Control A/V μέσω ios app (WiFi)

Reaction score
10
Καλησπέρα!!!
Μετά από ώριμη (???) σκέψη, αποφάσισα να αντιμετωπίσω τον Δαίμονα του συστήματος μου μέσω app δλδ WiFi... Πως όμως μπορεί να συμβεί αυτο;;;
Μέσω IR?? (Logitech Harmony Hub??)
Μέσω RS232??
Κ πως γινεται να συνδέσω όλα τα μηχανήματα ώστε ΚΑΙ οι ενισχυτές να ανάβουν (απο standby) κ η τηλεόραση να λειτουργεί, κ το BD να παίζει κ το μελλοντικό sub να ενεργεί;;;
SSP-800
CDP-202
CA-2200
CA-3200
Oppo BDP-83
αυτα ειναι προς το παρόν τα μηχανήματα...

Το σημαντικότερο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΑΡΑ...

Reaction score
384
RS232 ειναι καλυτερα γιατι ειναι hardwired. Οταν πατησεις το κουμπι τελος....θα γινει σιγουρα. Το ΙR εχει και τα προβληματα του αλλα οχι παντα ομως.
Πρεπει καταρχας να δεις αν η τηλεοραση σου εχει ξεχωριστη εντολη IR για το on/off αν θελεις να κανεις macro με IR, γιατι αλλιως ισως σου σπασει τα νευρα. Το ιδιο ισχυει και για τις αλλες συκευες. Αν δεν εχουν, θα θελεις να τα σβησεις ολα με ενα macro, kι οσες συσκευες ηταν ηδη σβηστες θα ανοιγουν...:idk:
Ειπες ομως οτι σε ενδιαφερει το οικονομικο. Ποιος τροπος σε συμφερει οικονομικα και επισης εισαι διατεθημενος να ασχοληθεις με την ολη διαδικασια του RS232, γιατι θελει και λιγο ψαξιμο στο πως η καθε συσκευη θελει την εντολη να τη δει γραμμενη.
Τελος, εγω θα βαριομουνα να παρω το κινητο, να το ξεκλειδωσω, να τρεξω το αpplication, να παω στην καταλληλη σελιδα, μονο και μονο να χαμηλωσω την ενταση. :D

Reaction score
10
Ώπα μπερδεύτηκα... Ειμαι άσχετος με την όλη διαδικασία του RS232... Έχω διαβάσει για κατι Crestron ATX (αν τα γράφω σωστά) αλλά στις τιμές παθαίνω απανωτά εμφράγματα... Σε αυτο που μου έστειλες, υπάρχει ενα μηχανηματακι που έχει WiFi και RS232... Πως γινεται να συνδέσω 5 μηχανήματα στη μια υποδοχή που έχει;;; Θα πρέπει να συνδεθούν σε πι/σι για προγραμματισμό;;

Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια!!!

Reaction score
384
Προφανως θα χρειαστεις 5 απο αυτα!
Καλυτερα να αγοραζες απο το ebay ενα Philips RFX9600 και ενα χεριστηριο Pronto και θα τα εκανες ολα πιο απλα, χωρις κινητα και 10 μηχανηματακια wifi.

Reaction score
384
Αρα η φτηνοτερη λυση ειναι να πας να κανεις IR αν θελεις να χρησιμοποιεις το κινητο σου.
Μετα κοιτα τα μεταχειρισμενα Philips Pronto που ο RFX9600 εχει μπολικες εξοδους IR και RS232. Τελος, αν θελεις κατι σε καινουργιο κοιτα τα URC χειριστηρια που εχουν controllers RS232 και IR, χωρις να κοστιζουν οσο τα Crestron. Ασε που το Crestron να υπολογιζεις 1000-1500 ευρο σε προγραμματισμο γιατι μονο οι Crestron Dealers εχουν το προγραμμα και δεν ειναι και τοσο ευκολο οσο φανταζεσαι.

Reaction score
10
Ωραία... Άρα πάμε remote control... Στους δυο τελικούς ενισχυτές που έχω, οι έξοδοι που μπαίνουν τα ir emitter απο ενα ir repeater, μπορούν να συνδεθούν μέσω 3,5 mini jack στο ir in των ενισχυτών, για να μπορώ να τους κανω on/off??

Reaction score
384
Εισαι σιγουρος οτι οι τελικοι σου εχουν IR εισοδο?
Μαλλον γραφει trigger η εισοδος αυτη αν κοιταξεις καλα.
Θα πρεπει να εχει εξοδο αναλογη ο προενισχυτης σου για να ανοιγουν αυτοματα. Αλλα νομιζω και το Philips RFX9600 εχει τετοια εξοδο, θα πρεπει να κοιταξω.
Κι αν δεν εχει, το Philips θα μπορουσε να κοντρολλαρει ενα 12 βολτ ρελε και να δινει/κοβει ρευμα στους τελικους. Εγω το εχα κανει αυτο με RS232 ρελε με το Philips οσο ειχα κατι τελικους που ειχαν μονο on/off με κουμπι στη προσοψη.

ps: Αναφερω το Philips γιατι εχει σταματησει η παραγωγη τους εδω και 2 χρονια περιπου και μεταχειρισμενα ειναι φτηνα σχετικα. Το Crestron του φτωχου...:D

Reaction score
10
Έχουν και IR in/out και DC Trigger in/out... Δεν θελω να ανοίγουν απο τον προ... Θελω να δίνω εγώ εντολή, απο το τηλεχειριστήριο, αναλόγως με το ποιον θελω να λειτουργήσω... Στερεο ή 5.1...

Reaction score
10
2 τελικοί... Ο ένας 2x200 κ ο άλλος 3x200... Άρα ο ένας για στέρεο κ μετά κ οι δυο μαζί για 5.1...

Reaction score
10
Μεγάλη ιστορία άνοιξα μου φαίνεται... Η απάντηση απο την Classe ήταν να προσλάβω ειδικό (χαχαχαχαχαχαχα) κ μου πέταξε στα μούτρα κ κατι HEX codes... Πάνω που ήλπιζα οτι θα μπορέσω να το πραγματοποιησω, με πέταξε πάνω στα βράχια... Αλλα ΔΕΝ ΜΑΣΑΩ!!! Ήδη έχω μάθει αρκετά... Διαβάζω κ ασχολούμαι συνεχώς...

Reaction score
384
Θα τους χρειαστεις αυτους τους HEX Codes για να τους βαλεις σαν εντολη οταν ρυθμιζεις το χειριστηριο. Θα χρειαζοσουν τους κωδικες αυτους ετσι κι αλλιως, ακομα κα το iphone να ηθελες να χρησιμοποιησεις.

Reaction score
10
Ααααα μάλιστα... Τζόκερ κέρδισα... Πωωωωω τι έχω να τραβήξω... Αυτούς τους χεξ τους βάζουμε απευθείας απο το τηλεχειριστήριο ή μεσω πι/σι;;; Διαβάζω διαβάζω κ ψάχνω...

Reaction score
384
Ισως μια παρα πολυ καλη λυση να ειναι ο Controller της URC MRX-10, που εχει 2χ12βολτ triggers, 8xIR, 4xRS232.
Το καλο ειναι πως μπορεις να χρησιμοποιησεις το iPhone, iPod, iPad σαν χειριστηριο.
Το κακο ειναι πως μπορει να ειναι δυσκολο να βρεις το software που το προγραμματιζεις.

Reaction score
384
Στην Αγγλια ο controller αυτος κανει £650 και το application για το κινητο £160.
Οπως λεει κι η παροιμια, τα μεταξωτα βρακια....:dance2:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss