Σπύρος Μπλάτσιος
Διακεκριμένο μέλος
- Μηνύματα
- 15.897
- Reaction score
- 307
Για πολλούς χρήστες ή ακόμα και αναλυτές της τεχνολογίας των υπολογιστών, η εξέλιξη στα συστήματα ήχου έχει φτάσει στο ζενίθ. Κάρτες με χαρακτηριστικά και τεχνολογία 24bit/96ΚΗz, που παλαιότερα κόστιζαν μια περιουσία, σήμερα βρίσκονται onboard σε κάθε mobo, ενώ μια ξεχωριστή κάρτα επέκτασης δεν κοστίζει περισσότερο από €20 σε κάποιες περιπτώσεις. Τα πράγματα, πάντως, δεν τελείωσαν για την Creative, η οποία σκοπεύει να κυκλοφορήσει μια νέα τεχνολογία που θα βασίζεται σε έναν καινούργιο επεξεργαστή ήχου, με την ονομασία X-Fi. Τα χαρακτηριστικά του είναι τουλάχιστον απίστευτα.
Ο νέος επεξεργαστής ήχου X-Fi κάνει χρήση μιας τεχνολογίας που ονομάζεται Active Modal Architecture [AMA], η οποία επιτρέπει στο χρήστη να επιλέξει ανάμεσα σε τρία modes λειτουργιών: ένα για games, ένα για "άνετες" ακροάσεις και ένα για δημιουργίες [games, leisure και creation].
Ο X-Fi έχει πολύ μεγάλη υπολογιστική ισχύ και μπορεί να αποδώσει 10.340MIPS [Million Instructions Per Second], δύναμη μεγαλύτερη ακόμα και από έναν Pentium 4 3,6GHz [10,224 MIPS], διαθέτει 51,1 εκατομμύρια transistors και "τρέχει" στα 400MHz ενώ είναι κατασκευασμένος με λιθογραφική μέθοδο 130nm.
Πηγή: e-pcmag.gr