Children of Men

Reaction score
6

Εχοντας διαβάσει μερικά πράγματα για το στορυ περιμενα με ενδιαφερον την πρεμιέρα της .

Από σήμερα λοιπόν στις κινηματογραφικές αίθουσες

Υπόθεση: 2027: Ο κόσμος είναι βυθισμένος στην αναρχία, καθώς η γονιμότητα των ανθρώπων έχει φτάσει σε μηδενικά επίπεδα, γεγονός που έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην παγκόσμια ισορροπία. Ο νεαρότερος άνθρωπος του κόσμου πέφτει θύμα δολοφονίας στα 18 του χρόνια και η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει προοπτική σταδιακής εξαφάνισης. Με φόντο ένα Λονδίνο που σπαράσσεται από τη βία, την εγκληματικότητα και τον πόλεμο αντιμαχόμενων εθνικιστικών φατριών, ένας απογοητευμένος πρώην ακτιβιστής που έχει γίνει γραφειοκράτης, αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τους δαίμονές του και να προστατεύσει την τελευταία ελπίδα της γης: μια έγκυο γυναίκα που θα γίνει αντικείμενο ερευνών από τους επιστήμονες.

Cast Clive Owen, Julianne Moore, Michael Caine, Chjwetel Ejiofor, Peter Mullan
Director Alfonso Cuaron

Reaction score
49
Καλό ακούγεται.
Αν και δεν μου αρέσει ιδιαίτερα η Moore θα την δω (λόγω του πολύ καλού Owen & Caine)

Θα την δεις στο σινεμά Αντρέα??

Reaction score
800
Mετρια και προς το τελος κουραστικη.Με το θεμα της θα μπορουσε να ηταν αρκετα καλυτερη.

minas

Πισιά
Reaction score
4.194
Cinemusic - Ανδρεας said:
Μολις γυρισω απο Αθηνα
Γιατί να περιμένεις?
Μετά που φύγαμε από την έκθεση (και γεμίσαμε και την παραδαρμένη) πήγαμε και το τιμήσαμε με το Σωτήρη.
Βέβαια το Crank ψάχναμε, αλλά δεν το είχε πουθενά :wink:
Moore, Owen και Caine από τους αγαπημένους μου.

Η ταινία γενικά μέτρια και κάπου χάνει και το ρυθμό της. Με άλλους ηθοποιούς και χωρίς την υποστήριξη των πειστικών σκηνικών θα ήταν χειρότερη.
6.5/10

Reaction score
62
Μόλις την είδα! Πολύ "φλύαρη" ταινία, λίγο από μέλλον, λίγο θυμίζει ΙΡΑΚ, δεν ξέρει πού να ισορροπήσει. Απότομο τέλος, τρύπες στο σενάριο,και, ενώ είναι 1,5 ώρα, σου φαίνεται μεγαλύτερη. Κουραστική. Δείτε τη σε DVD. Γνώμη μου!!

Reaction score
5
Εγω θα εδινα ενα 7 αντε ενα 7.5 πιο πολυ για καποιες σκηνες που μου αρεσαν ιδιαιτερα αν και σε καποια σημεια θα συμφωνησω με τον minas χανει τον ρυθμο της χωρις ομως να γινεται κουραστικη τουλαχιστον για μενα.
Το βασικο προβλημα για μενα ηταν η προσπαθεια να χωνεψω τα σουσι τους μπυρομεζεδες και τα KFC chicken wings που ειχαμε προηγουμενως τσακισει με τον minas :D :D :D :D :D

Reaction score
0
Ήταν καλογυρισμένη χωρίς να δίνει τίποτα παράπανω σαν ταινία...καμία υπόθεση καμία πλοκή

minas

Πισιά
Reaction score
4.194
Σωτηρης Οικονομου said:
Εγω θα εδινα ενα 7 αντε ενα 7.5 πιο πολυ για καποιες σκηνες που μου αρεσαν ιδιαιτερα αν και σε καποια σημεια θα συμφωνησω με τον minas χανει τον ρυθμο της χωρις ομως να γινεται κουραστικη τουλαχιστον για μενα.
Το βασικο προβλημα για μενα ηταν η προσπαθεια να χωνεψω τα σουσι τους μπυρομεζεδες και τα KFC chicken wings που ειχαμε προηγουμενως τσακισει με τον minas :D :D :D :D :D
Γράψτο το ρημάδι στα Ελλήνικά.... Ούτε το Alien να ήμουν! :wink: (Και με ήτα, μη ξεχνιόμαστε :lol:)

Reaction score
6
Είμαι πιο κοντά στην άποψη του Σωτήρη αν και μου φαίνετε κάπως παράξενο. (βλέπεις ,του αρέσει το Riddick :lol: )

Ο κ Alfonso Cuaron με έκανε να μην πιστευω στα ματια μου.
Ο σκηνοθέτης του Harry Potter and the Prisoner of Azkaban δεν εχει καμια σχεση με αυτό που ειδα στο Children of Men.

Το στορυ ειπαμε και στην αρχη εχει το πλεονέκτημα του πρωτότυπου .
Αυτό όμως τελικα δεν ειναι το ατου της ταινιας καθως η πλοκη της σκαλώνει σε καποια σημεία.
Η σκηνοθεσία όμως ,είναι με μια λεξη άψογη.
Δεν υπαρχει ούτε μια σκηνη που να εχει αφεθεί στην τυχη της.
Ακομα και αν οι πρωταγωνιστές είναι αυτοί που λογικα θα μας τραβούσαν το ενδιαφέρον το background action είναι όλα τα λεφτα, και ενας από τους λογους που σου επικεντρώνει την προσοχη ακομα περισσοτερο.
Οι μονοκαμερες λήψης με τα τρεμάμενα πλανα να ακολουθούν τους πρωταγωνιστές σε βαζει ακομα περισσότερο στην αγωνιά των ηρώων ενώ η σκηνογραφία με μια πόλη σε εμπόλεμη κατάσταση σου δίνει την εντύπωση πως δε πρόκειται για σκηνικό αλλα για πραγματικό τοπίο ( πραγματικά απίστευτη δουλειά)

Τόσο ωμό πως θα το ζήλευε ακόμα και ο Στρατιώτης Ραιαν

7+/10

Reaction score
0
Θα τη χαρακτήριζα με το ζόρι... μέτρια ταινία. Ενδιαφέρον σενάριο, κάπου κόλλαγε όμως και κούραζε σε ορισμένα σημεία. Οι ερμηνείες των ηθοποιών καλές, το ίδιο και η ατμόσαφαιρα της ταινίας. Το πρόβλημα είναι κάποια "νεκρά σημεία" που σταματά νομίζεις η ροή του έργου και η ώρα δεν περνά με τπτ. Καλύτερη στιγμή της ταινίας, η έξοδος των πρωταγωνιστών απο τη φλεγόμενη πολυκατοικία προς το τέλος με το θαύμα αγκαλιά..
Η ταινία πάντως αφήνει θετικά μηνύματα.

Reaction score
0
Εμενα μου αρεσε .
Αυτο που σε κερδιζει πανω απο ολα ειναι η σκηνοθεσια του Cuaron.
Παρουσιαζει ενα μελλον γκριζο μουντο πολυ κοντινο και οικειο σε μας.
Δημιουργει εντασεις και ειδικα με το μονοκαμερο κανει παπαδες ο τυπος.
Απο story ,δεν ειναι και τελειως πρωτότυπο ενω εχει πολλα gaps στο κουβαρι της ιστοριας που κανουν κοιλια.
Οπως και να εχει ομως δεν ειναι μια απλη ταινια.
Υπαρχουν εντονα θρησκευτικες πολιτικες και κοινωνικες αναφορες αν και μου εδωσε την εντυπωση οτι ισως να ειναι και μια χριστιανικη αλληγορια ,δεν ξερω ,δεν παιρνω και ορκο.
Σταυλος ,εγκυμονουσα ,αγελαδες ,ευρεση καταλλυματος στο γκετο των προσφυγων ,καταδιωξη απο τους στρατιωτες και τους πρωην δικους τους ,
η ατακα "I am virgin" ,η παυση των εχθροπραξιων στην παρουσια του μωρου ,τα ονοματα fishes ,theo και αλλα που τωρα δεν θυμαμαι μου εδωσαν την παραπανω εντυπωση.
Σιγουρα η ταινια ειναι καλη .
Και σιγουρα δεν ειναι μονοδιαστατη.

Reaction score
6
Απάντηση: Children of Men

Χαίρομαι που σου άρεσε. :cool_3:

Υπαρχουν εντονα θρησκευτικες πολιτικες και κοινωνικες αναφορες αν και μου εδωσε την εντυπωση οτι ισως να ειναι και μια χριστιανικη αλληγορια ,δεν ξερω ,δεν παιρνω και ορκο
Ουτε και γω αλλα εύστοχη παρατήρηση

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.840
Members
38.505
Νεότερο μέλος