Coxial vd Optical

Reaction score
3.470
Το καλύτερο, λένε είναι το AES/ΕBU . Eίναι balanced συνδεσμολογία για επαγγελματικη σύνδεση.

Τώρα ανάμεσα στα consumer καλώδια πάλι λένε ότι καλύτερο από την οπτική ίνα είναι το coaxial 75Ω.

Εγώ προτιμώ το coaxial 75Ω γιατί στό σύστημά μου ακουγεται λίγο πιο ζεστό.
Το οπτικό είναι στο σύστημά μου πιο αναλυτικό.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.620
Φτιάξε ένα coaxial με RG59 καλώδιο από τα ηλεκτρονικά και με RCA Neutric τα πολύ φτηνά όμως (σα σιδερένια είναι με 50 λεπτά κόστος περίπου) και με 5 ευρώ συνολικό κόστος πάρα πολύ δύσκολα θα βρεις οπτική που θα σου ακουστεί καλύτερα (εκτός κι αν σου κάτσει στην τύχη κάτι...)

Οι οπτικές έχουνε διάφορα προβλήματα, αλλά έχουνε το τραγικό πλεονέκτημα ότι η απόδοσή τους παραμένει σταθερή μέχρι να πεθάνουμε!

Reaction score
5
Οπτική ίνα, έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα να μην μεταφέρουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία και RF θόρυβο αλλά, το μεγάλο τους μειονέκτημα είναι ότι κάνουν παρέα με καλώδια ψηφιακά και αναλογικά τα οποία χαλούν ότι κτίζει. Το σίγουρο είναι ότι αν δεν σου κάτσει η οπτική σαν άκουσμα τότε έχεις πρόβλημα με τα μηχανήματα και όχι με τα καλώδια.

Reaction score
0
Ok mporo na ta paro ayta,alla einai diskolo to na to ftiakso,epeidi den ksero apo ilektronika.Den tha itan kalitera na paro etoimo to kalodio?Poso pio akriva tha paei dld?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.620
Αντώνη μη θεωρείς πανάκεια την οπτική. Ιδίως την πλέξι γκλάς!

Αν ήτανε έτσι θα ήτανε ωραία πάντως....

Reaction score
73
Επιτρεψτε μου τον παρακατω συλλογισμό και διορθωστε με αν κανω λάθος...

Απο την πλακετα ο επεξεργαστης στελνει τη ψηφιακη πληροφορια σαν ηλεκτρικό σημα στην ελεκτρική ψηφιακή έξοδο
του του ενισχυτη που δεχεται ψηφιακο ομοαξονικό 75Ω και σε μια γενητρια παλμών λειζερ που μετατρεπει το ηλεκτρικό σημα σε παλμο φωτός.
Αρα εχουμε ηδη μια μετατροπή απο ηλεκτρ. σημα σε φως. Αν η γεννητρια δεν ειναι υψηλής ποιότητας ισως το αποτελεσμα που θα στειλει η οπτικη ινα
στον AV-ενισχυτη να ειναι κατωτερο του ψηφιακου ομοαξονικου που μεταφερει το ατόφιο ηλεκτρικο σημα....
Για τον λογο αυτό και εγω προτεινω  ομοαξονικό καλύτερα... με οτι συνεπάγεται απο μεταφορά θορυβου...
οπως πχ. απο βρογχο γειωσης... ειχα τετοιο προβλημα που τελικά με αναγκασε να βαλω στο συρταρι το ομοαξονικο
τριπλης θωρακισης CARDAS  και να παρω οπτικη ινα VAN DEN HUL... γιατι ο θορυβος ηταν εκνευριστικός σαν γρεζι
και στις ησυχες ωρες ακουγοταν πολυ....

Επίσης μακρια απο οπτικές ινες των 5 Ε... μπορεις να χασεις πληροφορια απο κακη ανακλαση η μερικη απόσβεση μεσα
στο πλεξιγκλας οπως γραφτηκε παραπάνω... καμμια σχεση με την οπτικη ποιότητας...

Reaction score
73
jadis boy said:
coaxial αν εισαι  μουσικοφιλος
συμφωνω απόλυτα... αρκει.. να μην εχεις προβλημα ... οπως ειχα εγω... και πηγε χαμενο ενα CARDAS τριπλης θωράκισης ...450 Ε... :( :?

Reaction score
73
Νίκος Τσαρουχάς said:
Δημήτρη τι ακριβώς έπαθες?...
Νίκο ειπα να συνδεσω το DVD-rec-player της SONY (1010) με τον DENON-3805 αντι με οπτική ίνα με ψηφιακό
ομοαξονικό coaxial... αλλα η συνδεση αυτή εβγαζε πριονωτό θορυβο στα δυο κυρια ηχεία.
Προφανως ηταν βρογχος γειωσης... οτι και να εκανα δεν μπορεσα να τον απαλειψω.. Τι γειωσεις κάλυψα... τι
αναστροφές βυσματων ρευματος τιποτε... μολις εβαλα οπτικη ινα τελος το προβλημα.... κριμα γιατι 1) ηθελα
coaxial συνδεση καΙ 2) αγόρασα και CARDAS.... :(

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας