Chario 200T Silverette + Pioneer VSX-1020

Reaction score
0
γεια χαρά..

σκέφτομαι την αγορά των παραπάνω ηχείων τα chario 200T είναι 4 Ω ... για κύρια ηχεία (κυρίως για μουσική και αργότερα την προσθήκη κεντρικού και πίσω ηχεία) για ταινίες.
ο ενισχυτής μου είναι ο Pioneer VSX-1020 6 Ω 7χ140 τι σημαίνει αυτό με την αντίσταση ...????
α) μπορεί ο ενισχυτής μου να τα οδηγήσει εύκολα και σωστά ?
β) τα άλλα ηχεία (πίσω και κεντρικό )θα πρέπει πάλι να είναι 4Ω απαραίτητα ?
γ) την άποψη σας για τα συγκεκριμένα ηχεία (εμένα μου αρέσουν στα αυτιά και διαστάσεις..κόστος 880 ευρώ) είμαι ανοιχτός όμως για προτάσεις...

ο χώρος μου είναι 50 τμ.. με ενδιαφέρει περισσότερο η στέρεο μουσική...έχω μπερδευτεί με τις αντιστάσεις..
Βοήθεια παρακαλώ...!!!
ευχαριστώ..:118::118::118:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Chario 200T Silverette + Pioneer VSX-1020

γεια χαρά..
χελοου

σκέφτομαι την αγορά των παραπάνω ηχείων τα chario 200T είναι 4 Ω ... για κύρια ηχεία (κυρίως για μουσική και αργότερα την προσθήκη κεντρικού και πίσω ηχεία) για ταινίες.
ο ενισχυτής μου είναι ο Pioneer VSX-1020 6 Ω 7χ140 τι σημαίνει αυτό με την αντίσταση ...????
θα φαει καποιο ζορι, τα 4ομα ειναι ζορικα ηχεια , οσο αφορα τα ρευματα ουτε σε γκρεμο με νεκρα δεν τα πιανει
α) μπορεί ο ενισχυτής μου να τα οδηγήσει εύκολα και σωστά ?
αναολογα τις σταθμες, προτιμησε ενα τελικο να τα τρεχει
β) τα άλλα ηχεία (πίσω και κεντρικό )θα πρέπει πάλι να είναι 4Ω απαραίτητα ?
γ) την άποψη σας για τα συγκεκριμένα ηχεία (εμένα μου αρέσουν στα αυτιά και διαστάσεις..κόστος 880 ευρώ) είμαι ανοιχτός όμως για προτάσεις...
καλα ηχεια για μουσικη, χωρις υψηλες σταθμες ,

ο χώρος μου είναι 50 τμ.. με ενδιαφέρει περισσότερο η στέρεο μουσική...έχω μπερδευτεί με τις αντιστάσεις..
Βοήθεια παρακαλώ...!!!
ευχαριστώ..:118::118::118:
ο χωρος ειναι του ματσ για αυτα τα ηχεια , μονο με ευκολοδηγητα θα γεμισεις τον χωρο σου.Αν σε ενδιαφερει αυτο βεβαια.
Υποψιν θες και σαμπακια, για αυτο τον χωρο.Εκτος βεβαια και αν εδω σε αφηνει αδιαφορ το χαμηλο αδειασμα

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470

Καλημέρα και καλώς ήρθατε στο AVSite!

Η μέτρηση που δίνει η Pioneer είναι in vitro(δλδ εργαστηριακή).Για να ξέρουμε την πραγματική του ισχύ θα πρέπει να γίνει μέτρηση απο κάποιον ανεξάρτητο φορεά,πιθανόν κάποιο τεστ.
α)Λογικά ναι.Αλλά αν δεν το δούμε σε δράση κανείς δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρος.Θα βοηθούσε αν είχαμε διάγραμμα αντίστασης και ευαισθησίας.
β)Το κεντρίκο πρέπει να είναι αυτό που προτείνει η εταιρία για αυτά τα ηχεία.Τα πίσω καλό είναι να είναι της ίδιας σειράς.

Τα ηχεία είναι αυτά,σωστά;

Πηγαίνεται να δείτε και τα Roister Status 8.2.Είναι πιό ευκολοοδήγητα και δεν θα παιδέψουν τον ενισχυτή.

Reaction score
0

Παιδιά ευχαριστώ πρώτα για την άμεση απάντηση..

Ναι αυτά είναι τα ηχεία.

αν κατάλαβα καλά όσο πιο λίγα Ω τόσο περισσότερο ρεύμα...σωστά..??

Reaction score
30.388

Καλά κατάλαβες αλλά δεν είναι το μόνο που κάνει ενα ηχείο εύκολο η δύσκολο.
Ναι συνήθως , αλλά οχι πάντα τα λίγα ωμ συνεπάγονται και πιο πολλά ρεύματα, εκτός και αν δεν τα ζητάει το ηχείο γιατί , εχει υψηλή ευαισθησία.Πχ πάνω απο 92-93db, όπου δεν υπάρχει εύκολα πρόβλημα.
Αν τα ηχεία σου αρέσουν πολύ και δεν θέλεις να πας σε άλλα , σκέψου τότε κάποια στιγμή εναν δικάναλο τελικό , να οδηγεί μόνο αυτά, και ο pioneer να οδηγεί τα υπόλοιπα ,και σαφώς πιο ξεκούραστα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.385
Members
38.694
Νεότερο μέλος
Verdier