Channel routing

Reaction score
35
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι κάτοχος ενός marantz sr7012. Τα ηχεία μου είναι 4 quadral argentum 490 και ένα svs pb1000. Έχω ενεργοποιήσει αρκετές φορές το multichannel audio και τα άλλα mode που μετατρέπουν τον stereo ήχο σε πολυκάναλο, αλλά πάντα με ξένιζε αυτό το "τρισδιάστατο" ύφος που δίνει στον ήχο. Παράλληλα όμως ενεργοποιόντας αυτά τα mode αυξάνεται η λεπτομέρεια που μπορώ να διακρίνω στις χαμηλές συχνότητες. Ψάχνοντας στο internet έπεσε το μάτι μου πάνω στο eq apo, το οποίο μπορεί να σου κάνει clone το κάθε κανάλι ήχου σε όποιο άλλο εσύ θέλεις. Έκανα clone λοιπόν τα κανάλια του στερεο στα surround ηχεία, στη συνέχεια μέσω του eq apo έριξα κατά 1 dB τα surround ηχεία και παράλληλα εφάρμοσα low pass filter στα 350hz. Δε γνωρίζω αν η όλη "πατεντα" κατά τύχη ακούγεται καλά μόνο σε εμένα αλλά το αποτέλεσμα με ικανοποίησε παρα πολύ για αυτό και το μοιράζομαι! *Σε ότι αφορά το eq apo, κάποια από τα παραπάνω γίνονται από το interface της εφαρμογής και κάποια μέσα από το config αρχείο.

Reaction score
11.832
Μόνος σου το είπες. Δεν είναι Upmixing αυτό, απλά επανάληψη του σήματος και στα πίσω ηχεία είναι.

Reaction score
35
Μόνος σου το είπες. Δεν είναι Upmixing αυτό, απλά επανάληψη του σήματος και στα πίσω ηχεία είναι.
Ναι ναι συμφωνώ απόλυτα! Το μόνο που πιστεύω ότι πέτυχα είναι οτι συχνότητες οι οποίες ακυρώνονται λόγο αφροντιστου χώρου πλέον καλύπτονται από τα πλαϊνά ηχεία , διατηροντας το στερεο άκουσμα, αυτό τίποτα παραπάνω.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.547
Members
38.569
Νεότερο μέλος
2xwria