- Reaction score
- 14

Ταινια
Τον 25ο αιώνα ο Ρίντικ, επικηρυγμένος παράνομος, καταφεύγει στον πλανήτη Πρωτεύον Ήλιον. Έρχεται σε σύγκρουση με τους Νεκροκάπηλους, στρατιά φανατικών που προσηλυτίζουν βίαια όποιον δεν ασπάζεται τις ιδέες τους. Φυλακίζεται στο Κρεματόριο και σχεδιάζει να αποδράσει και να εκδικηθεί.
Σε HD
Η συγκεκριμένη ταινία δεν ήταν μπορώ να πώ απο τις αγαπημένες μου..
Την είχα δει μία φορά σε dvd και την είχα ξεχάσει εντελώς..
Αφορμή για να την αποκτήσω σε hd-dvd ήταν κάποιες κριτικές σε αμερικάνικα sites που έκαναν λόγο για καταπληκτικό transfer..
Ξεκινώντας λοιπόν έχω να πώ πως η πραγματικότητα ξεπερνάει τις κριτικές...
Σε αξιολόγηση με κορυφή το 10 έχουμε τις παρακάτω βαθμολογίες σύμφωνα με την γνώμη μου..
Εικόνα 10
Ήχος 9.5+
Περιεχόμενο 7
Ήχος 9.5+
Περιεχόμενο 7
Έχουμε εικόνα 1080ρ σε 2.40.1 κάδρο με απλά συγκλονιστική λεπτομέρεια..
Δεν υπάρχει ίχνος κόκκου !!! Και στα πολύ φωτεινά και πολύχρωμα πλάνα αλλά και στα σκοτεινά με καπνούς και άλλα εφέ η εικόνα δεν "κάνει κοιλιά" ούτε σε ένα σημείο απο την αρχή της ταινίας μέχρι τους τίτλους τέλους...
Δεν υπάρχουν αρνητικά σε αυτή την εικόνα.
Ο ήχος είναι εντυπωσιακός στο dts.. βαθιά μπάσα και απίστευτες επιλογές σε ήχους απο όπλα μάχης και λεπτομέρεια στους διαλόγους..
Η χροιά του Vin Diesel είναι για σεμινάριο ηχοληψίας (μετά του Mickey Rourke στο Sin City )
Πολύ καλή αίσθηση του 5.1 με συνεχή δράση και στα πίσω ηχεία..
Κριτική για το dts-hd δεν μπορώ να κάνω λόγω περιορισμού του ενισχυτή μου..(έλειψη θύρας hdmi 1.2 , 1.3 )
Στο περιεχόμενο τώρα... Αυτή η ταινία που στο dvd , τουλάχιστον στα μάτια μου, ήταν μέτρια στο hd-dvd παίρνει άλλη αξία..
Παρατηρώντας την βαθιά λεπτομέρεια στο σχεδιασμό της κάθε σκηνής και έχοντας την δυνατότητα να δεις πλέον την εικάστική διάστασή της (υπερβολικά δουλεμένα κοστούμια και σκηνικά) νομίζω πως είναι μιά ταινία επ. φαντασίας/ δράσης που ανεξάρτητα απο την τελειότητα της παρουσίασής της αξίζει να είναι στην συλλογή κάποιου που του αρέσει το είδος...
Επίσης να τονίσω ότι η hd-dvd version είναι η director's cut με 15 min παραπάνω που , πιστέψτε με, δίνουν πάρα πολύ στην ταινία...
Αν σε 3 λέξεις μπορώ να σας περιγράψω τα συμπεράσματά μου είναι : πάρτε την τώρα !!!!
Attachments
-
71,1 KB Προβολές: 40
-
34,9 KB Προβολές: 40