Creative 5.1 (τα κλασσικά) σε dvd player

Reaction score
5
Αγαπητοί,

Αν έχετε λύση για το πρόβλημα μου (DYI λύση ή hardware να το αγοράσω) σας βγάζω το καπέλο και σας ευχαριστώ θερμά !

Ελπίζω να Postάρω στην σωστή κατηγορία.

Περιγραφή Προβλήματος:

Έχω κάτι ηχειάκια της Creative 5.1 που είχα αγοράσει το 2003 με την πεντακάναλη κάρτα ήχου μου. Τα ηχεία αυτά συνδέονται ένα ένα ξεχωριστά μέσω rca στο subwoofer της creative και εν συνεχεία το subwoofer συνδέεται στην κάρτα ήχου με 3 ξεχωριστά βύσματα (καρφάκια).

Θέλω να τα χαρίσω σε έναν φίλο ώστε να τα συνδέσει στο dvd player του που έχει ενσωματωμένο DD encoder (και 5.1 εξόδους) αλλά τα καρφάκια μας το χαλάνε .......

Υπάρχει κάποιος αντάπτορας ή κάποια λύση? Please help

Reaction score
3
Αν και δεν είμαι ειδικός θα πω μια ιδέα:
Αφού λοιπόν υπάρχουν τα 3 καρφάκια (Mini jack) που πρέπει να συνδεθούν από το Subwoofer προς το DVD player, μπορείς να πάρεις 3 καλώδια που θα έχουν από τη μια άκρη αρσενικά Mini jack και από την άλλη θα καταλήγουν στα γνωστά rca για δεξί αριστερό κανάλι.
Μόνο που μετά θα πρέπει να δοκιμάσεις που θα καταλήγει το κάθε rca από το καθένα καλώδιο. Δηλαδή, το 1ο καλώδιο θα μπει στην υποδοχή του subwoofer που αφορά τα εμπρός αριστερό και δεξί κανάλι, και με κατάληξη στις αντίστοιχες υποδοχές του Player. Το 2ο καλώδιο θα μπει στην υποδοχή τυο subwoofer που αφορά τα surround κανάλια και θα καταλήγει στις αντίστοιχες υποδοχές του Player. Το ίδιο και για το 3ο καλώδιο που θα αφορά το κεντρικό κανάλι και το subwoofer.
Αν έχεις το manual των Creative ή πας στην αντίστοιχη σελίδα, μπορεί να περιγράφει μια τέτοια σύνδεση. Αλλιώς θα πρέπει να κάνεις δοκιμές για να δεις από που ακούγεται το κάθετι. Μπορεί επίσης να υπάρχουν χρωματικές αποχρώσεις και στα βύσματα των Creative και σε αυτά του player.

Reaction score
1
Υπάρχει και αντάπτορας από στερεοφωνικό mini-jack σε δύο rca, έτσι δεν θα χρειαστείς καινούρια καλώδια. Αν είσαι κοντά στο Περιστέρι, ο Σταυριανός έχει (http://www.stavrianos-dw.gr).

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Ετσι ακριβως το εχει κανει ενας φιλος μου με τα Gigaworks Της creative που πηρε... Τα συνδεσε με αυτο τον τροπο στο dvd του και εντυπωση μου εκανε οτι τα ακουσα να παιζουν στις ταινιες πολυ καλυτερα απο οτι επαιζαν απο το pc με την καρτα ηχου τους.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.465
Members
38.701
Νεότερο μέλος
DAMBO