Cat 5 με Teflon coating

Reaction score
62
Καλησπέρα

Μήπως γνωρίζετε που μπορώ να βρώ τέτοιο καλώδιο (με Teflon coating) για το γνωστό DIY Project καλωδίων ηχείων ?

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Reaction score
0
Καλησπέρα

Μήπως γνωρίζετε που μπορώ να βρώ τέτοιο καλώδιο (με Teflon coating) για το γνωστό DIY Project καλωδίων ηχείων ?

Ευχαριστώ προκαταβολικά
Κατα τη γνωμη μου δεν χρειαζεσαι κατι εξειδικευμενο
To cat6 ειναι παραπανω απο αρκετο

Reaction score
62
Απάντηση: Cat 5 με Teflon coating

OΚ , ευχαριστώ

Αν τυχόν έχεις υλοποιήσει κάτι ανάλογο μπορείς να γράψεις κάποιο σχόλιο? (πχ πως ακούγεται, αν αξίζει τον κόπο, κλπ)

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

αξιζει και με το παραπανω
Κοστος περιπου 25 € για 2 3μετρα
Κοιταει στα ματια και Kimber kαι Nordost

Reaction score
62

Ωραία κατασκευή!

Το πήρα απόφαση... (να δω που θα βρώ χρόνο)

Reaction score
1

αξιζει και με το παραπανω
Κοστος περιπου 25 € για 2 3μετρα
Κοιταει στα ματια και Kimber kαι Nordost
Υπάρχουν κάπου οδηγίες για την κατασκευή του ?

Από που μπορούμε να προμηθευτούμε τα υλικά κατασκευής ?

Bart

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

http://www.tnt-audio.com/clinica/tweaks.html
Εγω εχω φτιαξει το ΤΝΤ tripleT για μονοκαλωδιωση.Ολα τα χρωματα μαζι-ολα τα ασπρα μαζι.

Καλωδιο UTP cat5 /cat6 απο οπουδηποτε,θερμοσυστελλομενα απο Ασημακοπουλο στην Πλατεια Κλαυθμωνος απεναντι απο το γωνιακο υπαιθριο παρκιν (πουλαει και πηνιοσυρμα και πλεκτο καλυμα καλωδιων).Ακριβως απο πισω στην Κολοκοτρωνη ειναι Ραδιο Κατουμα για βυσματα.Ολα γυρω-γυρω

Reaction score
50

http://www.tnt-audio.com/clinica/tweaks.html
Εγω εχω φτιαξει το ΤΝΤ tripleT για μονοκαλωδιωση.Ολα τα χρωματα μαζι-ολα τα ασπρα μαζι.

Καλωδιο UTP cat5 /cat6
είχα φτιάξει και εγώ ένα παλαιότερα, με τις παραπάνω οδηγίες. Εύκολο να το φτιάξεις, απλά θέλει λίγο χρόνο στο πλέξιμο.

Επειδή θα γίνει κάπως ακαμπτο ρώτα μήπως βρεις UTP για Patch Cables, η διαφορά είναι ότι είναι πολύκλωνο και άρα πιο εύκαμπτο. Υπήρχε σίγουρα παλαιά στα μαγαζιά αλλά δεν ξέρω τώρα πια.

Reaction score
50

Επανέρχομαι με νέα κατασκευή,

το τι θεωρίες διάβασα στο νετ για πλεξίματα, διαχωρισμός αγωγών κλπ δεν λέγεται. Οι περισσότερες βέβαια στηρίζονται σε θέματα data και μάλλον δεν θα πρέπει να μας απασχολήσουν.

Οπως και να΄χει, εγώ βαρέθηκα να πλέκω και να ξεχωρίζω ζευγάρια.
Πήρα απλά ένα καλό UTP cat 6 και χρησιμοποίησα δύο καλώδια για κάθε ηχείο (ένα για το + και ένα για το -)

Το αποτέλεσμα ήταν υπεράνω προσδοκιών σε σύγκριση με ένα σχετικά φτηνό 2χ2,5 oehlbach :107:

θα ψάξω τώρα για ένα καλό κάλυμα, θα τα βάλω σε κυριλέ ξύλινο κουτάκι και θα τα μοσχοπουλήσω :137:

Reaction score
50

Ποιο θεωρείς καλό ????
από Panduit πχ αυτό (PUC6004)

αν βρεις και cat6a (PUC6A04) ακόμα καλύτερα,
ειναι καλύτερο σε χαρακτηριστικά και γενικότερα είναι πιο καλή κατασκευή (όσον αφορά τα data :126:)

Αξίζει μια δοκιμή μιας και είναι αρκετά φτηνό περίπου 0,7€ / μ. Υπάρχει και LSZH (Low smoke zero halogen) έκδοση που είναι ακριβότερη αλλά εδώ δεν έχει νόημα (αλλάζει το υλικό του μανδύα).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.676

οποιοδήποτε CAT6 είναι καλύτερο από οποιοδήποτε CAT5 για οποιαδήποτε εφαρμογή, ακόμα και για αυτές πέραν του στόχου κατασκευής του.

Reaction score
62

Τελικά έφτιαξα και εγώ τα δικά μου..με cat 5 24awg solid core

Σε όλα τα καλώδια αφαίρεσα το coating.

Το ένα σετάκι με 3 καλώδια πλεγμένα μεταξύ τους και ασημοκόληση στις άκρες.
Το συγκεριμένο ακούστηκε αρκετά ισσοροπημένο αλλά με μια ελαφριά "συγκράτηση" στις πολύ χαμηλές συχνότητες.

To δεύτερο σετάκι με 5 καλώδια πλεγμένα μεταξύ τους χωρίς τερματισμό.
Αυτό μου βγήκε "μπασοκαλώδιο" πιθανώς λόγω μεγαλύτερης διατομής, αλλά απίσης βγήκε και "πλακέ" ωστε να μπορεί να πάει κάτω από το χαλί...

Και τα δύο ζεύγη ακούστηκαν καλύτερα από κάποια πολύ φτηνά απλά που είχα.

Reaction score
62

Απ'την 'αλλη μπορεί να μου ακούστηκαν καλύτερα γιατί τα έφτιαξα με τα "χεράκια" μου, ποιός ξέρει....:121:

Reaction score
1

από Panduit πχ αυτό (PUC6004)

αν βρεις και cat6a (PUC6A04) ακόμα καλύτερα,
ειναι καλύτερο σε χαρακτηριστικά και γενικότερα είναι πιο καλή κατασκευή (όσον αφορά τα data :126:)

Αξίζει μια δοκιμή μιας και είναι αρκετά φτηνό περίπου 0,7€ / μ. Υπάρχει και LSZH (Low smoke zero halogen) έκδοση που είναι ακριβότερη αλλά εδώ δεν έχει νόημα (αλλάζει το υλικό του μανδύα).
Ευχαριστώ,

θα κάνω μία προσπάθεια να το φτιάξω.

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.504
Members
38.707