Concept S - πρώτες εντυπώσεις

sko

Reaction score
0
Καλή χρονιά σ'όλη την παρέα!

Χτες παρέλαβα τα ηχεία. Δεν είμαι γνώστης ούτε έχω εξεζητημένες απαιτήσεις, εξάλλου είναι το πρώτο μου σύστημα, βλέπω όμως καθαρά ότι είναι πολύ ποιοτικά και όπως έλεγε ο Αντρέας ο ήχος ευδιάκριτος, δε σε κουράζει.
Υπάρχει όμως ένα μεγάλο μαλλιαρό "αλλά"..
Δεν παίζει το sub αν και παίρνει ρεύμα με τα led να είναι αναμμένα..

Ερώτηση λοιπόν προς τους κατόχους του εν'λόγω set και όχι μόνο αν έχετε να μου προτείνετε κάτι πριν στείλω το mail στη Γερμανία
Ο AV μου είναι ο yamaha RX-V 463. Σύμφωνα με τα specs στο site της Teufel ναι μεν κάπως αδύνατος αλλά δε θα έπρεπε να είναι πρόβλημα.
Σημειωτέον έχω ένα sub Tannoy TS8 που παίζει κανονικά.
Το Teufel το συνέδεσα με το ίδιο καλώδιο με το phase μία στο 0 , μία στο 180, πείραξα τις ρυθμίσεις στον AV να εξακριβώσω ότι το sub είναι on και τα ηχεία ως small, δοκίμασα και με y adaptor αλλά τζίφος.

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.Ευχαριστώ.

Reaction score
3
Απάντηση: Concept S - πρώτες εντυπώσεις

Λες:
Δεν παίζει το sub αν και παίρνει ρεύμα με τα led να είναι αναμμένα..

Εννοείς ότι στην οθόνη του sub σου βγάζει ένδειξη με νούμερα ή απλά σου βγάζει τις δύο κόκκινες τελίτσες;

Επίσης για να ακουστεί πρέπει να το έχεις σε σχετικά υψηλή ένταση απο το ρυθμιστικο του, σε εμένα ακούγεται κοντά στο 70-80 ( το 80 είναι και το φουλ του).

Εγώ ρύθμισα απο τον ενισχυτή τα ηχεία στα +4db και το sub στα +12db για να ακούγεται με την στάθμη του γύρω στο 60. Αυτά σε Onkyo 607.

sko

Reaction score
0
Γειά σου φίλε.

Τα leds δείχνουν ενδείξεις κανονικά, το πήγα το ρημάδι και μέχρι το 80.
Τώρα με τα db στην στάθμη των ηχείων δεν ασχολήθηκα θα το δω..

sko

Reaction score
0
Αυτό ήταν φίλε kgian
Έβαλα +10db το sub και έπαιξε.
Αρχίζω να ζαχαρώνω καλύτερο ενισχυτή τώρα.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια..

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Concept S - πρώτες εντυπώσεις

Αυτό ήταν φίλε kgian
Έβαλα +10db το sub και έπαιξε.
Αρχίζω να ζαχαρώνω καλύτερο ενισχυτή τώρα.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια..
Χαίρομαι που έγαλες άκρη. Πάντως δεν βρίσκεις πως το μπάσο είναι ελαφρώς λίγο; Θα το περίμενα περισσότερο.

sko

Reaction score
0
Χμμ..Ναι είναι όπως τα είπες. Το μπάσο είναι "γλυκό" μεν , αλλά ασθενικό.Και καλά στον δικό μου ενισχυτή.Αλλά στον 607 μου κάνει εντύπωση όπως και να το κάνουμε είναι στα specs της Teufel.
Όπως και να έχει το προτιμώ από το Tannoy TS8. Τα εφέ μου φαίνονται πιο μεστά, το μόνο που μου λείπει είναι το πιο έντονο 'σκάσιμο' μιας έκρηξης πχ.
Και αυτό είναι το μόνο μου παράπονο (αν και δεν θα έπρεπε να έχω και τέτοιες προσδοκίες από ένα value for money σύστημα).
Όσον αφορά την κατευθυντικότητα των πίσω ηχείων που λες μη σε απασχολεί, θα τα ευχαριστηθείς.
Πριν είχα πάνω στον Yamaha τα ηχεία που είχα ξηλώσει από ένα all-in-one Samsung HT-THX22.Τρέχοντας το Crysis με τα Teufel έπαθα πλάκα. Σημειωτέον το input είναι multi-channel δλδ αναλογικό σήμα κατευθείαν από την on-board κάρτα ήχου του PC.Ο ενισχυτής απλά το μοιράζει στις εξόδους των ηχείων. Η διαύγεια στον ήχο τους είναι κάτι παραπάνω από αισθητή.
Τώρα τρώγομαι άγρια να βρω μια 4890 για να κατευθύνω ψηφιακό ήχο στον ενισχυτή..

Τέλος δίνω ένα μεγάλο μπράβο στους μερακλήδες εδώ μέσα που μου άνοιξαν τα μάτια γιατί σε τέτοια λεφτά δε νομίζω να έβρισκα κάτι καλύτερο..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.316
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale