Capture από αναλογική κάμερα σε PC

Reaction score
3
Υπάρχει όμως και το θέμα της κωδικοποίησης του DV AVI σε MPEG-2.
Η κωδικοποίηση μπορεί να πάρει πολύ ώρα για να τελειώσει.
Εκτός κι αν του (takisd) είναι αδιάφορο το πόσο θα κάνει, οπότε δεν υπάρχει και πρόβλημα.

Reaction score
5
Ναι Κων/νε συμφωνώ, το encoding θα πάρει πολύυυυυυυυυυυυυυυυυυ ώρα, αλλά το θέμα του φίλου μας (αν κατάλαβα σωστά) είναι να μπορεί να γίνει σωστά χωρίς προβλήματα και όχι πόση ώρα χρειάζεται για να γίνει.

Προσωπικά όταν είχα PIII έκανα τα capture μου και το άφηνα το βράδυ πριν πάω για ύπνο να κάνει το encoding..... ;)

Reaction score
3
Αμ εγώ που με τον PII στα 400 και με μια κάρτα της FAST FPS60 ήθελα για 3,5 λεπτά βιντεο (avi) 25 λεπτά κωδικοποίηση σε MPEG 1 :x :x :x
Και φυσικά δεν είχα διανοηθεί να κάνω MPEG-2. Ήταν όνειρο απατηλό, όπως είναι τώρα για μένα το HD.

Reaction score
0
Απ' ότι κατάλαβα φίλοι μου το canopus μετατρέπει το σήμα αλλά την επεξεργασία την κάνει το PC. Είχα την αίσθηση ότι υπάρχουν μηχανάκια που την μετατροπή και την επεξεργασία την κανουν μόνα τους και χρησιμοποιούν τον δίσκο του PC απλώς για αποθήκευση. 'Εχω όμως και ένα φορητό με P4 3.20MHZ οπότε μάλλον θα το κάνω εκεί για σίγουρα frames. Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.

Reaction score
5
η το χάσαμε ή εγώ μπερδεύτηκα ........... (ζητώ συγγνώμη αλλά νυστάζω γμτ !!!)

Λοιπόν,

1) Αν θες να κάνεις capture DV AVI από DV camera στο Pc σου μπορείς με firewire ακόμα και με PIII δίχως dropped frames
2) Αν θες να κάνεις encode το DV AVI (που έκανες capture στο βήμα 1) σε DVD mpeg2 μπορείς (χωρίς προβλήματα και αλλοίωση στην εικόνα) αλλά θα αργήσει αρκετά λόγω χαμηλής επεξεργαστικής ισχύος.
3) Αν πάρεις κάρτα θα μπορείς να κάνεις capture σε mpeg2 DVD on the fly καθώς το hardware της κάρτας αναλαμβάνει όλη την δουλειά.
4) Με τον φορητό σου θα μπορείς να κάνεις τα βήματα 1-2 αλλά και On the fly (επιλογή 3) καθώς έχεις αρκετά MHZ για να αναλάβει το software που θα κάνει capture το real time "on the fly" DVD mpeg2 conversion. Με λίγα λόγια χρησιμοποίησε το lap......

Reaction score
0
Και πάλι γεια σας. Υπενθυμίζω το θέμα. Capture απο αναλογικές πηγές (κάμερα ή vhs). Οπότε χρειάζομαι ένα device που θα μου ενώσει τους δύο κόσμους (αναλογικό και PC) και θα αναλάβει και το conversion. Το ερώτημα λοιπόν: Που θα χάσω frames και που όχι?

Reaction score
5
Έχεις δίκιο..... εμείς το χάσαμε και ζητώ συγγνώμη.

Αναλογικό capture δεδομένου ότι η κάμερα σου δεν έχει pass through μόνο από εξωτερική συσκευή (οπότε θες κάρτα ειδική) και καλύτερα με το lap σου καθώς θα θες επεξεργαστική ισχύ

Reaction score
426
Έχω κάνει εγγραφή σε 16:9 με την sony HC-94. Την συνδέω στο pc με firewire και πάω να κάνω capture με το movie maker των XP.
Η εικόνα κατά την κίνηση εμφανίζει "πριονάκι" στα αντικείμενα, σαν να φαίνεται η οριζόντια σάρωση.
Δοκιμάζω το pinnacle 10. Πιο καθαρή η εικόνα, αλλά το πριονάκι παραμένει.
Δοκιμάζω το πρόγραμμα που ανέφερε ο Στέλιος scenalyzer. Το πριονάκι παραμένει.
Δοκιμάζω και το nero κι όλα είναι μια χαρά.

Reaction score
5
Αχ αυτό το πριονάκι.... το βλέπω και εγώ πάντα !!! ΜΑ ΠΑΝΤΑ !!! Δεν ασχολήθηκα όμως περαιτέρω καθώς το πριονάκι εμφανίζεται μόνο στο pc. Αν το κάνεις encode σε DVD δεν θα το βλέπεις στην τηλεόραση/προβολέα σου.

Καλό θα ήταν πάντως να μάθουμε τι είναι αυτό το "πριονάκι"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας