Chario Constellation Delphinus - ευχαριστη εκπληξη

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Πριν εναμισι μηνα και σε καποιο thread στο Audio Hifi, ειχα αναφερει οτι ειχα εντυπωσιαστει απο ενα ηχειο και ο gstriftos που ειχε ρωτησει ποιο, πηρε σαν απαντηση ενα και μονο στοιχειο, "Ιταλικο". Τοτε δεν ειχα εμπεριστατωμενη αποψη και περιμενα να εχω περισσοτερο χρονο ακροασης για να μπορω να εχω πιο σαφη εικονα.

Τωρα μπορω να καταθεσω οτι το συγκεκριμμενο ηχειο εχει ηχητικα χαρακτηριστικα που το κατατασουν στα πιο ξεχωριστα και με αποψη, μουσικα ηχεια μεχρι το 2χιλιαρο τουλαχιστον.

Η πρωτη επαφη εγινε στο σπιτι φιλου που αγορασε τα εν λογω ηχεια για να τα οδηγησει με εναν Cayin A55. Με τα 4Ω αντιστασης κατι δεν μου πηγαινε καλα με την οδηγηση απο λαμπα τυπου cayin. Και αποδειχτηκε το αντιθετο καθως τα cayin τελικα ειναι ικανα κ τιμια μηχανηματα.

Ηχος μεστος με απιστευτο ελεγχο και εκταση χαμηλου για λαμπα, και μια αισθηση οτι το ηχειο χαμηλα μπορει πολυ καλυτερα. Απο μεσαια και πανω, συγκινηση, πολυ ζεστασια στις φωνες, πολυ σωστες αποληξεις "σ" και υψηλα αερινο, με μια ταση στρογγυλεματος, αναμενωμενη ομως. Το ερωτημα ηταν εαν αυτο το χαρακτηριστικο της υπερβολικης γλυκυτητας ηταν λογω του Α55 ή και των ηχειων. Για να καταλαβω λοιπον περισσοτερα για τα ηχεια, επρεπε να τα ακουσω με ενισχυση τρανζιστορ. Επιστρατευτηκε ο Audiolab μου και ενας ΝΑD C325BEE, εισαγωγικος ενισχυτης μεν, τιμιος με ικανη οδηγηση τουλαχιστον για για τα περισσοτερα ηχεια της κατηγοριας, δε.

Με το που κουμπωσαν πανω στον Audiolab καταλαβα αμεσως την ηχητικη ταυτοτητα των ηχειων. Υπαρχει μια ταση των κατασκευαστων προς την ουδετεροτητα, που θα μας προσφερει αναλοιωτη την εκαστοτε ηχογραφηση. Τα υπερ αυτης της φιλοσοφιας τα ξερουμε ολοι, τα κατα επισης. Πολλες φορες καταφερνουμε να στησουμε ενα dead neutral συστημα το οποιο ναι μεν ειναι αυστηρο και μετρημενο, δυστυχως ομως την πλειονοτητα των μετριων ηχογραφησεων την εκθετει και το αποτελεσμα ειναι στεγνο, κλινικο, σε βαρος της μουσικοτητας.

Τα Delphinus λοιπον ειναι ακριβως το κοντρα παραδειγμα σε αυτη τη φιλοσοφια. Το ηχειο ειναι κουρδισμενο να σου φερνει την ηχογραφηση πιο κοντα στην ψυχη σου, στα ανθρωπινα μετρα και σταθμα. Αν χρειαστει θα την κολακεψει λιγακι, χωρις ομως να κλεβει πληροφορια, με αποτελεσμα να καθεσαι με τις ωρες κ να γουσταρεις να ακους. Με τον Audiolab πολυ γρηγορο χαμηλο, γλυκο και αρκουντως "στρογγυλο", τα μεσαια καθαρα και χορταστικα, πολυ γλυκα χωρις την υπερβολικη δοση που εισηγαγε ο Α55. Αυτο που παιζει παπαδες και κανει τη διαφορα, το τουιτερ. "Πολλα" πριμα, αλλα με τιποτα ενοχλητικα, σκληρα κλπ. Το φορτιο δεν ειναι ευκολο, ο Audiolab κρινεται λιγος γιαυτους που θελουν το απολυτο "γκαζι" αλλα γιαυτους που θελουν να ακουν 95~98db στα 2 μετρα, δεν χρειαζεται τιποτα εξωτικο σε οδηγηση. Ο C325 με λιγο καλυτερο drive pushαρε λιγο περισσοτερο το ηχειο αποδεικνυοντας οτι διαθετει εκταση χαμηλου περα απο το μεγεθος της καμπινας του και αυτο μαλλον οφειλεται στην φιλοσοφια της οπης ανακλασης που βρισκεται στη βαση του ηχειου και ακτινοβολει προς τα κατω.

Το ηχειο δοκιμαστηκε με jazz/ethnic και ολα αυτα που ακουω που θα τα βρειτε στο "Μουσικες προτασεις για ακροαση". Ιδανικο για μικρα συνολα, jazz, ethnic, δωστου vocals και θα σε κανει να ερωτευθεις. Rockαρει καλα με την προυποθεση ενος ενισχυτη με πιο στιβαρη οδηγηση.

Εχοντας αποκομισει αυτη την εικονα, και εχοντας λαβει υποψην το συστημα φιλου με PMC TB2i, ερχεται και το συγκριτικο τεστ του ΗΧΟΥ αυτο το μηνα το οποιο διαβαζω και βλεπω οτι δεν ειναι τελικα η ιδεα μου. Παροτι ερωτευθηκα, διατηρησα αντικειμενικοτητα.

Μενω με το ερωτηματικο πως θα παιζουν αυτα τα μικρα εργα τεχνης με ενα στιβαρο ενισχυτικο της κλασης των 1000-1500 ευρω..

Οταν πεφτω πανω σε ενα μηχανημα ηχου με ξεχωριστη προσωπικοτητα, θα γραφω 2-3 λογακια. Καμπυλες αντιστασης κλπ, θα τα κοιταμε μετα :126:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Chario Constellation Delphinus - ευχαριστη εκπληξη

εκανα πατατα εε? και σκεφτομουν που να το βαλω το θεμα , στις Ηχητικες αποδρασεις ή εδω..

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

που να ακούσεις τα millenium II...

...ωρε παναήαμ!
Στεργιε αν κρινω απ αυτο που ακουσα απ τη σειρα constellation, καταλαβαινω οτι εκει θα φευγουν τα τσισ@..

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

μχιας και καμποσα μουσικα οργανα εχουν σαχτει στην ιταλια , οι ιταλοι εχουν αιμα μουσικο, ετσι παζουν και τα ηχεια τους.Τσαριο ζιγκαλι οπερα ειναι ηχεια που κελαιδανε , σχεδον με καθε συνοδο, βεβαια οσο πιο καλο το συνοδο , τοσο πιο καλο το κελαιδισμα.

Reaction score
2

Eιχα τα συγκεκριμενα ηχεια περιπου 2 χρονια.Τα επαιζα με unison υβριδικο,(εκει να δεις ερωτας)!!!Τερμα οι ιταλοι γνωριζουν απο μουσικοι η τελος παντων πως πρεπει να την ακους για να την ευχαριστιεσαι....Φοβερος συνδιασμος!!!!!!!!!!

Reaction score
855

τα δικά μου, ''οι αρκούδες μου'' (ήτοι, τα ursa major, η κορυφή της σειράς constellation) ωφελήθηκαν τα μέγιστα από το ατσάλινο γάντι των 250ρηδων xindak ... παρότι, είθισται να παντρεύονται με λάμπες και να βγαίνει αυτό το μαντολατο-αποτέλεσμα, τα chario θεωρώ ότι δείχνουν στ' αλήθεια τον εαυτό τους, μόνον με βαρβάτα bjt's ... εκεί, χωρίς να χάνεις σε ηπιότητα, έχεις και ακαριαία δυναμικά και ατάκα, που σε μεγάλα ορχηστρικά έργα είναι απαραίτητα ... τώρα για μικρά τζαζ σύνολα, κλπ. ίσως γίνεται δουλειά και με 50ρηδες push-pull ...

Reaction score
855

Παντελή, τελικά τα απέκτησες ;;;;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Παντελή, τελικά τα απέκτησες ;;;;

δυστυχως οχι, και το γμτ ειναι οτι πριν απο 2 μηνες μπηκαν στο χωρο μου καινουρια castle τα οποια ειναι στο κλασσικο βρεττανικο ταμπεραμεντο, τα οποια μπηκαν σε αναποφευχτη συγκριση με τους δελφινους (που ακουσα 10 μερες αφου αγορασα τα castle) και μου απεδειξαν οτι με ειχε κουρασει η Βρετανικη αυστηροτητα κ ηθελα κατι αλλο. Δυστυχως οι καιροι δυσκολοι και δεν βγαινει το μαρουλι για να κανω αμεσως κινηση. Ας ελπισουμε οτι το μελλον θα ευοδωσει την αγορα τους. Τουλαχιστον τωρα ξερω οτι αυτο τραβααει η ψυχη μου και δεν θα χουμε πειραματισμους. και το απιστευτο ειναι οτι τωρα ειναι ευκαιρια μιας και ειναι σε προσφορα στα 880 ευρω απο 1270 που κοστιζουν στην Ιταλια :402:

φιλτατε Δημοκηδη, οσο σκεφτομαι τι θα συμβαινει οταν καθεσαι για ακροαση μπροστα στα δικα σου Ursa, ενα δακρυ ξεπροβαλει.. Να χαιρεσαι το συστημα σου!:619:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

...οσον αφορα την ισχυ, τα συγκεκριμμενα μου εδωσαν την εντυπωση οτι σε ενα μικρο-μεσαιο χωρο, ενα ενισχυτικο τυπου CreeK Destiny II, Leema Pulse, Audia III κλπ, θα βγαλει τον καλυτερο τους τους εαυτο. Δεν φαινεται να ειναι δυσκολα στο ματσαρισμα μιας κ ο χαρακτηρας τους ειναι αρκετα forgiving

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

...θα προσπαθησω να κανονισω ακροαση με ενα πιο σοβαρο ενισχυτικο που εχω υποψη να δανειστω (θα φαμε ξυλο), και θα σας μεταφερω εντυπωσεις

Reaction score
2.340

Μολις πηρα τα castle knight 5, ειναι ακομα στα κουτια τους αστρωτα και εσυ αναβεις φωτιες :146:!
Θα κανονισω μια ακροαση και εγω, ετσι απο περιεργεια! Δεν ξερω απο ηχο τι λενε παντως η ποιοτητα κατασκευης τους ειναι σκαλες ανωτερη απο castle!

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Μολις πηρα τα castle knight 5, ειναι ακομα στα κουτια τους αστρωτα και εσυ αναβεις φωτιες :146:!
Θα κανονισω μια ακροαση και εγω, ετσι απο περιεργεια! Δεν ξερω απο ηχο τι λενε παντως η ποιοτητα κατασκευης τους ειναι σκαλες ανωτερη απο castle!
ειναι αλλης φιλοσοφιας σε σχεση με τα castle στον ηχο. Τα γραφω στο 1ο post

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef