχω κάρτα γραφικών με SVideo IN, ψάχνω να βρω ένα capture device (σε PCI ή USB2.0), που να κάνει αυτό που θέλω. Έχω δει αρκετά στο internet, αλλά αν θυμάμαι καλά (Αλτσχάιμερ), τα εξωτερικά USB2.0 κουτιά έχουν περιορισμό στην ανάλυση του video. Δηλαδή πάνε μόνο μέχρι 640x480 ή κάτι τέτοιο.
Αν υπάρχει περιορισμός, θα προτιμούσα μια PCI.
Έχετε κάποια εμπειρία που μπορείτε να μοιραστείτε; Τι να αγοράσω από hardware και software?

Ευχαριστώ
Ακης

Reaction score
14
Ακη με μία κάμερα Sony Digital-8 η διαδικασία είναι πολύ απλή σαν να κάνεις capture απο Mini DV. Ασχετα αν εχεις υλικό σε Hi-8 η κάμερα αυτή (ολες οι digital8 δηλαδή) σου επιτρέπουν να κάνεις πανεύκολα capture μέσω firewire.

Αν θες βοήθεια tell me.

Reaction score
164
Επίσης πολλές κάμερες DV έχουν Digital Pass-through. Δηλαδή συνδέεις την αναλογική κάμερα στην DV και αυτή κάνει μετατροπή σε DV και κάνεις capture με firewire.

Reaction score
14
το πρόβλημα με τα "κλειδωμένα" DV-IN και analogue-IN ήταν ενα παγκόσμιο εμπορικό ζήτημα, ότι μια κάμερα με δυνατότητα εγγραφής απο αναλογική ή και ψηφιακή πηγή, γινόταν classify ώς videocamera & video recorder, ετσι ετρωγε ποσότητα απο το ετήσιο quota εισαγωγών βιντεο για την συγκεκριμένη μάρκα. Π.χ. οταν η SONY Μπορούσε να εισάγει 200,000 βίντεο και 100,000 κάμερες, με το που έφερνε 100,000 κάμερες που "γράφανε" κιόλας αυτές τρώγανε κάποιες θέσεις απο τα "βίντεα" (πληθυντικός του βίντεο!!). Με το που τα βίντεο αρχισαν να μην κυκλοφορούν κάν, άνοιξε και η αγορά και σχεδόν όλες οι κάμερες πλέον εκτός απο τα budget μοντέλα είναι "ανοικτά"...

Reaction score
3
ak1s, αν και ζητάς κάτι σε PCI ή USB 2.0, σου προτείνω εγγυημένα αυτό:
http://www.canopus.gr/bin/en.jsp?en...hat=object&enVersion=0&enZone=TurnKeySystems&
To ADVC 110 το έχω δοκιμάσει και δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα. Τέλεια συνχρονισμένο ήχο με εικόνα, πολύ εύκολη εγκατάσταση (χωρίς drivers) και γενικά κανένα πρόβλημα. Απλά θέλει μια firewire, (OHCI compliant),με κόστος 10-15 Ευρώ το πολύ).
Αν πάλι θέλεις κάτι εσωτερικό κοίτα και αυτή:
http://www.canopus.gr/bin/en.jsp?en...hat=object&enVersion=0&enZone=TurnKeySystems&
Προσοχή όμως γιατί η ADVC 1394, αν και έχει άριστες κριτικές δεν κάνει μετατροπή από ψηφιακό σε αναλογικό αλλά μόνο από αναλογικό σε ψηφιακό.
Κι εδώ υπερτερεί ο μετατροπέας ADVC 110. Έτσι κι αλλιώς με αυτόν μπορείς να μετατρέψεις και αναλογικό ήχο σε ψηφιακό και μπορείς με ένα εξωτερικό τροφοδοτικό (δεν παρέχεται) να τον χρησιμοποιήσεις και εκτός PC.
Α, και το σπουδαιότερο, εξαλείφει το Macrovision (δοκιμασμένο), σε περίπτωση που θες να μετατρέψεις μια κασέτα βίντεο σε DVD.

Reaction score
5
Ευχαριστώ όλους. Έχω μια miniDV SONY, που τελικά βρήκα ότι έχει passthrough, οπότε θα παίξει έτσι για αρχή. Κωνσταντίνε καλές οι Canopus, αλλά μου είναι ακριβές για αυτό που θέλω (one-off μερικές κασσέτες). Είχα βρει και κάτι Osprey αλλά είπα να μην το προχωρήσω... :lol:

:D

Reaction score
5
ak1s said:
Ευχαριστώ όλους. Έχω μια miniDV SONY, που τελικά βρήκα ότι έχει passthrough, οπότε θα παίξει έτσι για αρχή.
Ak1s.... όχι μόνο για αρχή αλλά για πάντα. Το pass-through ουσιαστικά παίρνει το σήμα δίχως να το αλλοιώσει και το περνάει στο pc σου σε μορφή Dv Avi (εύκολα επεξεργάσιμο κτλ κτλ) δίχως τα γνωστά προβλήματα των analogue capture (audio out of synch κτλ).

Προσωπικά όλο το project "Αναλογικές κασέτες σε dvd" το έκανα με αυτόν τον τρόπο. Δεν υπάρχει καλύτερος ότι analogue κάρτα και αν πάρεις

Reaction score
0
Καλησπέρα αγαπητοί,
Διαβάζω αυτό το thread και με ενδιαφέρει το αναλογικό capturing καθότι έχω αρκετό υλικό. Έχω πρόσφατα αγοράσει την hc3 της sony και αναρωτιέμαι αν μπορεί να το κάνει. Κατά το manual η av θύρα είναι out.
Αν ξέρει κάποιος να με διαφωτίσει...
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reaction score
14
τάκη την εχω και εγώ την HC3 (καλορίζικη μας) και θα σου πώ αν τα κάνει όταν πάω σπίτι το απόγευμα

Reaction score
3
takisD,
Προσωπικά (επειδή τον έχω) ο Canopus AVC110, όχι μόνο δεν θα σε απογοητεύσει, αλλά είναι μια συσκευή από εκείνες που δεν μετανιώνεις ποτέ για τα χρήματα που έδωσες. Για οποιαδήποτε απορία μπορείς να με ρωτήσεις.
Αν και είναι τόσος εύκολος στην χρήση του, που δεν πρόκειται να συναντήσεις κάποιο πρόβλημα.

Reaction score
0
Κωσταντίνε σε ευχαριστώ για την απάντηση, λόγω του ότι το PC μου δεν αντέχει το capture και χάνει frames, ελπίζω όλα να γίνονται στο Canopus και απλώς στο σκληρό του PC. Επίσης πες μου αν υπάρχει στην Ελλάδα και αν όχι το πιο!!! συμφέρον site. Ευχαριστώ.

Reaction score
3
Re: Capture από αναλογική κάμερα σε PC

O Canopus είναι μετατροπέας. Πως κάνεις τώρα το capture και λες ότι χάνεις frames; Δεν νομίζω ότι φταίει το PC σου. Μάλλον έχεις κάρτα γραφικών που δεν κάνει καλό capture, έτσι δεν είναι;
Με τον Canopus, απλά θα μετατρέπεις το βίντεο σε avi (DV). Μετά χρειάζεσαι κάποιο editing πρόγραμμα για κωδικοποίηση σε mpeg-2.
Πάντως frames δεν χάνει ο Canopus με τίποτα.
Ξέχασα, για την αγορά του εγω το πήρα από Cosmodata.
Υπάρχει και η αντιπροσωπεία: www.canopus.gr
Αν θέλεις μπορείς να ψάξεις και το www.play.com

Reaction score
0
Το PC που εννοώ είναι παλιό PIII και επομένως ούτε η κάρτα γραφικών ούτε και ο επεργαστής αντέχουν το live capturing. Βέβαια εγώ προσπαθώντας από TV Card να γράψω σήμα TV, άστα καλύτερα.

Reaction score
3
Επειδή απ' ότι έχω ακούσει το DV δεν χρειάζεται και πολύ ισχυρό μηχάνημα, μπορείς να δοκιμάσεις το εξής:
Aγοράζεις τον canopus, τον δοκιμάζεις στο PIII σου κι αν δεις ότι αντέχει και κάνει σωστό capture, είσαι οκ.
Αν όμως έχεις πρόβλημα, τότε κάνεις αναγκαστικά αναβάθμιση στο PC ή καλύτερα παίρνεις άλλο για να εκμεταλλευτείς και το HD υλικό που θα τραβάς με την HC3 σου.
Νομίζω ότι μόνο και μόνο για την πλήρη εκμετάλλευση της HC3 αξίζει η δεύτερη λύση.

Reaction score
5
PIII για capture πχ με το scenalyzer και να μην τρέχει τίποτε άλλο παράλληλα είναι οκ !!! Κανένα drop frame trust me !!! Ακόμα και με 900MHZ

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.784
Members
38.494
Νεότερο μέλος