Chesley TC 100

Reaction score
3
Καλησπέρα σας,
έπεσε στα χέρια μου το παρακάτω Turntable Chesley TC 100, καταλαβαίνω ότι είναι κάποιας ηλικίας και θα ήθελα να μάθω αν αξίζει να ασχοληθώ μαζί του.
Να το εντάξω στο σύστημα μου μιας και ο αναλογικός ήχος επιστρέφει ή δεν αξίζει το μηχάνημα αυτό.

Attachments

Reaction score
3
Λοιπόν το καθάρισα το σένιαρα και παίζει πολύ καλά. Δεν ξέρω τη κεφαλή βελόνα φοράει πάντως με άφησε με το στόμα ανοικτό.

Attachments

Reaction score
1.127
Καλορίζικο! γιατί να μην αξίζει;στο πικάπ το σημαντικότερο είναι να είναι ρυθμισμένο σωστά και η κεφαλή να μην έχει φάει τα ψωμιά της
Από περιέργεια που είναι κατασκευασμένο;

Reaction score
60
Θα μπορούσε να είναι απομίμηση-κλώνος (ή rebrand?) του Technics sl-d3 ή του sl-q3. Ο βραχίονας και το πλατώ είναι ολόιδια, τουλάχιστον όσο μπορω να διακρίνω από τις φωτογραφίες λόγω του μαύρου χρώματος.

Reaction score
3
Καλησπέρα και πάλι παιδιά.
Καμιά πληροφορία για σέρβις πικάπ που να το πάω να το δούνε.

Reaction score
1.754
Ἀν εἰναι Direct Drive εἰναι σκυλἰ του πολἐμου και δε χρειἀζεται να το πας γιἀ service :

0. Κλεἰδωσε τον βραχἰονα
1. Βγἀλε το ΜΑΤ
2. Βγἀλε το πλατὀ
3. Γὐρισἐ το πικἀπ ανἀποδα, και ενὠ το κρατἀς, στρἰψε το spindle να ανἐβει το λἀδι στον ἀξονα
4. Bἀλε ἐνα δἰσκο και ακοὐμπησε τον βραχἰονα σαν να παἰζει κανονικἀ, αλλἀ βγἀλε απὀ τη πρἰζα το πικἀπ, ὠστε να μη γυρνἀει το πλατὀ
5. Βἀλε πἀνω στο δἰσκο ἐνα χαρτἰ με παρἀλληλες γραμμἐς, κρἀτησἐ το ακριβὠς δἰπλα απὀ το στἐλεχος του βραχἰονα, και ξεβἰδωσε στη βἀση του βραχἰονα τη βἰδα, ὠστε να ανεβοκατεβἀσεις το πἰσω μἐρος του, μἐχρι να δεἰς το στἐλεχος να εἰναι παρἀλληλο με τις γραμμἐς στο χαρτἰ
6. Βρες ἐναν προτρἀκτορα 2 σημεἰων και σετἀρισε τη γεωμετρἰα του στελἐχους της κεφαλἠς
7. Βἀλε το antiskating στο "0"
8. Βρες μιἀ ζυγαριἀ και επαλἠθευσε το σωστὀ βἀρος ανἀγνωσης που δἰνει ο κατασκευαστἠς της
9. Βἀλε δἰσκο test με track στα 315Hz και αυξομεἰωνε το antiskating μἐχρι να ακοὐσεις στα +8db ἠ στα +10db την παραμὀρφωση να εμφανἰζεται ταυτὀχρονα στα Left - Right
10. Καθἀρισε την ακἰδα της βελὀνας
11. Πἀρε απὀ βιβλιοπωλεἰο αφρὠδες πλαστικὀ μαὐρο, και κὀψε στρογγυλἀ σε διἀμετρο ὀσο τα πὀδια του πικἀπ, να βἀλεις απὀ κἀτω, μἐχρι να τσεκἀρεις την οριζοντἰωση με αλφἀδι πἀνω στο πλατὀ
12. Στἀξε στο κρὐσταλλο, στἀξε ουἰσκι
13. Στρὠσε τραπἐζι και ... βἀλενα δἰσκονα παἰζει !

Reaction score
3
Τα έχω κάνει όλα αυτά αλλά πιστεύω παίρνει λίγο μάζεμα ακόμα.

Reaction score
1.754
ΟΚ !
Ετοιμἀσου να πλερὠσεις :
1). Κὀλλα προσεκτικἀ (ισομερὠς !!!) αποσβεστικὀ κἀτω απὀ το πλατὀ. , να μη κουδουνἀει
2). Ἀλλαξἐ του τους ηλεκτρολυτικοὐς
3). Ἁλλαξε του καλωδἰωση και ακροδἐκτες
4). Βἀλε το να πατἀει επἀνω σε μιἀ βἀση 2 επιπἐδων με απὀσβεση
5). Ἁλλαξε ΜΑΤ
6). Δοκἰμασε να πειραματιστεἰς με διαφορετικοὐ βἀρους και υλικοὐ Clamp
7). Ἀλλαξε headshell
8). Ἁλλαξε κεφαλἠ
9). Πἀρε phonostage και ἐξτρα ιντερκοννἐκτ γι᾽αυτὀ
10). Μἐτρα πὀσα ἐδωσες

Reaction score
3
Παιδιά μην μιλάτε τσάμπα, τα έκανα σας λέω όλα αυτά και ξέρω ότι ακόμα παίρνει και άλλο.

Υ.Σ. Αν και με παίδεψε λίγο το 12 αλλά τελικά τα κατάφερα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.976
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas