- Μηνύματα
- 1.521
- Reaction score
- 0

Όταν βγαίνει μία νέα τεχνολογία καπελώνει την προηγούμενη. Παράδειγμα τα νέα δισκάκια ‘Diamomd Disc’ της εταιρείας Cranberry που υπόσχονται αντοχή μίας χιλιετίας.
Μια νέα τεχνολογία ευαγγελίζεται η εταιρεία Cranberry για δίσκους αποθήκευσης δεδομένων και αρχείων πάσης φύσεως, η οποία υπόσχεται εγγυημένη μακροζωία 1000 ετών. Ποιος τα χρειάζεται τόσα χρόνια δεν γνωρίζω.
Αυτό που γνωρίζω είναι ότι οι ισχυρισμοί της εταιρείας για το ότι οι σημερινοί δίσκου CD & DVD κρατάνε 2 έως 5 χρόνια, είναι υπερβολικοί.
Γνωρίζουμε ότι έχουν ένα όριο, γνωρίζουμε επίσης ότι όσο μεγαλύτερη ταχύτητα εγγραφής χρησιμοποιούμε τόσο μειώνεται ο χρόνος ζωής του δίσκου, αλλά όχι και 2 με 5 χρόνια! Τς... Τς... Τς... μαρκετινίστικες υπερβολές.
Και δεν μιλάμε φυσικά για τα αγορασμένα, αλλά αυτά που έχουμε δημιουργήσει εμείς.
Οι νέοι δίσκοι δεν διαθέτουν επικολλημένες επιφάνειες, επιφάνειες με βαφή ή ανακλαστικές. Μία ακτίνα laser υψηλής ένταση χαράζει στην κυριολεξία την πληροφορία πάνω στον συνθετικό δίσκο που όπως λένε οι εκπρόσωποι της εταιρείας θυμίζει διαμάντι.
Η εγγραφή γίνεται μόνο από την συσκευή της Cranberry, ενώ τα δισκάκια παίζουν στα περισσότερα DVD player.
Η τιμή βέβαια αγγίζει τα ουράνια (συσκευή εγγραφής και 150 δισκάκια κάτι λιγότερο από 5000 ευρώ) και απευθύνεται μάλλον περισσότερο σε όσους έχουν μεγάλη οικειότητα με τους πολύτιμους λίθους.
fullhd