Cerwin Vega 215 vs 12

Reaction score
6
Xτες μετα απο ευτυχη ακροαση των 215 απο εναν εκπληκτικο συμφορουμιτη, αποφασισα να προχωρησω σε αγορα. Αρχικα ελεγα για τα 12 και εκει ειναι αυτο που θελω να ρωτησω. Τα περιπου 650 ευρω διαφορα τα αξιζουν αυτα τα ηχεια δεδομενου οτι γενικα δεν προκειται να ακουω στα ορια προφανως ή και τα 12αρια είναι αρκετα κοντα στην ποιοτητα ηχου που αποδιδουν με τα 215; Κανενα απο τα δυο δεν θα οδηγηθουν επαρκως για τωρα λογο ελλειψης χρηματων για καλυτερο ενισχυτη αλλα το βλεπουμε αυτο μελλοντικα... Να εχω τα ηχεία εστω..

• Like
Reactions: PPG

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Η διαφορά είναι σημαντική (600 ευρώ) αλλά το 215 έχει 2 woofer και 15''.
Πόσο μεγάλος είναι ο χώρος που θα παίζουν?

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Διπλά 15΄΄ σε 25 τετραγωνικά , μάλλον θα μπουμπουνίζει .
Εκτός αν είναι μετρημένος και φροντισμένος με μονωτικά υλικά.

• Like

Reaction score
15.469
καλα να 'μαστε ολοι ...
οπως λεει ο Nick Arvanitakis λοιπον ... (προς το παρον (25τμ)) ...
βαρουτσικα ειναι ... εξ' αιτιας των μαγνητων των γουφερ η' και της καμπινας αραγε ?
εγω παντως τολμησα 4 8ιντσα σε 18,5 τμ and i love every second of it ...
ο ημιθεος παντως λεει για μεγεθος μεγαφωνων σε σχεση με την αποσταση ακροασης ... δεν εχω καταλαβει ακομα αν σε μεγαλυτερους χωρους για την ιδια αποσταση ακροασης θελουμε πιο μεγαλα μεγαφωνα (για να φορτιστει ο χωρος ενα πραμα ...)
παω για χρυσο βατομουρο ... σιγουρα :welcome:

Reaction score
6
Παρολα αυτα και εστω οτι τα XLS-12 ειναι αρκετα για τον χωρο μου, ταχει ακουσει καποιος διπλα διπλα με τα 215; Γιατι το κυριως θεμα μου ειναι αν αξιζουν την διαφορα την 650 ευρω ή ειναι πιο value for money τα 12 και εφοσον μετακινηθω βλεπω τοτε τι κανω;

Reaction score
4.327
Tα xls 215 λόγω του ότι πέφτουν χαμηλά σε Ω, χρειάζονται βαρβάτα ενισχυτικά κυρίως σε ρεύμα. Αν δεν τότε τα 2 δεκαπεντάρια θα βγάζουν πολύ "λάσπη" χαμηλά... Τι ενισχυτή έχεις;

Reaction score
6
Εν
Tα xls 215 λόγω του ότι πέφτουν χαμηλά σε Ω, χρειάζονται βαρβάτα ενισχυτικά κυρίως σε ρεύμα. Αν δεν τότε τα 2 δεκαπεντάρια θα βγάζουν πολύ "λάσπη" χαμηλά... Τι ενισχυτή έχεις;
Ενισχυτη εντελως ακαταλληλο και για τα δυο. Yamaha S501. Απλα ακομα και σε αυτον που τα ακουσα τα 215 μου αρεσαν οσο αντεχε και δεν εκλεινε. Απλα ξεκινησα να παρω low budget πραγματα και τωρα φτανω 1000+. Σε καθε περιπτωση οκ να δωσω 1300 για τα 215 αλλα ενισχυτη θα αλλαξω σε κανα 6μηνο που θα μπορω. Κατι που και για τα 12 θα το κανω αλλα χωρις να εχω δωσει εξτρα 650.. Γιαυτο ψαχνω μια ικανοποιητικη λυση

Reaction score
15.469
Παρολα αυτα και εστω οτι τα XLS-12 ειναι αρκετα για τον χωρο μου, ταχει ακουσει καποιος διπλα διπλα με τα 215; Γιατι το κυριως θεμα μου ειναι αν αξιζουν την διαφορα την 650 ευρω ή ειναι πιο value for money τα 12 και εφοσον μετακινηθω βλεπω τοτε τι κανω;
ο audioj εχει αποψη - εαν οχι για το συγκεκριμενο ερωτημα ,τουλαχιστον για τα CW γενικοτερα ...

Reaction score
15.469
:offtopic: περιπου ...
αυτο θα μπορουσε να μας το εξηγησει καποιος γνωστης ...
"Minimum RMS Output Power (8 ohms, 20 Hz-20 kHz) 85 W + 85 W (0.019% THD)
Maximum Power (4 ohms, 1kHz, 0.7% THD, for Europe) 120 W + 120 W
High Dynamic Power/Channel (8/6/4/2 ohms) 130/150/185/220 W"

Reaction score
4.327
Εν

Ενισχυτη εντελως ακαταλληλο και για τα δυο. Yamaha S501. Απλα ακομα και σε αυτον που τα ακουσα τα 215 μου αρεσαν οσο αντεχε και δεν εκλεινε. Απλα ξεκινησα να παρω low budget πραγματα και τωρα φτανω 1000+. Σε καθε περιπτωση οκ να δωσω 1300 για τα 215 αλλα ενισχυτη θα αλλαξω σε κανα 6μηνο που θα μπορω. Κατι που και για τα 12 θα το κανω αλλα χωρις να εχω δωσει εξτρα 650.. Γιαυτο ψαχνω μια ικανοποιητικη λυση
Με ποιόν τα άκουσες; Και τι μουσικές ακούς; Βασικά τα συγκεκριμένα είναι απωθημένο μου :p και αν ήμουν σε μεγαλύτερο χώρο σίγουρα θα τα χτυπούσα.... Δεν τα έχω ακούσει ποτέ αλλά υποθέτω (και απ' ότι μου χουν πει φίλοι) σε metal που ακούω θα γαμάνε

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
:offtopic: περιπου ...
αυτο θα μπορουσε να μας το εξηγησει καποιος γνωστης ...
"Minimum RMS Output Power (8 ohms, 20 Hz-20 kHz) 85 W + 85 W (0.019% THD)
Maximum Power (4 ohms, 1kHz, 0.7% THD, for Europe) 120 W + 120 W
High Dynamic Power/Channel (8/6/4/2 ohms) 130/150/185/220 W"
Απλά πράγματα.
Σωστή μέτρηση είναι στα 8 ohms, σε όλο το εύρος συχνοτήτων (20 Hz-20 kHz )και με χαμηλή παραμόρφωση (0.019% THD).

• Like

Reaction score
15.469
Απλά πράγματα.
Σωστή μέτρηση είναι στα 8 ohms, σε όλο το εύρος συχνοτήτων (20 Hz-20 kHz )και με χαμηλή παραμόρφωση (0.019% THD).
αρα ο συγκεκριμενος ενισχυτης ειναι "λιγος" ... (?) (για εμας με τα βαρβατα ενισχυτικα εννοω :eek: )
αν ναι, τοτε οντως μιλαμε για "πολύ "λάσπη" χαμηλά..." (?)

Reaction score
6
Μ
αρα ο συγκεκριμενος ενισχυτης ειναι "λιγος" ... (?) (για εμας με τα βαρβατα ενισχυτικα εννοω :eek: )
αν ναι, τοτε οντως μιλαμε για "πολύ "λάσπη" χαμηλά..." (?)
κ
Με ποιόν τα άκουσες; Και τι μουσικές ακούς; Βασικά τα συγκεκριμένα είναι απωθημένο μου :p και αν ήμουν σε μεγαλύτερο χώρο σίγουρα θα τα χτυπούσα.... Δεν τα έχω ακούσει ποτέ αλλά υποθέτω (και απ' ότι μου χουν πει φίλοι) σε metal που ακούω θα γαμάνε
Κυριως μεταλ ακουω. Με τον γιαννη τα ακουσα που τα εχει. Απλα δεν ξερω επειδη εχω αυτο τον χωρο αν αξιζουν και τα 12αρια και μην δωσω 650 παραπανω για πιο δυνατο woofer μονο

Reaction score
134
UOTE="oldy, post: 2064931, member: 12392"]αρα ο συγκεκριμενος ενισχυτης ειναι "λιγος" ... (?) (για εμας με τα βαρβατα ενισχυτικα εννοω :eek: )
αν ναι, τοτε οντως μιλαμε για "πολύ "λάσπη" χαμηλά..." (?)[/QUOTE]
Μ
κ

Κυριως μεταλ ακουω. Με τον γιαννη τα ακουσα που τα εχει. Απλα δεν ξερω επειδη εχω αυτο τον χωρο αν αξιζουν και τα 12αρια και μην δωσω 650 παραπανω για πιο δυνατο woofer μονο
Εχω την εντύπωση ότι θα σε καλύψουν και τα 12 αρια εγώ ειμαι πλέον αρκετά μεγαλος για πολύ δυνατες εντάσεις χα χα!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef