Crystalio

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Ενας νεος scaler με πολλα ευχαριστα..."εξτρα" που νομιζω πως αξιζει να του ριξουμε μια πιο προσεκτικη ματια.

Δειτε χαρακτηριστικα, δυνατοτητες και εισοδους-εξοδους στο http://www.crystalio.com/spec.html

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
To θεμα αυτο το ειχαμε "βγαλει" πριν απο περιπου 3 μηνες.

Εκτοτε εχουν γινει πολλα.
Σε ολα τα fora εξωτερικου oi συζητησεις εχουν αναψει σχετικα με το Crystalio.

Καποιο πουλακι μου ψιθυρισε μαλιστα πως εχει ερθει και στην χωρα μας και πως συντομα θα εχουμε την χαρα "να βαλουμε χερι" επανω του.

Tωρα θα σας ενδιεφερε ισως το γεγονος πως ο ανθρωπος υπευθυνος για την διακινηση του Crystalio στην χωρα μας ειναι ο ανθρωπος που εχει συνδεσει το ονομα του-περισσοτερο απο τον καθενα μας- στην αναζητηση για καλυτερη εικονα.
Αυτο και μονο αποτελει εγγυηση imho για το τι πρεπει να περιμενουμε απο την νεοφερμενη συσκευη.

Θα τον παρακαλουσα μαλιστα, εαν ηθελε , να μας πει δυο λογια παραπανω...

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
CRYSTALIO + Projecting and Sounding ART.....

Η αλήθεια είναι οτι δεν έψαχνα παρα για κάτι πάρα ΜΟΝΟ πολύ καλό να αντιπροσωπέυσω στην χώρα μας και εδώ θα συμφωνήσω με τον Ανδρέα οτι οι συζητήσεις που γίνονται στο εξωτερικό αλλά και κάτι φίλοι μου Αγγλοι που γνώρισα στο σεμινάριο της ISF που έχουν τρελαθεί με τις ικανότητες του, με έπεισαν για την μοναδικότητα αυτού του scaler. Και δεν θα έλεγα οτι οι συζητήσεις έχουν μόνο ανάψει αλλά πυρακτωθεί. Ενα Search στο avsforum στη κατηγορία Video processors είναι αρκετό.......

Με αρκετή χαρά για μένα προσωπικά, αφού όσοι με ξέρετε γνωρίζετε οτι πρώτα είμαι χομπίστας και μετά επαγγελματίας, σε λίγες μέρες θα έχω τελείωσει με τα πειράγματα του νέου μου συνδιασμού Crystalio + Denon 3910 SDi mod.

Μέχρι στιγμής είμαι πολύ ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα πράγμα το οποίο ήταν αναμενόμενο για τον CRT μου αλλά να σας αναφέρω οτι έχει και Pre-configured θέσεις Scaling και για πολλά γνωστα ψηφιακά μηχανήματα όπως Marantz, infocus, sharp, sanyo είτε είναι της ακριβής είτε της μεσαίας κατηγορίας τιμής.

Μέχρι τώρα ΚΑΜΙΑ άλλη εταιρία δεν έχει ρισκάρει να αποδώσει όνομα μνήμης με κάποιοα έτοιμα Settings για συγκεκριμένο προβολέα πχ στον 12000 αφού η άμεση σύγκριση θα ηταν αρνητικός καταπέλτης αν δεν έκανε εμφανή διαφορά η μεταξύ τους αντιπαράθεση.......

Δεν θέλω να σας πω ακόμη πολλά για το μηχάνημα, πριν έχω σαφή άποψη για τις δυναντότητες του.
Θα σας ενημερώσω όμως οτι μας δίνει τη δυαντότητα να ρυθμίσουμε τον προβολέα ή το Plasma μας, χρησιμοποιώντας ξεχωριστά RGB gain και offset για κάθε χρώμα, οπότε ακόμη και αν ο προβολέας σας είναι κλειδωμένος χρωματικά.....το καλό το παλικάρι ξέρει και άλλο μονοπάτι.

Επειδή θα είμαι τρομερά αποσχολημένος το ΣΚ προσωρινά περισότερες γενικές πληροφορίες θα βρείτε στο Site της καστακευάστριας εταιρίας PMS http://www.pixelmagicsystems.com/ είτε στο site της ίδιας εταιρίας που δημιουργήθηκε μόνο γι αυτόν τον Scaler http://www.crystalio.com

Οσοι βιάζεστε (!!!!) μπορείτε να αντλήσετε και από μένα τον ίδιο, στα contact Info που δίνει η εταιρία στο Site για τους dealer/distributor της.

Το scaler θα πωλείτε μέσω καταστημάτων.

Reaction score
51
Από εμφάνιση το μηχάνημα σκίζει..........
Φαντάζομαι και από δυνατότητες!!!

Πολύ ενδιαφέρον το γεγονός της προσαρμογής σε συγκεκριμένα προβολικά.
Αλήθεια έχει ρύθμιση και για τον 5700?

Σε τι τιμή θα παίξει???
Περιμένουμε να διαβάσουμε παρουσίαση Βαγγέλη & τιμή & τι άλλο κρυφό στοιχείο υπάρχει!!

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Το νέο scaler της PMS, είναι πράγματι ένα Κρύσταλλο, κατά το όνομα του.
Εχθές το απόγευμα δοκίμαζα προκλητικά παιχνίδια με 9άρη μου.
Μεγάλες αναλύσεις, με υψηλά refresh rates και ο Barco να θυμίζει μηχανή του κιμά. Ότι και να του έδινε ο Scaler το κατάπινε με βουλιμία.

Δεν έχω σκοπό, επειδή εισάγω το μηχάνημα να το αποθεώσω, όπως συνήθως γίνεται από τους εισαγωγείς. Το moto μου πάνω στη δουλεία μου είναι σαφές «Αν δεν είναι κάτι καλό ας μη πουλήσει.»
Οπότε θα σας φανερώσω τα con και τα pros του, με δικαίωμα αναθεώρησης, αφού έπαιξα μόνο 5 ώρες μαζί του. Σήμερα πιστεύω να δω και άλλα πράγματα και να σας τα μεταφέρω στη συνέχεια.

Τι μου άρεσε και τι δεν μου άρεσε λοιπόν.
Ας αρχίσω με τα κακά, με το θάψιμο δηλαδή.

1. Το μενού του είναι ολίγον δαιδαλώδες για πρωτάρη στο χώρο. Μπορεί εγώ να μη δυσκολεύτηκα αλλά σκεπτόμενος τον ευατό μου νεοσύλλεκτο να ψάχνει τι είναι το Hsync, το Luma Edge effect και το Customize timings με κόβει κρύος ιδρώτας.
Από την άλλη μεριά αν και δαιδαλώδες, δεν παύει να είναι σωστά διαρθρωμένο!

2. Μέχρι στιγμής ο Crystalio, την ιδανική του εικόνα, μου την παρουσίασε μόνο σε συγκεκριμένα Refresh rates. Ο Αντρέας όμως, όπως και ο Δημήτρης Τσάλλας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί τους, μου τόνισαν να μη βγάζω εύκολα συμπεράσματα γιατί θέλει καλό και ιδιαίτερο ψάξιμο και με την κάθετη ανανέωση. Ίδωμεν στη συνέχεια λοιπόν.

3. Το μενού της πανέμορφης μπλε οθονούλας δεν βγαίνει και στην οθόνη προβολής, πράγμα το οποίο, μερικές φορές είναι λίγο εκνευριστικό, αφού σε κάνει να πηγαίνεις κοντά για να δεις τα data της προβολής. Από ότι ξέρω από τον Product manager σύντομα θα διορθωθεί με Upgrade. Μέχρι τότε όμως δεν παύει να είναι μειονέκτημα.

Τελειώνοντας με τις «φτυαριές» ας έρθουμε και στα καλά:

1. Η συσκευή στις συγκεκριμένες συχνότητες που ζήτησα εγώ εχθές, απέδιδε μαγευτικά. Δεν υπήρχε ίχνος σπασίματος ακόμη και στα πιο δύσκολα Patterns!!!!! Κίνηση ΟΜΑΛΟΤΑΤΗ που θύμιζε ή και ξεπερνούσε HTPC με τρομερά περάσματα σε panning της κάμερας. Το πιο δύσκολο Pattern που έχω, του εκκρεμές των 24 Fps, ήταν ομοιογενές με πλήρη συνοχή και χωρίς ΚΑΝΕΝΑ δοντάκι.

2. Παρά πολύ καλό Pull Down για Ευρωπαϊκούς τίτλους, δηλαδή 2:2, χωρίς προβλήματα ετεροχρονισμού φωνής το γνωστό Lip Sync, ένα πάρα πολύ γνωστό φαινόμενο σε άλλα ακριβά ευρωπαϊκά Scalers.

3. Μενού που ρυθμίζεις ότι, μα ότι μπορείς να φανταστείς χρωματικά. Ακόμη και σε κλειδωμένους χρωματικά προβολείς….Voila….Gain και Offset ΚΑΘΕ χρώματος ΑΝΟΙΚΤΟ!!!!! Κανένας άλλος Scaler δεν παρέχει αυτή την ευκολία. Τρομερή δυναμική περιοχή χρωμάτων και στο ασυμπίεστο RGBVH αλλά και στο συμπιεσμένο Component.

4. Εικόνα που μπορείς να τη μετακινήσεις μέσα στο Raster ΟΠΟΥ θελήσεις. Ξεδίπλωμα όλης της επιφάνειας με μηδενικό Pixel cropping.και μετακίνηση σε όλη την επιφάνεια!!!!!

5. Απεριόριστες αναλύσεις και συχνότητες με αύξηση δεκαδικού ψηφίου. Τα λέει όλα μόνο αυτό. Μπορούμε επίσης να κατασκευάσουμε στη κυριολεξία τη δική μας ανάλυση με το δικό μας Refresh rate για να έχουμε πλήρως Customize πρότυπο, ιδιαίτερο χρήσιμο σε απαιτητικά και κλειδωμένα μηχανήματα όπως τα LCD 10-11 και 12 της Sony ή σε Plasma. The Sky is the limit until 1080p !!!!

6. Υπάρχουν έτοιμα Pre-configured πρότυπα για διάφορα μηχανήματα όπως για περίπου όλα τα JVC DiLA (που έχουν ήδη τέλεια κίνηση!!!!), για όλα τα Sharp ακόμη και για τον 12000, τον s3 της marantz, για εξωτικά εργαλεία όπως τον Sony Qualia (!!!) και για πολλά «πλάσματα». Δεν είδα όμως αυτά τα πρότυπα να παίζουν, γιατί δεν χρησιμοποίησα τίποτα άλλο εκτός του 9άρη μου, οπότε σαφώς και ΔΕΝ έχω άποψη. Πιστεύω όμως ότι θα είναι τρομερή ευκολία να έχεις έτοιμο το Super-ντούπερ custom tailored πρότυπο κατά την κατασκευάστρια εταιρία σε μορφή Plug & Play, για το μηχάνημα που έχεις στο σπίτι σου, με Bit to Bit pixel mapping.

7. Πολλές θύρες εισόδου, πάρα πολλές, DVI, 3 SDi, 2 Component, 2 RGBVH ή RGBs, 2 Svideo μέχρι και 6 composite και φυσικά 15pin που γίνεται ότι φανταστείτε.

8. Και ότι χρειάζεστε για έξοδο, DVI, RGBVH και Component αφού όλα τα χαμηλής ποιότητας σήματα από Composite και S-video αλλάζουν μορφή (Transcoding) σε αυτά που μόλις ανέφερα.

9. Χρήση των καλύτερων BNCs 75 Ohm της αγοράς, της Canare (!!!) για μηδενικές απώλειες.

10. Πανεύκολη αναβάθμιση στο software με USB stick που παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ στη συσκευασία. Κατεβάζεις από το δίκτυο τη τελευταία Version, τη σώνεις στο USB, τη βάζεις κατόπιν τη θύρα εισόδου USB του Crystalio πατάς Upgrade και ορίστε η νέα Version στον Scaler. Παιχνιδάκι !!!!

11. Ειδικό DVD Disk με πολύ καλά patterns για αυτόματη επιλογή και ρύθμιση συχνοτήτων και ρυθμών ανανέωσης σε συνεργασία με ειδικό πρόγραμμα που έχει ενσωματωμένο ο Scaler.

12. Θύρα Ethernet και serial για χειρισμό είτε με κάποιο σύστημα αυτοματισμού είτε για επικοινωνία και προγραμματισμό με Η/Υ, κάτι που σχεδιάζεται αυτή τη στιγμή στην PMS.

Το Crystalio είναι μια πραγματικά κρυστάλλινη μηχανή κινηματογράφου και νομίζω ότι θα είναι το τέλειο ταίρι σε πολλές αλλαγές προβολικών ή Plasma στο χώρο μας. Σε σύνδεση με SDi ή DVI, (οι έχοντες CRTs προτιμήστε ΦΑΝΑΤΙΚΑ την SDi,) η συνοχή της εικόνας πραγματικά αποστομώνει.

Τον scaler της PMS, Crystalio, θα προσπαθήσω να σας τον παρουσιάσω σε κάποιο ή κάποια event, εφόσον μου επιτραπεί φυσικά και για τα δύο μου αγαπημένα μου φόρουμ, ώστε να δείτε από κοντά αυτά που σας περιγράφω ακ΄μη και στα δικά σας μηχανήματα.

Όπως προανέφερα θα πωλείται μέσω καταστημάτων, με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα 3,500 €, και ειδικά σε ΓΡΑΜΜΕΝΑ μέλη των 2 φόρουμ θα γίνεται κάποια σημαντική έκπτωση.

Σημείωση:
Η τιμή του στις ΗΠΑ είναι η ίδια αλλά σε δολάρια, και η δική μου θα είναι η χαμηλότερη στην Ευρώπη μετά την έκπτωση που θα γίνεται στα μέλη μας !!!! Σημειώστε ότι θα την είχα ακόμη πιο χαμηλά αν δεν επιβαρυνόταν το μηχάνημα με τον βαρύ φόρο εισαγωγής (~15%+ΦΠΑ+εκτελωνιστικά). Η αρχή μου είναι να τιμάω τον τελικό καταναλωτή όχι μόνο σε After Sales Service που όσοι με γνωρίζετε δεν νομίζω να έχετε παράπονο, αλλά και σε ΤΙΜΕΣ αφού μισώ την αισχροκέρδεια και ο ίδιος σαν καταναλωτής. ’ραγε υπάρχουν πολλές αντιπροσωπείες που πουλάνε χαμηλότερα από την αναγραφόμενη τιμή Δολλαρίου ΗΠΑ, σε Ευρώ στην Ελλάδα;

ΥΓ 1. Για σύγκριση με τον DVDO που αναφέρατε κοιτάξτε στο avsforum στη κατηγορία video processors γιατί λόγω δεοντολογίας ΔΕΝ μπορώ να εκφέρω γνώμη. Πάντως για να το φέρω στην Ελλάδα, το πέρασα κόσκινο δια μέσω Reviews αλλά και από συστάσεις Video-Alcoholics φίλους που έκανα στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων όπου ήταν και το αντικείμενο συζήτησης στα scalers.
Το ίδιο κόσκινο με πέρασε και ο κατασκευαστής εμένα, αφού μόνο όταν του έστειλα το δίπλωμα ISF Calibrator & Installator μου άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του.

ΥΓ2. Η διαφορά της SDi με την DVI είναι στο οτι αν και οι δύο ψηφιακές, την πρώτη από τις δύο τη μισεί τοσό πολύ το Hollywood που της έχει κηρύξει τον πόλεμο. Ρωτάτε γιατί; Ακόμη δεν το καταλάβατε;
Είναι μεν ψηφιακή αλλά και ΞΕΚΛΕΙΔΩΤΗ. Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω ;-)

Αυτό που θα γνωρίζετε σίγουρα όμως από παλιά Threads, είναι ο καθαρά ψηφιακός δρόμος για τα CRTs όπου δεν έχουμε αναλογική μετατροπή μέσα στο DVD όπως με την έξοδο component αλλά συνεχίζει μέχρι και το Scaler όπου και την αναλαμβάνει το μηχάνημα με loss free signal.

Στη διάθεση σας για ερωτήσεις.

Reaction score
0
Ευχαριστούμε για την αναλυτική πρώτη παρουσίαση.Ελπίζω σύντομα να μπορέσουμε να τον δούμε σε δράση...(ακόμα θυμάμαι τον μικρό Barco με τον Optimizer Plus :shock: )

Reaction score
51
Βαγγέλη πολύ ωραία παρουσίαση.
Θα ήταν τέλεια αν μπορέσεις κάποια στιγμή να στήσεις ένα τρίποδο και φωτογραφίσεις το πανί για να δούμε το πριν και μετά.........

Ελπίζω να μπορέσω κάποια στιγμή να το δω και από κοντά............

Αλήθεια...........για τον INFOCUS 5700 έχει έτοιμες ρυθμίσεις?
Ή η εταιρεία δεν το σκέφτηκε με την λογική ότι αποκλείεται να υπάρχει "παλαβός" που θα πληρώσει scaler με τιμή ίση (ή και μεγαλύτερη) από τον προβολέα του?? :roll: :?

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Γιάννη,
γαι τον 5700 αυτή τη στιγμή που σου γράφω δεν έχει παρουσιαστεί επίσημα το έτοιμο πάντρεμα του με τον Crystalio, γιατί Custom δεν θα είναι δύσκολο να γίνει αλλά σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα σήμαερα με τον Production manager Mr Nelosn Choi, με πληροφόρησε οτι σύντομα θα βγεί σε Upgrade όλη η σειρα των Infocus !!!!

Αμα δείς πάντως αυταά που προσπαθώ να βγάλω στον 9άρη μου μετά τις τελευταίες οδηγίες που μου δώσανε, σίγουρα δεν θα είσαι παλαβός για να τον αγοράσεις.
Ιδιαίτερα μετά τη πολύ καλή έκπτωση που θα κάνω στα μέλη και του φόρουμ.

Cheers

Reaction score
0
Βαγγέλη ήσουν αναλυτικότατος και σε ευχαριστούμε.Σίγουρα το μηχάνημα παρουσιάζει ενδιαφέρον και ανυπομονώ να το δώ να παίζει.Μιά και είπες για τον 12άρη που υπάρχει στο menu του,δεν ξέρω τι καλύτερα αποτελέσματα θα μου δώσει απο τον συνδιασμό που έχω σπίτι με το S2,αλλά πολύ θα ήθελα να το εξακριβόσω.Και πάλι σε ευχαριστούμε πολύ.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Καταρχήν Βαγγέλη μπράβο για την νέα σου επιτυχία. Νομίζω ότι αν δεν υπάρχαν άνθρωποι σαν εσένα θα ψάχναμε πως θα φέρουμε το μηχάνημα από Αμερική, με τι εγγύηση κλπ.

Χρειάζεται νομίζω μια παρουσίασή του στα μέλη και άμεσα μάλιστα...

Θα ήθελα εντυπώσεις σου με διάφορες πηγές. Από απλό τηλεοπτικό σήμα, μέχρι superbit dvd.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Καλύτερα θα είναι να δείτε με τα ίδια σας τα μάτια τι μπορεί να κάνει το Crystalio.
Λοιπόν τι λέτε για μια παρουσίαση με τα σημερινά DVDp και projectors της αγοράς;

Εγώ από την άλλη βδομάδα θα είμαι έτοιμος.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.329
Members
38.684
Νεότερο μέλος
C . papadakis