COMPONENT vs DVI σημειώσατε 1

Reaction score
0
Γεια σας παιδια.
Το ερώτημα μου είναι απλό
Μπορεί η DVI να παίξει καλύτερα απο την COMPONENT ?
Γιατί όσο και αν το παίδεψα δεν μπόρεσα να δώ καλυτερη ποιότηατα εικόνας, αντιθέτως θα έλεγα ότι η διαφορά είναι μεγάλη υπέρ της αναλογικής σύνδεσης (χρώματα-contrast).
Ο εξοπλισμός μου είναι ένας BENQ5120 και ένα Samsung HD850, τα καλώδια component 10 μέτρα (no name) και HDMI σε DVI-D 2μέτρα της EQUIP.
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Reaction score
453
Μπορεί να φταίει η ψηφιακή έξοδος του samsung 850.
Αν θυμάμαι καλά χρησιμοποιεί το zoran chip, για το οποίο δεν έχουν ακουστεί και τα καλύτερα λόγια.

Για παράδειγμα αναφέρω ότι σε ένα φίλο είχαμε συνδέσει το toshiba xxx με hdmi έξοδο.
Αν και κράσαρε το μαύρο, τα χρώματα και η ευκρίνεια ήταν ικανοποιητικά.
Το player όμως ήταν πολύ αργό και κολλούσε.
Αποφάσισε ο φίλος και πήρε ένα άλλο player το lg xxx με hdmi έξοδο, στην ίδια κατηγορία τιμής με το toshiba (120 €).
Η εικόνα στο lg απαράδεκτη. Τα χρώματα εντελώς παστέλ και η εικόνα αρκετά θαμπή σε σχέση πάντα με το toshiba.
Φαντάσου ότι το δέρμα στα πρόσωπα των ηθοποιών δεν είχαν πόρους αλλά ήταν λεία σαν να τα είχες σπατουλάρει.
Μην νομίζεις λοιπόν ότι όλα τα player επειδή έχουν ψηφιακή έξοδο, άρα είναι και άψογα.

Reaction score
50
Αν δεν κάνω λάθος, με την HDMI/DVI ουσιαστικά χρησιμοποιείται ο scaler του player και αν υποθέσουμε ότι στέλνει σήμα με ανάλυση ίση με τη native ανάλυση του προβολέα, ο scaler του προβολέα δε δουλεύει καθόλου. Αντίθετα, όταν χρησιμοποιείται η component (αναλογική) έξοδος, παίζει ο scaler του προβολέα (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Εν γένει υποθέτουμε ότι η σύνδεση με ψηφιακή έξοδο είναι καλύτερη γιατί στις πιο πολλές περιπτώσεις ο scaler του player είναι καλύτερος απ' του προβολέα + λιγότερες απώλειες απ' το ψηφιακό καλώδιο (εδώ δε μιλάω και με μεγάλη σιγουριά εδώ που τα λέμε). Μπορεί λοιπόν στην περίπτωσή σου απλά ο προβολέας να έχει καλύτερο scaler απ' το dvd, γι' αυτό και έχεις καλύτερη εικόνα απ' την αναλογική σε σχέση με την ψηφιακή έξοδο... Τώρα αν έχω κάνει και μερικά λάθη στο συλλογισμό μου δε θα μου φαινόταν και πολύ απίθανο. Οποιαδήποτε, λοιπόν, διόρθωση, ευπρόσδεκτη...

Reaction score
0
Μάνος Σταυρόπουλος @ Fri 17 Mar said:
Αν δεν κάνω λάθος, με την HDMI/DVI ουσιαστικά χρησιμοποιείται ο scaler του player και αν υποθέσουμε ότι στέλνει σήμα με ανάλυση ίση με τη native ανάλυση του προβολέα, ο scaler του προβολέα δε δουλεύει καθόλου. Αντίθετα, όταν χρησιμοποιείται η component (αναλογική) έξοδος, παίζει ο scaler του προβολέα (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Εν γένει υποθέτουμε ότι η σύνδεση με ψηφιακή έξοδο είναι καλύτερη γιατί στις πιο πολλές περιπτώσεις ο scaler του player είναι καλύτερος απ' του προβολέα + λιγότερες απώλειες απ' το ψηφιακό καλώδιο (εδώ δε μιλάω και με μεγάλη σιγουριά εδώ που τα λέμε). Μπορεί λοιπόν στην περίπτωσή σου απλά ο προβολέας να έχει καλύτερο scaler απ' το dvd, γι' αυτό και έχεις καλύτερη εικόνα απ' την αναλογική σε σχέση με την ψηφιακή έξοδο... Τώρα αν έχω κάνει και μερικά λάθη στο συλλογισμό μου δε θα μου φαινόταν και πολύ απίθανο. Οποιαδήποτε, λοιπόν, διόρθωση, ευπρόσδεκτη...
Το βασικό πλεονέκτημα των ψηφιακών εξόδων είναι ότι το ψηφιακό σήμα μεταφέρεται αυτούσιο στο ψηφιακό μέσο απεικόνισης (φηφιακό προβολέα ή ψηφιακή τηλεόραση) χωρίς να έχουμε ψηφιο-αναλογικές μετατροπές που συνεπάγονται αλλοιώσεις.
Με μια αναλογική έξοδο το σήμα από τον ψηφιακό δίσκο μετατρέπεται σε αναλογικό, μεταφέρεται αναλογικά και ξαναγίνεται ψηφιακό στον προβολέα. Δύο μετατροπές και άντε να υπολογίσεις τις απώλειες.
Με dvi/hdmi ξεκινά ψηφιακό, μεταφέρεται ψηφιακό, προβάλλεται ψηφιακά.
Φυσικά ισχυουν και τα παραπάνω για απώλειες λόγω μεταφοράς με αναλογικό καλώδιο και η ποιότητα των scalers που χρησιμοποιούνται.

Reaction score
0
Στο αρχικό ερώτημα πάντως, Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ότι το ψηφιακό παίζει καλύτερα από το αναλογικό. Αν συμβαίνει κάπου το αντίθετο, μπορεί να φταίνε:
1. το player, αν η ψηφιακή του είναι για κλάματα
2. το καλώδιο
3. οι ρυθμίσεις για τις 2 εισόδους στον προβολέα

Reaction score
0
ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ....
ΕΓΩ ΜΕ PANASONIC 900 ,PHILIPS 9000 CINEOS(DCDi FAROUDJA) KAI HDMI 4M,PERNO KALYTERH EIKONA ME COMPONENT

VG

Reaction score
0
Δεν ειναι κανονας οτι το ψηφιακο ειναι καλυτερο,εξαρταται απο τις συσκευες που θα συνδεθουν.

Reaction score
0
Παίδες που σπεύσατε να εκφράσετε τις αντιρρήσεις σας, τα facts που περιγράφω παραπάνω (φηψιο-αναλογικές μετατροπές, απώλειες καλωδίων) είναι αδιαμφισβήτητα και αποτελούν τους λόγους που ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ η ψηφιακή είναι καλύτερη από την αναλογική έξοδο εικόνας.
Αν κάπου συμβαίνει το αντίθετο, πράγμα όχι απίθανο, τότε κάτι από τα παραπάνω πάει στραβά. Εξάλλου και ο ίδιος λέω και για πιθανές αιτίες. Προς τι λοιπόν οι αντιρρήσεις σας?

Reaction score
14
Οσοι απο εδω μέσα είστε παλιοί δορυφοράδες, θα θυμάστε ότι η αναλογική μετάδοση εικόνας ήταν κατά πολύ καλίτερη απο την ψηφιακή που έχουμε τώρα.

Θα αρχίσετε να μου λέτε για bitrate etc etc, και πάλι θα σας πώ ότι η μετάδοση που έιχαμε με αναλογικότατο σήμα ήταν κλασεις ανωτερο απο το καλίτερο ψηφιακό broadcast (εξαιρούνται τα HD φυσικά.

Οπότε γιατί το αναλόγικό να μήν είναι καλίτερο και ζεστοτερο απο το φουλ ψηφιακό????

Reaction score
0
Παίδες που σπεύσατε να εκφράσετε τις αντιρρήσεις σας, τα facts που περιγράφω παραπάνω (φηψιο-αναλογικές μετατροπές, απώλειες καλωδίων) είναι αδιαμφισβήτητα και αποτελούν τους λόγους που ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ η ψηφιακή είναι καλύτερη από την αναλογική έξοδο εικόνας.
Αν κάπου συμβαίνει το αντίθετο, πράγμα όχι απίθανο, τότε κάτι από τα παραπάνω πάει στραβά. Εξάλλου και ο ίδιος λέω και για πιθανές αιτίες. Προς τι λοιπόν οι αντιρρήσεις σας?
Συμφωνώ απόλυτα μόνο που δεν γίνεται να αναλώνομαι κάθε βράδυ με ρυθμίσεις και τεστ γιατι χάνουμε το νόημα.
Σίγουρα κάτι ίσως φταίει αλλά αφού δεν το βρίσκω τα παρατάω και συνεχίζω με component και ......καλές μου θεάσεις.
Ευχαριστώ την κοινότητα που φιλοξένισε τις απόψεις και την εμπειρία μου.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.363
Members
38.689
Νεότερο μέλος
s channel