Crown XLS vs QSC GX Series

Reaction score
69
Κάποια στιγμή τη νέα χρονιά, λέω να αλλάξω όλα τα ηχεία(Onkyo ΗΤ-S9100ΤΗΧ από το 2008) με τη νέα σειρά της Klipsch.
  • RP-8000F για L-R
  • RP-504C για C
  • RP-6000F για Side και Rear
  • PRO-160-RPC για τα 4 Atmos
Έχω ένα Denon AVR-6300H και μιας και διαβάζω χρόνια ότι τα Klipsch θέλουν ρεύμα, είπα να βάλω στο πρόγραμμα και τελικούς.
Χρήση κατά κύριο λόγο ταινίες και σειρές, οπότε δεν θέλω να ξεφύγω σε τιμή
(ήδη είναι τρελή υπέρβαση όλη η αλλαγή ηχείων).

Η ιδέα που είχα είναι:
  • XLS 1502 για L-C-R. Βγάζουν 300W στα 8Ω με την τριάδα να έχει specs 150W/600W
  • XLS 1002 για τα Side και Rear. Βγάζουν 215W στα 8Ω με τα specs των RP-6000F να λένε 125W/500W
  • Τα Atmos θα τα αφήσω στον Denon. Με specs 50W/200W φαντάζομαι αρκεί.
Και εκεί που όπως βλέπετε τα έχω οργανώσει, πέφτει το μάτι μου στο skroutz στους QSC GX...
Οι οποίοι στα ίδια λεφτά(μικροαποκλίσεις) βγάζουν περισσότερα Watt.
Συγκεκριμένα:
  • XLS 1002 => 215W vs QSX GX3 => 300W
  • XLS 1502 => 300W vs QSX GX5 => 500W
Μια λεπτομέρεια, οι GX έχουν Signal to Noise (20 Hz - 20 kHz) 100db με τους Crown να έχουν 97db ο μικρός
και 103db o μεγάλος.
Αρχικά συμφωνείτε με το σκεπτικό μου και κατά δεύτερον τι θα διαλέγατε μεταξύ των δύο;

Reaction score
6.559
Kοιτα στο προγραμμα να βαλεις κανα σαμπ και ασε τους τελικους καλυτερα...:)

Reaction score
69
Δεν ανέφερα το sub γιατί είναι αυτοενισχυόμενο.
Περιμένω τον αντικαταστάτη του Klipsch R-115W, λογικά θα λέγεται SPL-150.
Αν και διαβάζω ότι καλό είναι να μην πάρεις ίδια μάρκα subwoofer με τα υπόλοιπα ηχεία(πηγή AVSForum όπου βέβαια διακρίνω μια "απέχθεια" για τα Klipsch). Εναλλακτικά πάμε για SVS PB-2000.
Αλλά το θέμα εδώ είναι η ενισχυτές.

Reaction score
69
Στη παρούσα φάση όχι, λόγω πολυκατοικίας.
Αλλά το πλάνο είναι για ψιλο-dedicated χώρο μεγέθους 4x3.5

Reaction score
6.559
Έχω ένα Denon AVR-6300H και μιας και διαβάζω χρόνια ότι τα Klipsch θέλουν ρεύμα, είπα να βάλω στο πρόγραμμα και τελικούς.
Χρήση κατά κύριο λόγο ταινίες και σειρές, οπότε δεν θέλω να ξεφύγω σε τιμή
(ήδη είναι τρελή υπέρβαση όλη η αλλαγή ηχείων).
To σαμπ φροντισε να επενδυσεις εκει , μπορει στο νεο χωρο να χρειαστεις αλλο,αλλα...
Τα δυσκολα φορτια τα αναλαμβανουν τα σαμπς αποφορτιζοντας τους τελικους ενισχυτες του av σου απο αυτο το δυσκολο εργο.
Εαν και εφοσον καλυψεις σωστα με τα σαμπς; τις χαμηλες συχνοτητες και δεις οτι δεν καλυπτεσε τοτε και μονο τοτε μπορεις να προβεις σε αγορα τελικων.(μιλας για 12-13 τετραγωνικα :;:cautious:)
Υποθετικα μιλωντας λοιπον οι crown xls εχουν καλυτερα τροφοδοτικα απο τη στιγμη που μπορουν να οδηγησουν δυσκολοτερα φορτια απο τους gx της qsc ,καλυτερα φιλτρα, cross ,καλυτερη προσαρμογη με consumer συσκευες μηδενικο θορυβο ανεμιστηρων και περισσοτερους πιστους απο την klipsch ...:D αρα και μεταπωληση ...φτανει η τιμη να μην ειναι παραπανω απο την τρεχουσα εμπορικη... :gotcha:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.208
Όλα τα παραπάνω έχουν να κάνουν με την χρήση του συστήματος.
Αν μας ενδιαφέρει μόνο ο κινηματογράφος, έχει καλώς. Μαζί σας και εγώ εν μέρει.
Ειδάλλως, θέλει το θέμα συζήτηση.

Reaction score
69
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Εννοείται πως πρώτα θα έβαζα τα ηχεία στο χώρο και σε μελλοντικό χρόνο θα έκρινα αν όντως μου λείπει κάτι,
για να πάω σε περαιτέρω αγορά. Και για να το συνδυάσω με το σχόλιο για τα sub, στην τιμή των Crown, παίρνω άλλα 2 sub ;)

Staff online

• spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.190
Members
38.427
Νεότερο μέλος
oikapo