Crown xls 2002 vs crown xti 1002

Reaction score
782
Καλησπερα σας κυριοι μου!
Νομίζω οτι έφτασε η ωρα να.ξαναγυρίσω σε D.
:D

Θέλω τα φωτα σας μεταξυ των 2 παραπάνω περα απο τα παραπανω watt υπερ του xls.
Εχουν καποια διαφορα ηχητικά,ειναι σε κατι ανώτερος ο xti και ειναι πιο ακριβός?
Η αγορα θα γινει απο Ελληνικο καταστημα και θα αγοραστούν 2 κομμάτια (και για τα 2 συστηματα μου)
Εφόσον αξιζουν και καταλήξω σε ποιον απο τους 2 και γιατι.

Κάτι που με νοιάζει πολυ ειναι εαν μπορω απο το dac απευθείας να οδηγήσω τους παραπνω,μιας και εχουν volume ch1 και ch2.
Ευχαριστώ!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.433
Η σειρά XTi είναι απλά ανώτερη από την XLS.
Καταρχάς οι ενισχυτές XTi διαθέτουν ένα αρκετά καλό DSP, αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.

Σχεδιαστικά τώρα οι XLS είναι ενισχυτές ψηφιακοί με παλμοτροφοδοτικά, ενώ οι XTi διαθέτουν παλμοτροφοδοτικά, με κύκλωμα ενίσχυσης τάξης ΑΒ-Β.
Γιαυτό υπάρχει και η διαφορά του βάρους.

Reaction score
782
Η σειρά XTi είναι απλά ανώτερη από την XLS.
Καταρχάς οι ενισχυτές XTi διαθέτουν ένα αρκετά καλό DSP, αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.

Σχεδιαστικά τώρα οι XLS είναι ενισχυτές ψηφιακοί με παλμοτροφοδοτικά, ενώ οι XTi διαθέτουν παλμοτροφοδοτικά, με κύκλωμα ενίσχυσης τάξης ΑΒ-Β.
Γιαυτό υπάρχει και η διαφορά του βάρους.
Και οι 2 έχουν dsp εαν δεν κανω λαθος.
Αλλα οπως λες στην σειρα xti ειναι καλυτερο και με ενδιαφέρει το dsp θα το δουλέψω.
Αρα η σειρα xti ειναι class d με ας πουμε καλυτερα τροφοδοτικά?
Καταλαβα σωστά?

Δηλαδή αξίζει να παρω την σειρα xti?
Ρωτάω βαση της τιμης-απόδοσης

Reaction score
4.195
Και αυτό πως μεταφράζεται οδηγικά και ηχητικά; Αξίζει το κόπο η επιπλέον χρέωση;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.433
Και οι 2 έχουν dsp εαν δεν κανω λαθος.
Αλλα οπως λες στην σειρα xti ειναι καλυτερο και με ενδιαφέρει το dsp θα το δουλέψω.
Αρα η σειρα xti ειναι class d με ας πουμε καλυτερα τροφοδοτικά?
Καταλαβα σωστά?

Δηλαδή αξίζει να παρω την σειρα xti?
Ρωτάω βαση της τιμης-απόδοσης
Νομίζω το έγραψα ξεκάθαρα...
Ο Xti δεν είναι ψηφιακός.
Διαθέτει κλασικό κύκλωμα τάξης ΑΒ-Β με το τροφοδοτικό του να είναι παλμοτροφοδοτικό.

Η σειρά XLS μπορεί να κάνει κάποια στοιχειώδη πράγματα, όσον αφορά το DSP, ενώ η XTi πολλά περισσότερα μέσω της θύρας USB που διαθέτει.
Δες εδώ για να καταλάβεις:

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.547
Last edited:

Reaction score
782
Νομίζω το έγραψα ξεκάθαρα...
Ο Xti δεν είναι ψηφιακός.
Διαθέτει κλασικό κύκλωμα τάξης ΑΒ-Β με το τροφοδοτικό του να είναι παλμοτροφοδοτικό.

Η σειρά XLS μπορεί να κάνει κάποια στοιχειώδη πράγματα, όσον αφορά το DSP, ενώ η XTi πολλά περισσότερα μέσω της θύρας USB που διαθέτει.
Δες εδώ για να καταλάβεις:
Ευχαριστω για την απαντηση.
Δεν διαβασα σωστα το ποστ σου.

Reaction score
782
Παμε για τον xls 2002 μαλλον.
:D

Βέβαια θα δω εαν μπορω να παρω κανα demo κομματι να τον κανω ακρόαση πρωτα στο σύστημα μου

Reaction score
1.380
Mερικές παρατηρήσεις από τη μικρή χρήση που έχω μέχρι τώρα με τον 1502:

H ευαισθησία εισόδου είναι χρήσιμη, κάνει τον ενισχυτή ευέλικτο με τα συνοδά. Eγώ κατέληξα στη .775V.

Τον οδήγησα άνετα με το CDP (με 3V έξοδο). Τον οδήγησε και παθητικός με χαμηλότερη ένταση όμως, έπρεπε να ανεβάσω ένταση και από τους δύο. Κατέληξα σε ενεργό προ γιατί έχω και δεύτερη πηγή.

Ο ανεμιστήρας του μέχρι στιγμής δεν έχει δουλέψει, η μεγαλύτερη ακρόαση που έχω κάνει πρόσφατα ήταν κοντά στο πεντάωρο με τη μισή περίπου σε αρκετή ένταση.

Tέλος, οι μπόρνες δε δέχονται δίχαλα. Μεγάλη βλακεία της εταιρείας αφού έτσι κι αλλιώς οι μπόρνες είναι φθηνές πλαστικές, θα μπορούσαν να είχαν διαλέξει αντίστοιχης τιμής μπόρνες που να δέχονται όλα τα βύσματα. Με γύρισε πίσω στα Αγγλικά κολλήματα τύπου Exposure αν και εδώ δε νομίζω ότι είναι λόγω "ιδεολογίας".

Reaction score
782
Mερικές παρατηρήσεις από τη μικρή χρήση που έχω μέχρι τώρα με τον 1502:

H ευαισθησία εισόδου είναι χρήσιμη, κάνει τον ενισχυτή ευέλικτο με τα συνοδά. Eγώ κατέληξα στη .775V.

Τον οδήγησα άνετα με το CDP (με 3V έξοδο). Τον οδήγησε και παθητικός με χαμηλότερη ένταση όμως, έπρεπε να ανεβάσω ένταση και από τους δύο. Κατέληξα σε ενεργό προ γιατί έχω και δεύτερη πηγή.

Ο ανεμιστήρας του μέχρι στιγμής δεν έχει δουλέψει, η μεγαλύτερη ακρόαση που έχω κάνει πρόσφατα ήταν κοντά στο πεντάωρο με τη μισή περίπου σε αρκετή ένταση.

Tέλος, οι μπόρνες δε δέχονται δίχαλα. Μεγάλη βλακεία της εταιρείας αφού έτσι κι αλλιώς οι μπόρνες είναι φθηνές πλαστικές, θα μπορούσαν να είχαν διαλέξει αντίστοιχης τιμής μπόρνες που να δέχονται όλα τα βύσματα. Με γύρισε πίσω στα Αγγλικά κολλήματα τύπου Exposure αν και εδώ δε νομίζω ότι είναι λόγω "ιδεολογίας".
Σε ευχαριστώ για το ποστ σου!
Αρκετα χρήσιμο.
Απο ηχο πως παει σαν μηχανημα?
Οι μπορνες τουλαχιστον ελπίζω να παίρνουν μπανανες.

Με παθητικό εαν έβαζες ευαισθησία στα 1.4 εαν δεν κανω λαθος δεν θα έπαιζα καλύτερα?
Εχει hi και low input sensitivity εαν θυμαμαι καλα

Reaction score
1.380
Σε ευχαριστώ για το ποστ σου!
Αρκετα χρήσιμο.
Απο ηχο πως παει σαν μηχανημα?
Οι μπορνες τουλαχιστον ελπίζω να παίρνουν μπανανες.

Με παθητικό εαν έβαζες ευαισθησία στα 1.4 εαν δεν κανω λαθος δεν θα έπαιζα καλύτερα?
Εχει hi και low input sensitivity εαν θυμαμαι καλα
Έχει selectable input sensitivity 1.4Vrms and .775Vrms, δοκίμασα και τις δύο σε κάθε μηχάνημα που σύνδεσα και με τον ενεργό προ κατέληξα στη δεύτερη.
Από ήχο δεν ακούω μεγάλες διαφορές από τον Rotel που είχα πρώτα αλλά πρέπει να περάσει καιρός για να τον αξιολογήσω σωστά. Πάντως τώρα που έχει φτάσει στα 400 ευρώ είναι μεγάλη ευκαιρία, είναι χρήσιμο να υπάρχει ένα τέτοιο μηχάνημα για ευκολία οδήγησης. Τουλάχιστον για όποιους δεν κατέχουν τα ηλεκτρονικά και δε μπορούν να κατασκευάσουν κάτι αντίστοιχο.

Οι μπόρνες παίρνουν μπανάνες και γυμνό καλώδιο. Επίσης είναι πανάλαφρος και δε ζεσταίνεται.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.006
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos