Cubase & Roland TD-10

Μηνύματα
2.632
Reaction score
1
Καλησπερα

Ελπιζω να εβαλα το θεμα στη σωστη κατηγορια. Το προβλημα που εχω εχει ως εξης. Θελω σε καποια κομματια να χρησιμοποιησω τους ηχους του εν λογω drum module αντι για μια drum machine οπως η BFD. Δεν μπορω να το συνδεσω ομως σωστα και να το κανω να δουλεψει. Αν το συνδεσω ως: Roland Midi out --> PC Midi in τοτε απλα λειτουργει σαν trigger περνοντας τους ηχους της BFD. Εαν το συνδεσω αναποδα οπως υποδεικνυει το manual δεν κανει απολυτως τιποτα.

Εχει κανεις καμια ιδεα? xfader?

ευχαριστω
 

Μηνύματα
372
Reaction score
0
Απάντηση: Cubase & Roland TD-10

Τυχαίνει να έχω την TD-10 (πλήρες drum σετ) αλλά λόγω άλλων ασχολιών έχω πολύ καιρό να γράψω μουσική με αυτήν στο Cubase (δυστυχώς!)
Πάντως αυτό που ζητάς είναι απλό:

1. Πρέπει να συνδέσεις την MIDI OUT έξοδο μιας καλής μουσικής κάρτας PC (με ελάχιστο latency π.χ M-AUDIO) στην είσοδο MIDI IN της TD-10 έτσι ώστε οι νότες που παίζει το sequencer (το Cubase) ή εσύ, να τριγκάρουν τους ήχους της.

2. Πρέπει να ρυθμίσεις τη TD-10 να λαμβάνει από το ίδιο MIDI κανάλι που στέλνει το Cubase: TD-10 Setup / MIDI (F2)

3. Πρέπει να συνδέσεις τη MASTER "R" και "L MONO" ηχητική έξοδο της TD-10 σε αντίστοιχες R και L εισόδους στο mixer σου ή στον ενισχυτή για να ακούσεις τους ήχους που θα παίζονται. Φυσικά μπορείς αντί γι' αυτό να τη συνδέσεις στην ακουστική είσοδο της κάρτας ώστε να προσθέσεις τα πολύ καλά realtime φίλτρα και εφφέ του Cubase για κυριολεκτική μετάλλαξη των ήχων! Σε αυτή την περίπτωση, όσο γρηγορότερο το PC τόσο το καλύτερο (για πολλά ταυτόχρονα εφφέ κ.λ.π)


Υπάρχει ένα site αφιερωμένο στην TD-10 (δεν θυμάμαι το λινκ) που από εκεί μπορείς να κατεβάσεις ένα σωρό ήχους (instruments) που έχουν φτιάξει άλλοι και με ένα free προγραμματάκι που διατίθεται να περάσεις όποιους από αυτούς θέλεις μέσω της ίδιας σύνδεσης στη μνήμη της TD-10 ή σε έξτρα κάρτα. Κάποιοι ήχοι είναι πολύ καλοί!
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.789
Reaction score
83.725
Ελπιζω να εβαλα το θεμα στη σωστη κατηγορια.
Και βέβαια είναι το θέμα στη σωστή κατηγορία φίλε spresv!

Ο Eits_Nti ήταν πολύ κατατοπιστικός. :cool_4:

Το 3 "βήμα" που προτείνει πιστεύω ότι θα λύσει το πρόβλημά σου.
Συμφωνώ ότι είναι καλύτερο να συνδέσεις το Audio out του Roland με το Input της κάρτας ήχου για περαιτέρω επεξεργασία (εφόσον το PC σου το σηκώνει).
 

Μηνύματα
2.632
Reaction score
1
βασικα δεν ειναι για μενα αλλα για φιλο μου. Η καρτα που υπαρχει ειναι η M-Audio Audiophile 2496.

Δεν ειμαι σιγουρος αν καταλαβα, θα το προωθησω σε αυτον. Βασικα το προβλημα δεν ειναι να ακουσω τον ηχο του TD-10, ειναι αφου το τριγκαρει το cubase και δωσει ηχο, να τον ξαναγυρισει στο cubase για να το γραψει. Δεν ξερω αν εγινα κατανοητος...
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.667
Μηνύματα
2.869.488
Members
37.943
Νεότερο μέλος
triantafyllos1969
Top