Coaxial ή optical για 10m απόσταση?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
θεωρητικά η οπτική δεν επηρεάζεται από την απόσταση...

πρακτικά θα σου πρότεινα όμως να χρησιμοποιήσεις αυτήν που είναι καλύτερα υλοποιημένη στο player σου...

Reaction score
73
Γενικά παιδιά υπάρχει άποψη σχετικά με το τι ειναι καλυτερο COAXIAL η ΟΠΤΙΚΗ συνδεση..? μιλάω για τυπικη απόσταση 1 μετρου
οπου θεωρητικά δεν εχουμε προβλημα απόσβεσης σηματος....

Τι ειναι καλυτερο... :?: :?:

Reaction score
5
Σε σοβαρά μηχανήματα δεν υπάρχει οπτική, αν αυτό σου λέει κάτι. Αλλά για να ακούσεις διαφορά μάλλον θες ακριβό μηχάνημα. Επίσης, όπως είπε ο Σπύρος μπορεί στο player σου να είναι η μία καλύτερα υλοποιημένη από την άλλη. Μια δοκιμή θα σε πείσει.

Reaction score
5
Παρόλο που στις κόντρες Optical vs. Coaxial που γίνονται συχνά πυκνά είμαι υπέρμαχος της οπτικής συνδέσεις, εντούτοις λέω ότι σε σωστά μηχανήματα οι διαφορές είναι ελάχιστες ως ανύπαρκτες.
Στην περίπτωση αυτή όμως που έχουμε μεγάλο μήκος θεωρώ ότι μια σωστή οπτική ίνα τέτοιου μήκους θα είναι πανάκριβη αν υπάρχει έτοιμη σε τέτοιο μέγεθος, και θα υπάρχει και πρόβλημα σωστής τοποθέτησης και στερέωσης σχετικά με τις γωνίες στον χώρο.

Θεωρώ λοιπόν στην περίπτωση αύτη τη λύση της Coaxial σύνδεσης πιο πρακτική και πιο οικονομική που και με τις κατάλληλες προϋποθέσεις η διαφορά στην απόδοση πιθανών να μην είναι άξια λόγου.

Reaction score
73
Το ερώτημα προσωπικά το εθεσα.. καθαρα ρητορικά... γιατι αντιμετωπιζω το εξής πρόβλημα... Οταν ενωνω το DVD-recorder
με τον ενισχυτη DENON 3805.... με coaxial εχω βομβο πριονωτο στα 2 κεντρικά ηχεία.... υπόψην οτι μεταξυ DENON και
κεντρικων ηχείων παρεμβάλλεται ενας YBA Integre Passion o οποιος προφανώς πιάνει και μεγενθυνει τα προβληματα....
Το προβλημα παυει αν αντι για coaxial χρησιμοποιησω την οπτική... :cry: :cry:
Δοκιμασα αναποδες μπριζες καλυψα γειώσεις τιποτε....
αυτός ο βρογχος γειωσης που μαλλον γινεται μου ξεφευγει δυστυχως....

Εχω δοκιμασει δυο καλα DVD (το δευτερο SONY 1010)..... και στα δυο το ιδιο αρα δεν εφταιγε το πρωτο DVD.

Εχετε καμμια ιδεα....????.....

Reaction score
0
ναι και ηταν CARDAS
Αυτό δεν σημαίνει τίποτε...
Είχα παρόμοιο πρόβλημα με Denon 3805 σε ομοαξονική σύνδεση με DVD-R. Το καλώδιο ήταν Oelbach.
Με καλώδιο της Crystal Audio (19 ευρώ, 1.8μ) το πρόβλημα εξαφανίστηκε.
Τo Crystal Audio είναι θωρακισμένο ενώ το Oelbach όχι...

Reaction score
73
Είχα παρόμοιο πρόβλημα με Denon 3805 σε ομοαξονική σύνδεση με DVD-R. Το καλώδιο ήταν Oelbach.
Με καλώδιο της Crystal Audio (19 ευρώ, 1.8μ) τοπρόβλημα εξαφανίστηκε.
Τo Crystal Audio είναι θωρακισμένο ενώ το Oelbach όχι...
Στεργιο γιαυτο επελεξα και εγω το CARDAS επειδή εχει διπλή θωράκιση..!!!! αλλα το προβλημα μου δεν λύθηκε. Τι να πω τωρα...
Και απλό καλωδιο δοκιμασα με απλή θωράκιση ... τιποτε.... πραγματικά δεν ξερω τι να πω...

Παιδια οταν λετε να ελεγξω το καλωδιο τι ακριβως εννοειτε...? μηπως δεν καταλαβα κατι απο την επισήμανση σας..?

Reaction score
73
θα παω να βρω καποιο απλό να πάρω και θα το δοκιμασω ... θα σας πω τα αποτελεσματα.....

Τωρα το δουλευω με μια οπτικη VAN DEN HULL... γιατι με ενοχλει αφανταστα αυτο το "γρεζι" ιδιως το βραδυ... :cry:

Reaction score
5
Δεν είναι απαραίτητο να πας να αγοράσεις κάποιο άλλο coaxial cable μπορείς να πειραματιστείς και ένα απλό interconnect audio.

minas

Πισιά
Reaction score
4.251
Για την απόσταση αυτή καθεαυτή, προφανώς το οπτικό έχει ένα μικρό πλεονέκτημα...

Γενικά παιδιά υπάρχει άποψη σχετικά με το τι ειναι καλυτερο COAXIAL η ΟΠΤΙΚΗ συνδεση..? μιλάω για τυπικη απόσταση 1 μετρου
οπου θεωρητικά δεν εχουμε προβλημα απόσβεσης σηματος....
Τι ειναι καλυτερο... :?: :?:
...σε πολλές υλοποιήσεις η διαφορά της οπτικής εισόδου από την ομοαξονική είναι ότι παρεμβάλλεται ένας φωτοαισθητήρας που μετατρέπει το φως σε ηλ. τάση. Άρα πολύ συχνά δεν τίθεται θέμα διαφορετικής επεξεργασίας, αλλά μόνο διαφορετικής μεταφοράς.

Το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει έτοιμη/φθηνή ίνα στα 10m δεν είναι πρόβλημα...μπορεί κανείς να φτιάξει ίνα εξαιρετικής ποιότητας με μικρότερο κόστος από αντίστοιχο ομοαξονικό..

Πάντως hal, ακόμη και ένα πανάκριβο καλώδιο μπορεί να είναι ευαίσθητο σε παρεμβολές, κάτι που δε θα συμβεί στην οπτική. Επιπλέον μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα, οπότε όσες θωρακίσεις και να έχει το ίδιο του κάνει

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.078
Members
38.525
Νεότερο μέλος