Chario Constellation DELPHINUS ή ATC 19 (μεταχειρισμένο);

Reaction score
0
Καιρό διαβάζω και μαθαίνω από τα σχόλια και τις συζητήσεις στο site, και να που ήρθε η στιγμή να ζητήσω κι εγώ βοήθεια από τα πιο έμπειρα στο "άθλημα" μέλη. Τα φώτα σας παρακαλώ για "πάντρεμα" λαμπάτων ενισχυτικών με μικρό σε διαστάσεις ηχείο για χώρο γραφείου.
Ενισχυτές θα είναι οι βετεράνοι Audio research LS7 και VT60 (προ και τελικός), η πηγή μάλλον Η/Υ με DAC και ο χώρος 18 τετραγωνικά περίπου. Η μουσική που θα κληθούν να υποστηρίξουν είναι κυρίως ορχηστρικά σύνολα, φωνές και ακουστικά όργανα. Οι στάθμες έντασης, λόγω χώρου, όχι ιδιαίτερα υψηλές.
Κάθε άποψη, όπως και κάθε άλλη πρόταση, ευπρόσδεκτη...

Reaction score
0
Απάντηση: Chario Constellation DELPHINUS ή ATC 19 (μεταχειρισμένο);

Ευχαριστώ John, και καλώς σας βρήκα...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018

Αμφότερα είναι πολύ καλά ηχεία, υποκειμενικά το Chario κερδίζει με την εμφάνισή του. Βεβαίως, υπό την προϋπόθεση πως η απόσταση ακρόασης δεν υπερβαίνει τα 2 μέτρα, καθώς, λόγω περιορισμένου εμβαδού του γούφερ, σε μεγαλύτερη απόσταση τα ηχεία θα υπολείπονται στα μπάσα.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

To Chario εχει μια πιο "συναισθηματικη" περιγραφη του μουσικου δρωμενου, τρομερο χαμηλο λογω ποιοτητας κατασκευης και υλικων της καμπινας και πολυ ανθρωπινες μεσαιες. Σε αναλυση δεν υπολειπεται, αν κ το ATC σε αυτο το κομματι αναμενεται λιγο πιο "χειρουργικο".

Να σου εφιστησω την προσοχη στο θεμα φορτιο. Τα ATC δεν κατεβαινουν χαμηλα ωμικα απλα ειναι αναισθητα και εχουν μια τρομερη ικανοτητα προσληψης ισχυος οποτε το ποση ισχυ χρειαζεσαι εχει να κανει με το χωρο σου. Οταν τα "ταιζεις" καλα ισορροπουν τονικα μιας και το χαμηλο ερχεται στη θεση του.

Το Chario ειναι ζορικο ηχειο ωμικα και οπως θα δεις στο παρακατω γραφημα η εμπεδηση του πεφτει στα 2,5Ω@165Hz περιπου και κινειται κατω απο 4Ω απο τα 95 μεχρι τα 450Ηz περιπου. Το ηχειο ειναι αρκετα ζορικο και ζηταει απο μονο του τρανζιστορ αλλα στο επιπεδο των ενισχυτικων σου δεν νομιζω να εχεις προβλημα παραμονο ισως ενα μικρο αντικτυπο στο χαμηλο, την εκταση και τον ελεγχο του.

Reaction score
2.566
Eξαρτάται τί ζητάς από το σύστημά σου...για μένα τα chario αν και πολύ ευάκουστα ηχεία, δεν τα θεωρώ ουδέτερα, παραείναι μελό για τα γούστα μου και εσύ έχεις και λάμπες...ξέρω γω...ίσως με τα ΑΤC να δέσει καλύτερα το γλυκό και σίγουρα θα έχεις και καλύτερη συμπεριφορά στις χαμηλές σε μικρό χώρο.

ΥΓ. Δεν έχω ακούσει τίποτα από όλα αυτά, ούτε φυσικά ξέρω τον χώρο σου που θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα. Έχω ακούσει άλλα μοντέλα από chario και άλλα από ATC και ποτέ ενισχυτικά AR, οπότε η άποψή μου κινείται στο θεωρητικό/"μαντικό" επίπεδο.

Reaction score
15

Νομίζω η επιλογή θα πρέπει να γίνει μετά από ακρόαση στον χώρο σου.

Αδύναμο σημείο του Atc οι υψηλές συχνότητες (δεν διαθέτουν την "σπιρτάδα" των chario ψηλά) - σε εκείνο το σημείο τα Atc ακούγονται "μαζεμένα" -η Atc εργάζεται πάνω σε νέο, δικό της, tweeter πολλά χρόνια τώρα αλλά έχει καταντήσει γεφύρι της άρτας...
Αδύναμο σημείο των chario το ότι σε χώρους με θέμα στα χαμηλά, μπορεί να μπουμάρουν λίγο και το μπάσο τους να μην έχει την ταχύτητα/απόσβεση των Atc.
Προβολικός, ζωντανός, παιχνιδιάρικος ήχος τα chario - ακριβής, αχρωμάτιστος ήχος τα Atc.

Το γούστο, ο χώρος σου και τα συνοδά θα παίξουν σημαντικό ρόλο.

Reaction score
0

Ευχαριστώ όλους για την άμεση ανταπόκριση και τις διαφωτιστικότατες παρατηρήσεις.

Δυστυχώς η ακρόαση στο χώρο μου, αν και θα ήταν το ιδανικό, είναι λιγάκι δύσκολη λόγω απόστασης από την Αθήνα. Σε πρώτη ευκαιρία πάντως θα προσπαθήσω να ακούσω από κοντά και τους δύο υποψήφιους μνηστήρες.

Αν κατάλαβα καλά, ο Ιταλός είναι λιγάκι πιο ατμοσφαιρικός και έχει δικό του ηχόχρωμα (που αρέσει ή δεν αρέσει), ενώ ο ATC είναι πιο αντικειμενικός με την ηχογράφηση. Τίποτα από τα δύο δεν με ενοχλεί, μπορώ να ζήσω και με το ένα και με το άλλο. Η τελική επιλογή θα είναι θέμα της ζωντανής ακρόασης και του "κλικ" που γίνεται σ' αυτές τις περιπτώσεις.

Παραταύτα, με άνω φράγμα κόστους τα 1000 έως 1200 ευρώ, θα με συμβουλεύατε να κατευθυνθώ και σε άλλες επιλογές ή είναι περιττό;

Χαίρομαι που επικοινωνώ με ανθρώπους που προφανώς αγαπούν τη μουσική και αναζητούν τον "σωστό" ήχο. Τελικά έχει και το "ταξίδι" τη χάρη του, όσο όμορφη κι αν είναι η Ιθάκη. Προκαταβολικά σας ευχαριστώ όλους και θα εκτιμήσω κάθε απάντηση...

Reaction score
2.566
Σύμφωνα με τη μουσική που έγραψες πως προτιμάς και του σχετικά μικρού χώρου, εγώ θα κοίταγα και spendor (SP3/1, SP2/3, SA1 κλπ.) που τα ξέρω...κι αυτά σχετικά εύκολα ηχεία, αρκετά ατμοσφαιρικά κι αυτά, πιο σωστά όμως -κατ΄εμέ πάντα- από chario. Mόνη τους έλειψη (σημαντική ή όχι εσύ θα κρίνεις) το χαμηλό από 60hz και κάτω περίπου, ανάλογα και το μοντέλο... Εγώ που άκουγα και ηλεκτρονική μουσική ας πούμε μου έλειπε πολύ η μιάμιση κάτω οκτάβα, από εκεί και πάνω όμως κένταγαν...σε νορμάλ στάθμες πάντα...
Γενικά θεωρούνται ψιλοσίγουρη αγορά για τα είδη μουσικής που ακούς...

Reaction score
15

Ρίξε και μια ματιά στα Magnepan MMG - η τιμή του αντιπροσώπου είναι 1500 ευρώ. Ταχύτητα, διαφάνεια, έλλειψη παραμορφώσεων καμπίνας (αφού δεν υπάρχει καν), ωραία εικόνα (δίπολα) αλλά και έλλειψη χαμηλού κάτω από τα 60Hz.

Reaction score
0

Έχω ακούσει εκτεταμένα τα Chario Delphinus, αλλά και τα ATC SCM19. Με βεβαιότητα μπορώ να σου πω ότι τα ATC SCM11 είναι κλάσεις ανώτερα απο τα 19. Αλλά.. εγώ θα σου προτείνω να ακούσεις τα Dali Mentor Menuet στα οποία κατέληξα μετά απο μία αναζήτηση που κράτησε σχεδόν 3 χρόνια. Στα ακούσματα που ζητάς (και όχι μόνο) αλλά και στα τετραγωνικά σου, δεν θα πιστεύεις τα αυτιά σου. Καλές ακροάσεις και ενημέρωσε μας!

Reaction score
0

Biomelody, πολύ ενδιαφέρουσα η πρότασή σου, την οποία, ομολογώ, δεν την είχα καθόλου στις επιλογές μου. Από τα όσα έχω διαβάσει στο διαδίκτυο φαίνονται πολύ σωστά και έντιμα ηχεία. Βεβαίως σε πρώτη ευκαιρία θα πρέπει να γίνει ζωντανή ακρόαση (αν και υποκειμενικό, είναι το καλύτερο κριτήριο). Εντύπωση όμως μου κάνει η γνώμη σου για το ATC SCM19 σε σχέση με το ATC 11. Eίχα την εντελώς αντίθετη αντίληψη.
Με μεγάλο ενδιαφέρον θα ήθελα να ακούσω περισσότερες εντυπώσεις από τη σύγκριση των δύο αυτών εισαγωγικών ηχείων της ATC από φίλους που τα γνωρίζουν από άμεση εμπειρία...

Reaction score
0

Τα 19 τα είχα ακούσει με τον ομόσταβο SIA2-150, ενω τα 11 με έναν εισαγωγικό της XTZ, καμία σχέση το ενα ηχείο με το άλλο. Θα διαπιστώσεις και εσύ ότι ακούγοντας τα ηχεία, που (όλοι μας) θεοποιούμε διαβάζοντας τα σε review, περιοδικά και διαδύκτιο, καταρρίπτονται πολλοί μύθοι. Φυσικά είναι και το υποκοιμενικό μέσα.

Ελπίζω να μπορέσεις να ακούσεις όλα τα ηχεία σύντομα και να βγάλεις και εσυ τα συμπεράσματα σου και φυσικά να μας τα πείς!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.891
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης