cd δισκάκια reference ....

Reaction score
61
Δέν είδα κάπου το συγκεκριμένο θέμα (αν και νομίζω οτι απλα μου ξέφυγε ..) και θέτω την ερώτηση ποιά δισκάκια χρησιμοποιείται για να ακούσετε η να ρυθμίσετε ενα σύστημα hi-end (λέμε τώρα ...)

στο internet έπεσα πάνω σε αυτό -- http://www.johnvestman.com/commercial_cds.htm --

Reaction score
169
Καθένας έχει τη μουσική που του αρέσει, οπότε καλύτερα να κάνεις την ερώτηση λίγο πιο συγκεκριμένη. πχ αν ακούς τζάζ ή κλασσική τη να το κάνεις αν το ray of light ακούγεται εντυπωσιακό?

Ά και έχω αρκετές αντιρρήσεις με τη λίστα...

Reaction score
1.147
Mιας και ακουω jazz πολυ συχνα ,οι ηχογραφησεις της Patricia Barber και του Isao Suzuki αποτελουν για μενα ασφαλεις επιλογες.Τα ζορια αρχιζουν με τις ηχογραφησεις κλασσικης.Εκει δεν εχει αστεια...

Reaction score
8
Mιας και ακουω jazz πολυ συχνα ,οι ηχογραφησεις της Patricia Barber και του Isao Suzuki αποτελουν για μενα ασφαλεις επιλογες.Τα ζορια αρχιζουν με τις ηχογραφησεις κλασσικης.Εκει δεν εχει αστεια...
Θα σου προτεινω τους....Κing of the tenors(Ben Webster)-Ed Louis and Michel Petrucciani live(Dreyfus Jazz)και World is a ghetto(WAR)τηςAVENUE RECORDS.

Reaction score
61
ακου jazz , κλασσικη , blues αλλα και το ray of light κάποιες φορές δέν με χαλάει ...

μιλάω γενικά για reference cds ανεξαρτήτως είδους μουσικής μπορεί πχ να είναι το remaster του Michael jackson , του Holst με τους "πλανήτες" η και του joshua red man trio ...

Reaction score
1.269

Reaction score
512
Δέν είδα κάπου το συγκεκριμένο θέμα (αν και νομίζω οτι απλα μου ξέφυγε ..) και θέτω την ερώτηση ποιά δισκάκια χρησιμοποιείται για να ακούσετε η να ρυθμίσετε ενα σύστημα hi-end (λέμε τώρα ...)

στο internet έπεσα πάνω σε αυτό -- http://www.johnvestman.com/commercial_cds.htm --
Καλημερα. Το θεμα ειναι ατελειωτο. Αν το συγκεκρινοποιησουμε λιγακι οταν λετε εσεις ειναι πολυ γενικο , και οπως αναφερθηκε ο καθενας εχει τις δικιες του προτιμισεις απο το πιο μικρο στο πιο μεγαλο. Αν θελουμε να τοποθετηθουμε στα δισκαικια οκ δεν βλεπουμε προβλημα. Στο σημερα ειναι αρκετα λιγοι που φουσκωνουν την CD συλλογη τους. Επειτα ο νομοταγης ειναι αυτος που εποφελειται και οχι ο πειρατης. Βρισκομαστε σε μια (γλυκια) αναπτυξη προιοντων. Και εν τελη ας τοποθετηθω στο ερωτημα σου , εχει σε σχεση με το ογκο του file οσο πιο μεγαλο τοσο ωφελημο και το bit-rate. Και για να κλεισω μπορεις να βασιστεις στα flac.Βρηκα στην καρτα ηχου του acer λαπτοπ μου (Realtec) δυνατοτητα της δειγματοληψιας προς τα επανω απο 44.100 hz στα 192.000 hz 24 bit both και βελτιωσε.

Reaction score
61
Μάλιστα !! άλλο ρώτησα εγώ . Εγώ ρώτησα ποια cd θα παίξεις σε ενα σύστημα . Ποιά δηλ χρησιμοποιείς ως reference αν θέλεις ... δεν μιλάω γενικά . π.χ αα εγω ακούω καζαντζίδη.... μιλάω συγκεκριμένα ... ΠΧ-- εγώ χρησιμοποιώ χάρην παραδείγματος , το cd του jean michel jarre oxygene7-13 απο την dreyfus σε 20bit remaster.
κατι τέτοιο συγκεκριμένο που όποιος θέλει μπορεί να αγοράσει .΄Οποιος βαριέται η έχει απαντήσει κάπου αλλού ας μην ασχοληθεί αν δεν θέλει . Αλλα αν θέλει ας μην βάζουμε Links γιατι το νόημα δεν είναι για να διαβάσει κάποιος 5 cd να περάσει απο 5 διαφορετικά link σε ξεχωριστά θέματα . ( το λέω με καλή πρόθεση ) Εγω σκέφτηκα πως θα η΄ταν ωραίο να υπάρχει μια data με τα cd που θα γουστάρει ο καθένας μας και την μουσική που γουσταρει ο καθένας μας , τα οποία να παίζουν και πολυ καλά .. Αυτά και ξεκινάω εγώ με αυτα που έχω μόνος ανακαλύψει οτι παίζουν ωραία κατα την γνώμη μου πάντα .

1) jean michel jarre - oxygene 7-13 , Dreyfus , 20bit remastered - 1997
2) Aziza mustafa zadeh - Dance of fire , columbia - 1995
3) steve vai - sex & religion - sony , japanese press edition - 2005
4) joshua redman - Moodswing , Time warner bross - 1994
5) Mandrill - Fencewalk the anthology , polygram records 1997 - from 70s

Reaction score
512
Ωραιωτατα! Τωρα μπηκα στο πνευμα. Σημειο αναφορας αγαπητε μου φιλε ειναι παρομοιως και ουδολως τυχαιως jean michel jarre - oxygene part ii . Επειτα Mike Oldfield - album songs of distant airth. Tracks the bell , centinental.
Αλλος: Rene Abruy. Αλλο track oxford suite.

Reaction score
0
Αν η κουβεντα δεν περιοριζεται σε super audiophile cds αλλα μπορουμε να αναφερουμε κ ποιο "γηινα", προσωπικα παντα απολαμβανα τον "Πυρηνα" του Σαββοπουλου.

D

Deleted member 8307

Guest
Massive Attack: Protection/Mezzanine
Portishead: Dummy
Graig Armstrong: The Space Between us
Solti/Orchestra of the Royal Opera House ...: Venice
The Royal Ballet Galla Performances
Παπαδημητρίου/Αρβανιτάκη: Τραγούδια για τους μήνες
Sibelius: Violin Concerto με Καβάκο
Hans Zimmer: Gladiator
και διάφορα άλλα τα οποία δεν θυμάμαι τώρα...

Reaction score
1.269
Αυτά που αναφέρω ποιο πάνω,τα προτείνω και για reference-demo disc to test your system.
Θα χάσεις,άκουσε τα!

Reaction score
61
Αν θέλεις για να μην έχουμε links πρότεινε και 1-2 εδώ.
προς>Νικολας β -Graig Armstrong: The Space Between us πω , τι μου θύμησες τώρα το έχω εδω και 10 χρόνια και βάλε ίσως και όταν το πήρα το άκουγα πρωί βράδυ .. . Hans Zimmer: Gladiator > εξαιρετικό ήχο έχει καί η ταινία . καί το cd φοβερό !!

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.426
Μια καλή ιδέα για την συλλογή μας!

Ας προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε Κομμάτια για απόλαυση αλλά και για Την αξιοποίηση των μηχανημάτων μας.

Ξεκινώ με αυτό:
Jazz Variants Audiophile

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508