CHARIO SYNTAR 530R

Reaction score
383
Καλησπερα θελω την πολιτιμη βοηθεια σας
τα συγκεκριμενα ηχεια μπορω να τα παρω σε μια καλη τιμη αλλα δεν μπορω να τα ακουσω στο συστημα μου θα ηθελα να ξερω αν ειναι καταλληλα
με το πολυκαναλο SONY DA5400S και τον δυκαναλο CREEK DESTINY
που θα παιζουν αμφοτερα
ευχαριστω

Reaction score
7.089
Απο πλευρας οδηγησης δεν θα εχεις καποιο θεμα και οι δυο ενισχυτες μπορουν να τα οδηγησουν,αν και σαφως με τον creek θα παιξει καλυτερα. Γιατι ομως δεν μπορεις να τα ακουσεις?

Reaction score
133
Καλημέρα.

'Εχω ακούσει τρία μοντέλα ηχείων της Chario και έχω δύο απ'αυτά (monitors). Τα συγκεκριμένα δεν έχω ιδέα πώς είναι.

Ο κανόνας προτεραιότητας στο στήσιμο ενός συστήματος είναι ο χώρος, ηχεία, και ενιχσυτής.

Οι άγγλοι λένε "μικρά ηχεία, μικρά τα λάθη. Μεγάλα ηχεία, μεγάλα λάθη."

Τα συγκεκριμένα ηχεία, βλέπω, που δεν είναι κλειστής καμπίνας, φορούν 6.5 ιντσών woofers με αρκετά λίτρα. Θέλει αρκετό χώρο για να παίξει ικανοποιητικά. Η απόσταση ακρόασης για να αισθανθείς την νότα του μπάσου, τουλάχιστον 3.5 μέτρα και δη αρκετή απόσταση μεταξύ των ηχείων.

Εάν δεν διαθέτεις χώρο τουλάχιστον 25 τ.μ. δεν θα σου αρέσει ο ήχος έστω με τα καλύτερο ταιριάσματα με ενισχυτή και καλώδια ηχείων.

Εάν δεν διαθέτεις χώρο, πας αναγκαστικά σε μικρά ηχεία και με subwoofer (8 ιντσών, ιδανικό. 10 ιντσών, το μέγιστο). Θέλει προσοχή βεβαίως με την ρύθμιση φάσης, crossover, και έντασης του subwoofer.

Καλή επιτυχία και καλή ακρόαση.

Last edited:

Reaction score
383
ευχαριστω για τις απαντησεις
εχω δυο δωματια με χωρισμα στα ακρα που το εκανα ενα
ο χωρος τωρα ειναι καπου 22 τμ ,το ενα δωματιο ειναι μονο για μουσικη και το αλλο
σινεμα και σαλονι Το σινεμα παιζει με δυο μικρα και ενα διαλογων δεν θελω 5 η 7,1
στο μουσικο δωματιο ο creek παιζει με Τοtem staff και επειδη παιρνει και δευτερο ζευγαρι ηχειων
ελεγα να εβαζα τα chario στο σινεμα και οποτε θελω να ακουω both

αλλα αλλα θα προτιμησω τελικα να παρω ενα sub οπως λεει ο φιλος επανω
για να μηνφορτωνω τα δωματια μ ηχεια
απο sub τι να κοιταξω για να συνδιαστει με τα μικρα Indiana line

Reaction score
133
Για μουσική, προτιμότερο θα ήταν ένα subwoofer με κλειστή καμπίνα, χαμηλότερη συχνότητα κάπου 35Hz, ρυθμιζόμενο φάσης, crossover, έντασης.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.492
- Κάποτε δούλευα σε μαγαζί του χώρου , και τα chario τα πουλάγαμε πανεύκολα χωρίς τεχνάσματα-πώλησης . Άρεσαν πολύ και σε πολλούς . . .

- ήχος : ζεστός απαλός με πολύ διευρυμένη μεσαία , σωματώδη αλλά roll-off πρίμα , πολύ μπάσο αλλά ελεγχόμενο , συγχωρούν φτωχά συνοδά , δεν είναι ουδέτερα ούτε υπεραναλυτικά , κλασικό μουσικό ηχείο

Reaction score
383
Για μουσική, προτιμότερο θα ήταν ένα subwoofer με κλειστή καμπίνα, χαμηλότερη συχνότητα κάπου 35Hz, ρυθμιζόμενο φάσης, crossover, έντασης.
to sub ελεγα για σινεμα με τα μικρα ηχεια οπως ειπες προηγουμενως
φυσικα το ιδεωδες θα ηταν τα chario και ενα γουφερ αλλα θα χαλαση ο χωρος

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.492
ευχαριστω για τις απαντησεις
εχω δυο δωματια με χωρισμα στα ακρα που το εκανα ενα
ο χωρος τωρα ειναι καπου 22 τμ ,το ενα δωματιο ειναι μονο για μουσικη και το αλλο
σινεμα και σαλονι Το σινεμα παιζει με δυο μικρα και ενα διαλογων δεν θελω 5 η 7,1
στο μουσικο δωματιο ο creek παιζει με Τοtem staff και επειδη παιρνει και δευτερο ζευγαρι ηχειων
ελεγα να εβαζα τα chario στο σινεμα και οποτε θελω να ακουω both

αλλα αλλα θα προτιμησω τελικα να παρω ενα sub οπως λεει ο φιλος επανω
για να μηνφορτωνω τα δωματια μ ηχεια
απο sub τι να κοιταξω για να συνδιαστει με τα μικρα Indiana line
- έχεις totem !!!!!!!!!!!!!!!!!! . . . για πες εντυπώσεις , δυστυχώς δεν έχω ακουστική εμπειρία , μόνο διθυραμβικές κριτικές έχω διαβάσει

Reaction score
383
- έχεις totem !!!!!!!!!!!!!!!!!! . . . για πες εντυπώσεις , δυστυχώς δεν έχω ακουστική εμπειρία , μόνο διθυραμβικές κριτικές έχω διαβάσει

κοιταξε να δεις ειμαι πολυ παλιος στο χωρο της μουσικης
αλλα πολυ νεος στο hi- fi τωρα αρχιζω και ψαχνομαι με μηχανακια
TOTEM αυτα ειναι το δευτερο ζευγαρι το πρωτο τα εδωσα στον αδελφο μου ( totem rainmaker ) και μετανιωσα ...
μετα πηρα κατι ΚΕF LS50 εκει να δεις διθυραμβικες κριτικες κοινο και περιοδικα !!
σε λιγες ημερες η κατασταση εγινε ανηποφορη αλλα δισκακια τα επαιζαν ωραια με εξαιρετικο ογκο αλλα ομως που δεν τους αρεσαν γιοματα θολουρα ,καταφερα να τα πουλησω σε ενα φαν αμεσως και σωθηκα .. τα Τotem οτι βρισκουν περφεκτ !!
φυσικα οι ποιο ειδικοι θα εχουν διαφορετικη αποψη

για πεσ τε κατι για τον χωρο για καμμια αναβαθμιση τωρα που γυριζει κα με τρωει ...

Reaction score
15.469
- βαλε τη βιβλιοθηκη δισκοθηκη πισω απο το ρακ με τα μηχανηματα
- παρε το ρακ με τα μηχανηματα και βαλτο εκει που ειναι τωρα η δισκοβιβλιοντιβιντοθηκη (η μεγαλη)
- η" βαλε τα ηχεια δεξια αριστερα τσι μπαλκονοπορτας να βλεπεις κι εξω
:drinks:

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
383
- βαλε τη βιβλιοθηκη δισκοθηκη πισω απο το ρακ με τα μηχανηματα
- παρε το ρακ με τα μηχανηματα και βαλτο εκει που ειναι τωρα η δισκοβιβλιοντιβιντοθηκη (η μεγαλη)
- η" βαλε τα ηχεια δεξια αριστερα τσι μπαλκονοπορτας να βλεπεις κι εξω
:drinks:
ωραιος !
θα το εκανα ... αλλα για 20 ποντους δεν γινεται

Reaction score
745
Φιλε Stellio εχω τα 533.Ειμαι πολυ ευχαριστημενος.Με τα συγκεκριμενα ηχεια δεν νομιζω να χρειαζεσαι sub.Εχουν πληθωρικο μπασο απο μονα τους.Θες μονο καλα ρευματα για να το οδηγησεις.Αν τα βρηκες καλη τιμη χτυπα τα. Αποψη μου.

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
383
Φιλε Stellio εχω τα 533.Ειμαι πολυ ευχαριστημενος.Με τα συγκεκριμενα ηχεια δεν νομιζω να χρειαζεσαι sub.Εχουν πληθωρικο μπασο απο μονα τους.Θες μονο καλα ρευματα για να το οδηγησεις.Αν τα βρηκες καλη τιμη χτυπα τα. Αποψη μου.
καλα ρευματα ποσα εννοεις ο creek γραφει
8Ω into 100 W
8Ω out 150 W
4Ω ιnto160 W
4Ω out 250 W
μπορει καποιος να μου εξηγηση τι σημαινου αυτα

Reaction score
745
Αν θυμαμαι καλα για τα 530 ο κατασκευαστης λεει προτεινομενος ενισχυτης απο 100W στα 4Ω.Δεν νομιζω να εχεις προβλημα.

Reaction score
7.089
τωρα που βλεπω τις φωτος απο τον χωρο σου,τα 530 ειναι μεγαλα και για τα δυο δωματια.Αν σου λειπει κατι στα χαμηλα (λογικο σε ταινιες),παρε ενα υπογουφερ και βαλτο αν μπορεις κατω απο την τηλεοραση στα δαπεδο.Επισης και στα δυο συστηματα εχεις μικρη αποσταση αναμεσα στα δυο ηχεια,μεγαλωσε λιγο την αποσταση. Στο συστημα για ταινιες βαλε τα ηχεια στη μεση του καθε ραφιου που τα εχεις τωρα,μετακινηση δηλαδη περιπου 30-40 εκαστοστα (στο περιπου).Στο συστημα για την μουσικη μετακινησε τα ηχεια περιπου 20-25 εκατοστα (παντα προς τα εξω). Τα totem staff που εχεις στον συγκεκριμενο χωρο θα παιζουν πολυ καλυτερα απο τα 530 για παραδειγμα.

Παντως πολυ εξυπνη η ιδεα με τα δυο δωματια-συστηματα,αλλα επειδη βλεπω οτι δεν εισαι εργενης (κατι σεμενδακια στο τραπεζι στο σαλονι.....),πως τα καταφερνετε οταν εσυ θελεις να ακουσεις μουσικη και η συζυγος να δει και να ακουσει ταινια?

Reaction score
383
φιλε tanto τα δυο συστηματακια εγιναν πριν λιγες ημερες και ειμαι πολυ ευχαριστημενος
οταν θελω ταινια παω εκει οταν θελω μουσικη στο αλλο ειναι πολυ καλυτερα ετσι απο οτι ηταν πριν
θα δοκιμασω και οπως μου ειπες Συνηθως η μουσικη ειναι και ποιο μοναχικο σπορ
στο σπιτι υπαρχει δημοκρατια ο αρχηγος κανει οτι θελει, απο οτι ειδες εχει καταλυφθει ολος ο χωρος σιγα σιγα και με ωραιο τροπο εκτος απο το τραπεζι με το σεμεδακι και αυτο δεν το λεμε και σεμεδακι ....
τελικα δεν θα παρω τα chario θα κοιταξω για καποια δυο ηχεια του μεγεθους book αλλα ποιο δυνατα με ενα γουφερακι
αν εχετε να προτεινετε κατι

Reaction score
4.327
Πόσα τετραγωνικά είναι ο χώρος? Θα σου πρότεινα τα chario delphinus που τα χω κιόλας αλλά να ξες και αυτά είναι απαιτητικά σε ρεύματα από τον ενισχυτή και επίσης πληθωρικά σε μπάσο

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef