Creek Destiny (1) + sub

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Καλησπέρα στην παρεα, αν ξερει καποιος παιδια ας βοηθησει γιατι δεν βρισκω ακρη..
Εχω τον εν λογο ενισχυτή και το Jamo sub 210. Όταν το sub μπαινει σε λειτουργια χανω μεγαλο μερος της εντασης, εκει που ακουω π.χ. με το volume knob να βρίσκεται στις 9:00 όταν ανοιγει το sub πρεπει να το βαλω στις 11:00+ για να εχω την ιδια ενταση. Δεν το εψαξα ιδιαιτερα στο παρελθον διοτι ακουω συνηθως σε χαμηλες σταθμες και δεν το χρησιμοποιουσα και πολύ οποτε δεν με ειχε περιορισει. Στην πορεια αποκτησα έναν Marantz 2238b με τον οποιο δεν εχω τετοιο θεμα (με το ιδιο sub). Πηρα χθες ένα Klipsch sw-110 sub και προς εκπληξη μου με αυτό δεν συμβαινει το ιδιο με τον Creek. Η ενταση ειτε το sub λειτουργει ειτε όχι παραμενει ιδια (όπως υποθετω θα επρεπε). Ειμαι ευχαριστημένος λοιπον που δεν υπαρχει ο περιορισμος πια αλλα θα ηθελα να μαθω γιατι συμβαινει αυτό ετσι ώστε να ξερω τι θα πρεπει να προσεχω για πιθανη αλλαγη εξοπλισμων στο μελλον ειτε πρόκειται για sub η' ενισχυτικα. Και τα specs για να μην ψάχνεστε...
https://www.creekaudio.com/instructions/destiny_amp.pdf
http://www.jamo.com/products/sub210
http://images.klipsch.com/SW110CutSheet_635042119677440000.pdf
Eυχαριστω.

Reaction score
15.469
"...
when using an external device, such as a
sub-woofer or graphic equaliser etc. it may be necessary to separate the pre and power amps..."
αυτο απο το πιντιεφ το 'χεις κανει φανταζομαι ... μηπως το jamo ειναι (ηταν) συνδεμενο (ρυθμισμενο) εκτος φασης ?

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
"...
when using an external device, such as a
sub-woofer or graphic equaliser etc. it may be necessary to separate the pre and power amps..."
αυτο απο το πιντιεφ το 'χεις κανει φανταζομαι ... μηπως το jamo ειναι (ηταν) συνδεμενο (ρυθμισμενο) εκτος φασης ?
Καλησπέρα, ναι εχω ''πειραξει'' τα παντα, δεν... Αλλωστε αν ηταν θεμα ρυθμισεων πιθανοτατα θα ειχα το ιδιο θεμα και με το νέο sub. Ισως καποιες δικλειδες ασφαλειας στη λειτουργια του ενισχυτή? Δεν ξερω, αλλα γιατι με το klipsch όλα μελι γαλα?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.431
Με τι κέρδος ενίσχυσης του προενισχυτή είσαι?

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Το εχω στη μεση +6db αλλα και στο +3 και στο +9 και στο passive το αποτέλεσμα το ιδιο.:headbang:
Αυτό εννοεις ελπιζω…

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.431
Το εχω στη μεση +6db αλλα και στο +3 και στο +9 και στο passive το αποτέλεσμα το ιδιο.:headbang:
Αυτό εννοεις ελπιζω…
Αυτό εννοώ. Προφανώς η αντίσταση εισόδου του sub είναι πολύ χαμηλή.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Σε πιο απλα Ελληνικα? Ημουν σιγουρος πως καποιος που γνωριζει θα το εβρισκε γρηγορα αλλα πρεπει να καταλαβω και τι να προσεχω στο μελλον… Για πες...
[DOUBLEPOST=1527434258][/DOUBLEPOST]Στα manual των sub γραφουν για την αντισταση εισοδου? Και ποση πρεπει να είναι για τον creek ας πουμε? Αυτά δεν μπορω να τα βρω ευκολα ''χανομαι'' με αυτά... Πως θα το βρισκω στο μελλον για να κανω συνδυασμούς αφοβα? Μην πειτε για διάβασμα, μην πειτε για διάβασμα... :lol::lol::lol:
[DOUBLEPOST=1527434532][/DOUBLEPOST]
μηπως αυτο "...Gain in passive pre-amp mode x48 or 33.6dB..." εννοει ο PeterMeni ?
To εχω δει στο manual αλλα ντεν καταλαβαινει… :dance::dance:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Για να το πω αλλιως, επειδή ορισμενα τεχνικα δεν τα ''πιανω'' και εδεχομενως να σας κουρασω με νεες αποριες η' να μην καταλαβαίνω τι λετε... Υπαρχει ευκολος τροπος να διακρινω στο μελλον τέτοιες καταστασεις και να τις αποφευγω? Αν όχι, δυστυχως θα ζαλιζω τον πωλητη (προφανως). Θα προσπαθήσω και να διαβασω αλλα χλωμο να λυσω τις οποιες αποριες προκυψουν μονος...

Reaction score
15.469
"...Σε γενικές γραμμές,χρειάζεται η αντίσταση εισόδου του ενισχυτή να έχει τιμή τουλάχιστον κατά 30 φορές πολλαπλάσια της αντίστασης εξόδου από το προενισχυτικό στάδιο..."
μαλλον αυτο ειναι ...
αλλος (κατασκευαστης) γραφει ( στο jamo λεει για 22κ) αλλος δε γραφει - πρεπει να λογαριασεις μονος σου (ο καθεις ε ?)
γι' αυτο ειμαστε ωραια εδω μεσα - που υπαρχουνε αθρωποι και μας 'λενε ...

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
"...Σε γενικές γραμμές,χρειάζεται η αντίσταση εισόδου του ενισχυτή να έχει τιμή τουλάχιστον κατά 30 φορές πολλαπλάσια της αντίστασης εξόδου από το προενισχυτικό στάδιο..."
μαλλον αυτο ειναι ...
αλλος (κατασκευαστης) γραφει ( στο jamo λεει για 22κ) αλλος δε γραφει - πρεπει να λογαριασεις μονος σου (ο καθεις ε ?)
γι' αυτο ειμαστε ωραια εδω μεσα - που υπαρχουνε αθρωποι και μας 'λενε ...
Ωραιοτατα, σε ευχαριστω…
Για να δουμε αν θα τον καταλαβω αυτή τη φορα που εχω στοχο… :lol::lol::lol:Αληθεια, υπαρχει εδώ καποιος επίσημος μεταφραστης για τα γραφομενα του Bhutia για εμας του ασχετους? :lol::lol::lolsign:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Σας ευχαριστω πολύ και τους δυο. Εφόσον καταλαβα ποια ειναι η ''ασυμβατοτητα'' με λιγη προσοχή στο μελλον από πλευρας μου και ισως και λιγο ψαξιμο θα είμαι οκ.
Καλο βραδυ.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.431
Οι αντιστάσεις εισόδου της τελικής βαθμίδας του Destiny και του ενισχυτή του sub είναι παράλληλες. Αν η μία είναι πολύ μικρότερη από την άλλη δημιουργείται αυτό το πρόβλημα.
Αν χαμηλώσεις εντελώς την στάθμη του subwoofer ενώ βρίσκεται σε λειτουργία, οδηγούμενο από τον destiny, γίνεται το ίδιο?

Ο προενισχυτής του Destiny υλοποιείται γύρω από τα ολοκληρωμένα-τελεστικούς ενισχυτές 2134, που οδηγούν χωρίς πρόβλημα αντιστάσεις 600 Ωμ.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Οι αντιστάσεις εισόδου της τελικής βαθμίδας του Destiny και του ενισχυτή του sub είναι παράλληλες. Αν η μία είναι πολύ μικρότερη από την άλλη δημιουργείται αυτό το πρόβλημα.
Αν χαμηλώσεις εντελώς την στάθμη του subwoofer ενώ βρίσκεται σε λειτουργία, οδηγούμενο από τον destiny, γίνεται το ίδιο?

Ο προενισχυτής του Destiny υλοποιείται γύρω από τα ολοκληρωμένα-τελεστικούς ενισχυτές 2134, που οδηγούν χωρίς πρόβλημα αντιστάσεις 600 Ωμ.
Αν θυμαμαι καλα πρεπει να κλεισει (off) για να επανελθει η ενταση του ενισχυτή στα κανονικα της επίπεδα. Τωρα δεν το εχω πανω για να το δοκιμασω… Θα το ξαναδω απο αυριο για σιγουρα αλλα νομιζω μονο με off.
[DOUBLEPOST=1527440805][/DOUBLEPOST]
Ουπς...ε ννοεις πως υπαρχει και πιθανοτητα καποιας αστοχιας-βλαβης? Θα επρεπε να παιζει σωστα? Παντως να διευκρινησω πως ειχα 2 ιδια jamo sub, και με τα δυο συνεβαινε το ιδιο. Στον Marantz παιζουν οκ... O Creek αν ειχε θεμα δεν θα το εδειχνε και με το Klipsch?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.431
Δεν υπάρχει θέμα βλάβης. Απλά δείχνει να <<φορτώνεται>> η έξοδος της προενίσχυσης με τους δύο ενισχυτές και να ρίχνει την στάθμη.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.968
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas