Cuban cigars

Reaction score
1.469
Ανοιξα τα ξεχασμενα πουρα στον υγραντηρα πριν λιγες μερες κ αφου εκανα ενα refresh υγρασιες κτλ σημερα καπνισα ενα μικρο
Montecristo Open Junior
το οποιο δεν ειναι και τα αγαπημενο μου ομως
μετα απο ηλεκτρονικα τσιγαρα (ενα καρο λεφτα τσαμπα)
τσιγαρα με μπιλιες μεντας και ολες τις αηδιες αυτες
ξαναθυμηθηκα τι σημαινει κουβανεζικο πουρο

μπηκα να δω τιμες για το αγαπημενο μου Partagas No 4 και σε ελληνικα σαιτ ειδα οι τιμες εχουν εκτοξευθει >:(

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Ποτε δεν συμπαθησα τα open.Oi τιμες γενικα εχουν παει προς τα πανω σε ολα οχι μονον τα d4

Reaction score
1.469
ναι σε ολα
τα βρηκα βεβαια και απο εξω 8.35/τεμ για κουτι των 25 απο 14.50/τεμ που το χουν ελλαδα
εχω ξαναγορασει δυο φορες απ εξω σε τιμες και παλι πολυ καλυτερες απο τις τοτε τιμες ελλαδα

Reaction score
1.469
1. Partagas No.4
2. Montecristo No.2
3. Vegas Robaina Unicos
4. Partagas No.2

Πολυ θα θελα να πηγαινα σε ενα Festivan Habanos Κουβα καποια στιγμη:bigboss:

Reaction score
1.754
Δημητρη να κανω μια διορθωση στο προηγουμενο post :

1. Cohiba Robustos
2. Partagas Serie D No4
3. Romeo Y Julieta Short Churchill
4. Βolivar Royal Coronas

Αυστηρα μονο απο αυτο το μεγεθος και πανω μπορω να αντεξω.
Που να δειτε ποσο ειχαν στα '90s.
Το κουτι Cohiba Robustos ειχε 355.000 δρχ

Μη τα συγκρινεις με ηλεκτρονικο τσιγαρο.
Η μυρωδια του πουρου μεσα στο σπιτι, δεν αντεχεται.
Επιπλεον, θα πρεπει να το καπνισεις ολοκληρο χωρις να σου σβησει.
Παντως το υγρο αναπληρωσης LIQUA cuban cigar tobacco απο ολα τα πουροειδη που δοκιμασα (ακομα και απο τα El Toro), ειναι το πιο ευχαριστο για μακροχρονια χρηση.
Τον Νοεμβρη εκλεισα 4 χρονια ατμισμα καταληγοντας απο εκει που αρχισα δηλ. στο
AtmosLab MAXX αλλα βεβαια ενα αγαπημενο πουρο, ειναι ασυγκριτη απολαυση αν και πολυ σπανια τωρα πια :frown:

Reaction score
1.469
Συμφωνω καμια συγκριση οπως επισης και με το τσιγαρο...
Συμφωνω το μεγεθος παιζει ρολο και καποια στιγμη γινεται ισως κουραστικο οπως με τα partagas No 2 που μου εχουν μεινει ακομα λογω του οτι χρειαζεται μια ωρα συν να το τελειωσεις

το να σου σβησει διορθωνεται και το προτιμω απο το να καπνιζω με αγωνια μην σβησει.
επισης αν καπνιζεις συνεχομενα και υπερθερμανθει το πουρο και θα βγαλει ασχημο χαρακτηρα

μου ειχε πει γνωστος ο οποιος ειχε επισκευθει την κουβα για το festival οτι ειχαν επισκευτει με το group
την vegas robaina και ειχαν συναντησει τον 90 χρονο ιδιοκτητη της οικογενειας κτλ αν θυμαμαι καλα ο οποιος καπνιζε τα πουρα του αναβοντας με bic αναπτηρα εσβηνε το ξανα αναβε κτλ
ενω εμεις εδω ψαχναμε αναπτηρες torch για να μην επηρεαζει με μυρωδια το υγρο του αναπτηρα το πουρο και σπιρτα κεδρου....:D:D

Last edited:

Reaction score
1.754
Εγω δεν μπορω να αντεξω το χτυπημα στο λαιμο που κανουν ολα τα στενα πουρα.
Οσο πιο χοντρο, τοσο ελαφρυτερο.
Τα αναβω ζεσταινοντας γυρω - γυρω, ρουφωντας πολὐ κοφτἐς μεχρι να κοκκινησει.
Μετα, τραβαω μακριες, αλλα αργἐς και με αραιἀ διαστηματα, ετσι ωστε να μην ιδρωσει και αφηνω τη σταχτη μεχρι να γινει 2 δαχτυλα, οπότε και την κοβω στο τασακι.
Φυσικα τα ανοιγω με bullet ωστε να μη σαλιώνονται.
Πω πω με πριζωσες τωρα..... Παω να παρω ενα Α1 Cohiba

Reaction score
1.469
το ελαφρυτερο που λες αν το καταλαβαινω σωστα εχει να κανει με το καθε πουρο και το τυλιγμα που κανουν σε αυτο
απο εκει εξαρταται περισσοτερο
την σταχτη οχι δυο δαχτυλα εγω χαχα
ομως ειναι απολαυση οταν πιεζεις την σταχτη στο τασακι και ειναι πηχτη...:thumbsup:

επισης η καλυτερη συνοδεια ποτου για εμενα ειναι ενα κοκκινο κρασι
ουτε ουισκυ παροτι φαν ουτε τιποτα αλλο

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.095
Cohiba και Montecristo τα αγαπημένα μου, αλλά γενικά μιλώντας μου αρέσουν πολύ τα πούρα, μέχρι και πολύχρωμα αμερικάνικα σε μέγεθος κνήμης! :p

Δε με ενοχλούν στο λαιμό, κανένα απολύτως πρόβλημα, σε οποιοδήποτε μέγεθος, και κάθε μέγεθος έχει την αξία του.

Τα θεωρώ πολύ βαριά για το πνευμόνι, και για αυτό το λόγο, σε μόνιμη βάση, προτιμώ την πίπα που είναι σχετικά ελεγχόμενο το ποσό βαρύ καπνό εισπνέεις, ενώ συνεχίζει να είναι εξαιρετικής ποιότητας το κάπνισμα.

Το πούρο ιδανικά το συνδυάζω με μαλτ, ενώ στην πίπα θα προτιμήσω κρασί, χωρίς όμως αυτά να είναι αναγκαία.

Σχεδόν ένα χρόνο ατμίζω, και το τσιγάρο πλέον μου βρωμοκοπαει, ενώ αντιθέτως ένα πούρο που έκανα ένα βράδυ με μαλτ, ήταν σκέτη απόλαυση, κι ήταν σα να μη σταμάτησα ποτέ το κάπνισμα.

Reaction score
1.469
Δεν κατεβαζεις τον καπνο στα πουρα ετσι δεν ειναι?
αν δεν εχεις δοκιμασε partagas no 4
θα το αγαπησεις οπως τα ncore:D

και ο καπνος της πιπας αλλη μεγαλη ιστορια
οντως τα τσιγαρα απορω καμια φορα γιατι στο διατανο τα καπνιζουμε/καπνιζαμε οπβς επισης και τα μικρα πουρακια των γνωστων κουβανεζικων brand cohiba κτλ
τα οποια γινονται απο τα τριμματα περισευματα των μεγαλων πουρων κι αυτα και ακριβα και αηδια

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.095
Τον καπνό από όλα τα πούρα τον κατεβάζω πνευμόνι κανονικά. Όπως στα τσιγάρα.

Και τα μικρά κοχιμπάκια στο πακέτο, μου αρέσουν.

Reaction score
1.754
Κι εγω το κατεβαζω κανονικα. Σιγα μη τ'αφήσω να παει χαμενο!
Το αγαπημενο μου ξυδι ειναι ολα τα μαυρα ρούμια (εκτος του Captain Morgan)
Απο καπνο πιπας, αυστηρα μονο Captain Black Royal ή Gold.
Απο το 1999 εκοψα το πακετο κι αρχισα το στριφτο (Craven με χαρτακια Vanilla Ice της Juice)
Αυτο με λιγη προσπαθεια μπορω να το καταφερω ακομα. Αλλά τσιγαρο απο πακετο μου ειναι αδυνατον. Ουτε καν να το μυρισω δεν αντεχω.
Το κακό με το κανονικό ποιοτικό καπνισμα, (Captain Black, Cohiba) ειναι το πραγματικἀ απρόσιτο κόστος. Δηλ. αν στο σπιτι καπνιζεις πιπα, εκτος σπιτιοὐ ηλεκτρονικο και σε εξωτερικους χωρους πουρο, θες κανα πεντακοσαρι το μηνα ... χαλαρά!

Reaction score
1.469
εγω δεν το κατεβαζω και μαλιστα δεν χρειαζεται να το κατεβαζεις για να εχεις την γευση επιγευση κτλ
το να το κατεβαζεις δειχνει καπνιστη ενω εγω δεν ημουν μανιωδης καπνιστής

ναι γαμωτο αυτο το κοστος οντως
ομως κατ εμε πουρο σπιτι με ανοιχτο τζαμι ισως τωρα που σηκωνει ο καιρος και αποσμητικο χωρου είναι υποφερτο και αποκλεισμένους τους υπολοιπους χωρους

εγω αγοραζα απο ελβετια πούρα και ημουν πολυ ευχαριστημενος και γνήσια και αξιοπιστες αγορες και τιμες πολυ χαμηλοτερες τοτε φανταζομαι ποσο μαλλον τωρα
μαλιστα αγοραζες και τεμαχια οχι μονο κουτια

Reaction score
1.754
Εγω καπνιζα απο 13 ετων με δικο μου πακετο.
Ειχα φτασει τα 2,5 πακετα (50 τσιγαρα) αφου με τρομερη προσπαθεια ειχα καταφερει να περασω σε light. (Σηκωνομουνα να παω στο περιπτερο για Camel και μολις εφτανα εκει, ελεγα : "silk cut κιτρινα")

Φλας μπακ στα ᾽90s :
Πράγματι τα καλυτερα ερχονταν απο Ελβετια γιατι τα αφηναν 2 χρονια να ωριμασουν πριν τα δωσουν στην αγορα. Και απο Αγγλια και Ισπανια ηταν σπουδαια ολες τις φορές.
Τελικα επειδη βαριομουν, τα αγοραζα (παντα 3 κουτες σφραγισμενες) απο το Κολωνακι.
Ειχε ενα ολοκληρο δωματιο που ηταν υγραντηρας!
Ο Savinelli υγραντηρας μου παιρνει ακριβως 75 Robustos οποτε φαντασου 1εκ. δρχ το μηνα !

Τωρα χύμα, ενα τη φορά, κι αυτο πολυ - πολυ σπανιως γιατι συνηθως τα φταλἐ δε φτανουν ουτε για τις απαραιτητες αναγκες της 5μελούς οικογενειας.
Δε γ@μιετ@ι ... το ζήσαμε κι αυτο, εστω κι αν δεν το χωρτάσαμε ... :errwhat:

Last edited:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Ουτε γω καταβαζω τον καπνο.Πιο συχνα καπνιζω petit corona μεγεθος κυριως montecristo 4 η παλια petit tubos (2003)και καποια παλια bolivar coronas απο το 2003 επισης που πετυχα σε προσφορες και τα συντηρω προσεκτικα :)
Τα υπολοιπα οταν υπαρχει χρονος,ειναι απο petit η κανονικα robustos ,αγαπημενα τα partagas d5,d4, RASS , montecristo edmundo & petit edmundo και bolivar royal corona & BF,hoyo ... λιγα απ'ολα για ποικιλια.
Kαποια απο πολλες μαρκες ξεκουραζονται στους υγραντηρες για χρονια.Καπνισα προσφατα απο αυτα ενα partagas lusitanias και πραγματικα το απολαυσα.
Αλλα λογω κοστους τα ελαττωσα σημαντικα.Το γ----------- το τσιγαρο ειναι "βολικο" οταν εχεις λιγα λεπτα και τιποτα αλλο δεν κανει.

Reaction score
1.469
η ελβετια απλα ειχε η εχει ακομα διαφορετικο φορολογικο καθεστως στα πουρα
δηλαδη δεν φορολουνται ως ειδος πολυτελειας οπως στον περισσοτερο υπολοιπο κοσμο

εποσης η ισπανια παιζει η επαιζε πολυ στα πουρα επειδη η ιδιωτικο-κρατικη εταιρεια διαχειρισης του εμποριου των πουρων στην κουβα ειναι ισπανοκουβανεζικη και με πολυ διαφθορα
για αυτο υπηρχε η φημη πως καραβια ολοκληρα απο κλεψιμεικα φορτια πουρων κατεληγαν ελβετια η ισπανια κυριως και απο εκει κυριως αμερικη που ειχε εμπαργκο
και στον υπολοιπο κοσμο

εξ ου και τα ιντερνετικα μαγαζια απο ελβετια ειχαν καλυτερες τιμες
σε αγορες κουτιων πουρων σου εδιναν τον κωδικο με τον οποιο μπορεις να ελέγξεις αν ειναι γνησια

Reaction score
1.469
Εγω καπνιζα απο 13 ετων με δικο μου πακετο.
Ειχα φτασει τα 2,5 πακετα (50 τσιγαρα) αφου με τρομερη προσπαθεια ειχα καταφερει να περασω σε light. (Σηκωνομουνα να παω στο περιπτερο για Camel και μολις εφτανα εκει, ελεγα : "silk cut κιτρινα")

Φλας μπακ στα ᾽90s :
Πράγματι τα καλυτερα ερχονταν απο Ελβετια γιατι τα αφηναν 2 χρονια να ωριμασουν πριν τα δωσουν στην αγορα. Και απο Αγγλια και Ισπανια ηταν σπουδαια ολες τις φορές.
Τελικα επειδη βαριομουν, τα αγοραζα (παντα 3 κουτες σφραγισμενες) απο το Κολωνακι.
Ειχε ενα ολοκληρο δωματιο που ηταν υγραντηρας!
Ο Savinelli υγραντηρας μου παιρνει ακριβως 75 Robustos οποτε φαντασου 1εκ. δρχ το μηνα !

Τωρα χύμα, ενα τη φορά, κι αυτο πολυ - πολυ σπανιως γιατι συνηθως τα φταλἐ δε φτανουν ουτε για τις απαραιτητες αναγκες της 5μελούς οικογενειας.
Δε γ@μιετ@ι ... το ζήσαμε κι αυτο, εστω κι αν δεν το χωρτάσαμε ... :errwhat:
κοιτα φιλε μπορεί τα φτελε οπως πολυ ωραια το ειπες να μην φτανουν για να γεμισεις ολον τον υγραντηρα σου ομως φτανουν μαλλον για εστω ενα την φορα οποτε ειμαστε και παλι καλα βαση εποχης παντα
:bigboss::drinks:
Δεν θα πεθανουμε ποτε κουφαλες νεκροθαφτες

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.895
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster