Crown D150a. Γνωμες!

Reaction score
1.549
εχει ακουσει κανεις τον συγκεκριμενο τελικο? τον εχω βρει σετ με τον προενισχυτη του σε καλη τιμη και θα ηθελα να συμπληρωσω το βιντατζ σετ μου με τα JBL 4520... σκεφτομαι να τον βαλω να παιζει τα 4 woofer των 4520 και να χρησιμοποιησω τον λαμπατο τελικο μου μονο για τις κορνες και τα τουιτερς!. Βασικο για εμενα ειναι η αξιοπιστια ... φοβαμαι πολυ τα ρευματα σε παλιους ενισχυτες!

Attachments

Reaction score
3.972
εχει ακουσει κανεις τον συγκεκριμενο τελικο? τον εχω βρει σετ με τον προενισχυτη του σε καλη τιμη και θα ηθελα να συμπληρωσω το βιντατζ σετ μου με τα JBL 4520... σκεφτομαι να τον βαλω να παιζει τα 4 woofer των 4520 και να χρησιμοποιησω τον λαμπατο τελικο μου μονο για τις κορνες και τα τουιτερς!. Βασικο για εμενα ειναι η αξιοπιστια ... φοβαμαι πολυ τα ρευματα σε παλιους ενισχυτες!
Δύο διαφορετικοί τελικοί ίσον αποτέλεσμα κουκουρούκου!!
Δεν "έρχεται" με τίποτε, εκτός αν ανήκεις στην κάστα αυτών που πέφτουν απο τον 20ο όροφο και απλά σκονίζονται τα ρούχα τους.
Ένας ενισχυτής κάνει τη δουλειά οκ, ή 2 ίδιοι.

Reaction score
578
Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια το 1981 στο τεύχος 96 του ήχου φιλοξενούταν δοκιμή ενός ενεργού ηχείου της MERIDIAN [δεν θυμάμαι τον τύπο του ηχείου]. Το συγκεκριμένο ηχείο χρησιμοποιούσε [εντός του καθότι ενεργό] δύο ξεχωριστούς ενισχυτές. Έναν ενισχυτή 70 Watts για το Woofer και έναν ενισχυτή 35 Watts για το Tweeter, χωρίς να διαφαίνεται κάποιο πρόβλημα στις ακροάσεις από τον ΑΤ. Κατσενη. Αν ο αγαπητός φίλος Retro Soulman πετύχει τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνει [και αφορούν στην ανεξάρτητη ρύθμιση της στάθμης των τελικών, ώστε το ακουστικό φάσμα να αποτυπώνεται ομαλά] θα έχει και αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Σίγουρα οι πειραματισμοί είναι η γλύκα του ταξιδιού. Αν όλα τα είχαμε έτοιμα θα χάνοταν και το ενδιαφέρον μετά από λίγο....

Reaction score
3.972
Aς μη μπερδεύουμε τα ενεργά με τα παθητικά ηχεία, είναι άλλο κεφάλαιο.
Τα ταξίδια όντως είναι ωραία αλλά την έχουμε κάνει την π@π@ριά εδώ και χρόνια, οπότε είναι γνωστό το αποτέλεσμα.;);)
Από ανθρώπους που γνωρίζουν έχει αναλυθεί εδώ μέσα γιατί ΔΕΝ παίζει το συγκεκριμένο σκηνικό.

Reaction score
578
Συνφορουμιτη geomiat συμφωνώ με αυτά που γράφεις απόλυτα, αλλά αν κατάλαβα καλά ο αγαπητός Retro Soulman προσπαθεί να εφαρμόσει κάποια μορφή διενισχυσης, οπότε η υπόθεση εργασίας στην οποία έχει ενσκήψει δεν αποτελεί ένα εντελώς άλλο κεφάλαιο .......

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
geomiat.... προφανως κατι λες λαθος
Οχι μονο δεν ειναι λαθος πρακτικη αλλα το αντιθετο θα ελεγα ειναι οτι καλυτερο να βαζεις αναλογο ενισχυτη για αναλογη δουλεια και εκτος απο hifi , στα ενεργα ηχεια για καθε χρηση , αντιστοιχα η εφαρμογη αυτη παιζει κατα κορον και στα επαγγελματικα οπου στα σαμπ παιζουν σαβουρες αρκει να βγαζουν γκαζια ενω στα μεσαια και πανω καλυτερης ποιοτητας ταξης ΑΒ κλπ

Σαφως και δεν υπαρχει περιπτωση να ""ερθει "" οπως λες αλλα η χρηση ηλεκτρονικου κροσσοβερ σε ενα τετοιο συστημα οπως του Retro Soulman ειναι απλα ΔΕΔΟΜΕΝΗ παθητικη διενισχυση απο τα εργοστασιακα κροσσοβερ δεν γινοταν ποτε οποτε δεν θα υπαρξει κανενα προβλημα .

@ Retro Soulman
Ενω εχουμε μιλησει κανα δυο φορες μεσω φορουμ και email τελικα αποδειχτηκε οτι δεν εχω την τιμη να με διαβαζεις αρκετα η οσο πρεπει ωστε να μην βαλεις καν το ερωτημα που εθεσες απο την αρχη .

--Ο συγεκριμενος ενισχυτης ειναι κατασκευασμενος λιγο μετα την μαχη στα Δερβενακια ,αντιστοιχα η τεχνολογια του επισης ανοικει σε εκεινη την εποχη .

--Η πιθανοτητα το μηχανημα αυτο να ειναι αρχικη κατασταση ειναι απλα ΜΗΔΕΝΙΚΗ σιγουρα εχει περασει απο επισκευες και ενω οπτικα μπορει να σε καλυπτει απο μεσα πρεπει να τον δει καποιος και να σου πει τι εχει γινει μεχρι αυτη την στιγμη . Επισης εαν θελεις να τα ακουσεις ""χυμα """ κατα την αποψη μου αλλα και μαθηματικα αποδεδειγμενο ειναι οτι εαν ενας ακροατης αγορασει ενα τετοιο μηχανημα απο τον Μπεη και τον βαλει στην πριζα με το που τον αγορασε ειναι απλα ηλιθιος, και το μονο σιγουρο ειναι οτι θα κανει ζημια στα ηχεια του . Σηκωνεις το καπακι τον ελεγχεις και μετα οτιδηποτε αλλο .

--Τωρα αν για λογους που εσυ γνωριζεις καλυτερα θελεις να βαλεις εναν τετοιο ενισχυτη η ανακατασκευη ειναι μονοδρομος ...Το φιαχνεις απο την αρχη μεχρι το τελος , το κανεις σωστα και χωρις τσιγκουνιες και αναμενεις να εχει ενα προσδοκιμο 3 φορες παραπανω απο οποιον δηποτε κινεζικο Consumer που θα αγορασεις με τα ιδια λεφτα .

Τελος εαν για καποιο απιθανο λογο ειχες στο μυαλο σου καποιας μορφης παθητικης διενισχυσης απλα ξεχασε το και ο μονος δρομος για σοβαρο αποτελεσμα και σωστο ελεγχο ανεξαρτητα την χρηση και την τελικη ισχυ ειναι το ηλεκτρονικο κροσσοβερ .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Last edited by a moderator:

Reaction score
1.549
η αληθεια ειναι πως δεν εχω ιδιαιτερο χρονο για να διαβαζω τα παντα εδω μεσα! γιαυτο και εγραψα το ποστ! το συστημα μου τωρα παιζει με εναν λαμπατο 2Χ35 βατ και ο οποιος λογο πολλων ντιμπι ηχειων τα παιζει αξιοπρεπεστατα. Θεωρω ομως πως για να κρατισω το vintage προφιλ του συστηματος και για να ξυπνησω λιγο ακομα τα γουφερ πρεπει να τα ταισω με κατι παλιο οπως αυτο που τα επαιζε τοτε στα στουντιο και τις ντισκο. και ναι το ηλεκτρονικο κρος ειναι must αν και ακομα και ετσι θα μπει το παθητικο στα μιντ και χαι

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.107