Custom made Home Cinema

Reaction score
1
Γειά χαρά σε όλους. Προσπαθώ να διαμορφώσω ένα Home Cinema. Πρόκειται να το αγοράσω το επόμενο τρίμηνο και θα ήθελα την βοήθεια κάποιον πιο έμπειρων χρηστών στα εξής:
1) Την άποψή τους για τα επιμέρους συστήματα και αν θεωρούν ότι με τα ίδια χρήματα υπάρχει κάποια καλύτερη επιλογή στα επιμέρους κομμάτια. Υποσημείωση ότι θέλω μικρά ηχεία δε θέλω κολόνες.

Στη συνέχεια θα εκφράσω και κάποιες απορίες που έχω στη ροή της συζήτησης.

Το σύστημα θα αποτελείται από τα εξής:
1) Samsung PS64D8000 σαν τηλεόραση (2500)
2) Yamaha RX-A3010 AV receiver (1600)
3) B&W MT-30 ηχεία και subwoofer (1600)
4) Cambridge Audio 751 BD Universal 3D Blu ray player (1200)
5) Logitech Harmony Universal Remote (200)
6) Και κάποιον APC σταθεροποιητή τάσης.

Thanks in Advance.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Custom made Home Cinema

Γειά χαρά σε όλους. Προσπαθώ να διαμορφώσω ένα Home Cinema. Πρόκειται να το αγοράσω το επόμενο τρίμηνο και θα ήθελα την βοήθεια κάποιον πιο έμπειρων χρηστών στα εξής:
1) Την άποψή τους για τα επιμέρους συστήματα και αν θεωρούν ότι με τα ίδια χρήματα υπάρχει κάποια καλύτερη επιλογή στα επιμέρους κομμάτια. Υποσημείωση ότι θέλω μικρά ηχεία δε θέλω κολόνες.

1) Samsung PS64D8000 σαν τηλεόραση (2500)
2) Yamaha RX-A3010 AV receiver (1600) θα προτιμουσα anthem nad
3) B&W MT-30 ηχεία και subwoofer (1600)
4) Cambridge Audio 751 BD Universal 3D Blu ray player (1200) oppo δαγκωτο
5) Logitech Harmony Universal Remote (200) ουστ κοντεψα να γινω κουμπαρος με τους ελβετους , οσα ειχα αγορασει ειχαν θεμα
6) Και κάποιον APC σταθεροποιητή τάσης.οκ αν και αν θα προτιμουσα σοβαροτερο προιον (λιγο πιο ακριβο)

Thanks in Advance.
adv in thanx

Reaction score
1

Καταρχάς σε ευχαριστώ ιδιαίτερα για την απάντηση. Θα εκτιμούσα αν μπορούσες να μου πείς πρώτον αν στα σημεία που δεν είχες κάποια παρατήρηση αν αυτό σημαίνει ότι είσαι οκ με αυτά τα συστήματα. Επιπλέον στο AV receiver ποια μοντέλα είναι comparable με yamaha και γιατί τα προτιμάς, όπως επίσης και γιατί Oppo over Cambridge. Τέλος έχεις κάτι να προτείνεις σαν universal remote και ποιον σταθεροποιητή προτείνεις? Από ότι καταλαβαίνω για να υποστηρίξω το συγκεκριμένο σύστημα χρειάζομαι ένα σταθεροποιητή 1KVA. Σόρυ για τις πολλές ερωτήσεις αλλά δεν τα γνωρίζω πολύ καλά τα θέματα και στα πολυκαταστήματα (τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη) οι πωλητές δεν έχουν τη γνώση-διάθεση-χρόνο? να ενημερώσουν σε βάθος. Οπότε η κύρια ενημέρωσή μου πριν τα ακούσω- δω στα πολυκαταστήματα ήταν raving reviews στο internet from the "experts".

Reaction score
1

Και κάτι επιπλέον που δεν ανέφερα είναι ότι το Cambridge και τα Oppo κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο και το συγκεκριμένο μοντέλο θεωρείται a premium version of the BDP-93EU. Σόρυ για την ανάμειξη ελληνικών και αγγλικών αλλά είναι πιο εύκολο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Καταρχάς σε ευχαριστώ ιδιαίτερα για την απάντηση. Θα εκτιμούσα αν μπορούσες να μου πείς πρώτον αν στα σημεία που δεν είχες κάποια παρατήρηση αν αυτό σημαίνει ότι είσαι οκ με αυτά τα συστήματα. Επιπλέον στο AV receiver ποια μοντέλα είναι comparable με yamaha και γιατί τα προτιμάς,
καλυτερη οδηγηση πιο μουσικα , καποια ναντ αναβαθμιζονται χανρτγουερικα,

όπως επίσης και γιατί Oppo over Cambridge.
φτηνοτερο , και αν θες το χεριαζεις και ξεβρ@κωνει μαμουθ του ειδους

Τέλος έχεις κάτι να προτείνεις σαν universal remote
στην αγγελια καταστηματος κατω εχοουν κατι nevo

και ποιον σταθεροποιητή προτείνεις?
τσακιριδη ή ριτσαρντ γκρεις (αν και ακριβοτερο)

Από ότι καταλαβαίνω για να υποστηρίξω το συγκεκριμένο σύστημα χρειάζομαι ένα σταθεροποιητή 1KVA. Σόρυ για τις πολλές ερωτήσεις αλλά δεν τα γνωρίζω πολύ καλά τα θέματα και στα πολυκαταστήματα (τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη) οι πωλητές δεν έχουν τη γνώση-διάθεση-χρόνο? να ενημερώσουν σε βάθος. Οπότε η κύρια ενημέρωσή μου πριν τα ακούσω- δω στα πολυκαταστήματα ήταν raving reviews στο internet from the "experts".
περαν της γνωσης υπαρχει και το κινητρο ποσοστου κερδους ανα προιον....................

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

1) Samsung PS64D8000 σαν τηλεόραση (2500)δεν ασχολουμαι με τηλεορασεις , ο μανολιτο θα σε διαφωτισει
2) Yamaha RX-A3010 AV receiver (1600)
3) B&W MT-30 ηχεία και subwoofer (1600)καλα ηχεια , προσωπικα ειμαι της ζωντανιας , κορνας = καταραμενα ηχεια
4) Cambridge Audio 751 BD Universal 3D Blu ray player (1200)
5) Logitech Harmony Universal Remote (200)
6) Και κάποιον APC σταθεροποιητή τάσης.

Thanks in Advance.
εεα

Reaction score
1

Ως αναφορά το ποσοστό κέρδους σημφωνώ απόλυτα.
Από εκεί και πέρα έχω κάποιες "τεχνικές ερωτήσεις" που μου έχουν γεννηθεί. Καταρχάς έχω NOVA ιντερνετικά. Συνδέεται μέσω router και από εκεί στην τηλεόραση. Είναι λίγο άσχετη η πρόταση αλλά θα καταλήξω κάπου. And here starts the dummies questions.
1) Καταρχάς η ιδεατή συνδεσμολογία ποια είναι:
Θά έχω τον σταθεροποιητή τάσης στο ρεύμα-Πολύμπριζο-Όλες οι συσκευές συνδεδεμένες στο πολύμπριζο για ρεύμα και κατόπιν-ΑV Receiver όπου θα κουμπωνουν όλα τα υπόλοιπα? Bly ray-τηλεόραση-router του internet-NOVA ιντερνετική-Ηχεία.
2) Αυτό θα γίνεται μέσω ποιον ports για να μπορώ να εκμεταλεύομαι στο έπακρο τις δυνατότητες των μηχανημάτων?
3) Για να παρακολουθώ bly ray αν δεν παίρνω δισκάκι αλλά τις κατεβάζω ιντερνετικά θα πρέπει να συνδέω external hard disc με τον ενισχυτή η με το blu ray player?
4) Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει το αρχείο να έχει συγκεκριμένο φορματ με embedded υπότιτλους ,η θα μπορώ σε στυλ vlc player να κάνω drag and drop τα αρχεία από τον σκληρό δίσκο.
5) Επιπλέον γιατί αυτοί οι universal players δεν έχουν εσωτερικό δίσκο? Γιατί είναι πιο εύκολο να γράψεις μέσω υπολογιστή σε external σκληρό?

Reaction score
1

Πρώτον γιατί δεν το ευνοεί το καθιστικό. Και η 65 η τηλεόραση δεν κάνει για το χώρο, είναι πολύ μεγάλη αλλά έχω κολλήσει και κάπως βολεύεται. Πανί και προβολέας λειτουργικά δε χωράνε με τίποτα. Επιπλέον καλώς η κακώς αυτό θα είναι το κεντρικό σύστημα που θα χρησιμοποιώ συνέχεια για τηλεόραση αθλητικά ταινίες μουσική και σύμφωνα με τα λιγοστά που έχω καταλάβει διαβάζοντας ο προβολέας ενδείκνυται για dedicated room που θα παρακολουθείς συγκεκριμένες ώρες την εβδομάδα αν δε θέλεις συνεχώς να αλλάζεις λάμπες.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.660

Τα universal player δεν παίζουν (συνήθως) αρχεία κατεβασμένα από το internet. Σίγουρα όχι πάντως τα Cambridge και Oppo. Χρειάζεσαι ξεχωριστό media player.

Reaction score
1

Eυχαριστώ για την απάντηση. Όταν λές ξεχωριστό media player ένα laptop που ουσιαστικά μπορεί να παίζει αυτά τα αρχεία με τους αντίστοιχους υπότιτλους θα αρκούσε. Και αν η ταινία ήταν αποθηκευμένη σε blu ray μορφή θα έχανα σε ποιότητα σε σχέση με το αντίστοιχο δισκάκι? Τέλος αν ο υπολογιστής ήταν μία λύση θα συνδεόταν με το σύστημα μεσω USB με τι? Με τον ενισχυτή?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.660

Eυχαριστώ για την απάντηση. Όταν λές ξεχωριστό media player ένα laptop που ουσιαστικά μπορεί να παίζει αυτά τα αρχεία με τους αντίστοιχους υπότιτλους θα αρκούσε. Και αν η ταινία ήταν αποθηκευμένη σε blu ray μορφή θα έχανα σε ποιότητα σε σχέση με το αντίστοιχο δισκάκι? Τέλος αν ο υπολογιστής ήταν μία λύση θα συνδεόταν με το σύστημα μεσω USB με τι? Με τον ενισχυτή?
Nαι ένα laptop είναι υπό προϋποθέσεις ικανό να παίξει αυτά τα αρχεία. Οι προϋποθέσεις: ικανή κάρτα γραφικών και επεξεργαστής. Αν μάλιστα έχει και bluray driver δεν χρειάζεσαι ούτε player. Συνδέεις το laptop με τον ενισχυτή μέ HDMI.

Όσο για την διαφορά ποιότητας, ένα δισκάκι bluray με ένα αρχείο bluray ριπαρισμένο από το δισκάκι χωρίς συμπίεση, δεν έχουν καμμιά διαφορά.

Reaction score
1

Αχα. Δεν το είχα σκεφτεί καν αυτό ότι ο υπολογιστής με blu ray player παίζει και δισκάκια και μπορεί ουσιαστικά να συνδεθεί με τον ενισχυτή. Και σε αυτή την περίπτωση τον player σε τι μπορώ να τον χρειαστώ? Απλά για να μη συνδέω όλη την ώρα τον υπολογιστή στο σύστημα υποθέτω? Και ποια η ανάγκη για players αυτού του budget αν ένας υπολογιστής μπορεί να το κάνει αυτό?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.660

Το laptop σου ή το pc σου μπορεί να αντικαταστήσει οποιοδήποτε bluray και media player. Υπάρχουν και οι λύσεις ενός htpc (home theater pc) σε πολύ λογικές τιμές και με εμφάνιση ενός πολύ ακριβού player. Στην περίπτωση αυτή έχεις και το πλεονέκτημα του internet browsing, youtube κλπ που σου δίνει ένα pc.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.414

Ως αναφορά το ποσοστό κέρδους σημφωνώ απόλυτα.
Από εκεί και πέρα έχω κάποιες "τεχνικές ερωτήσεις" που μου έχουν γεννηθεί. Καταρχάς έχω NOVA ιντερνετικά. Συνδέεται μέσω router και από εκεί στην τηλεόραση. Είναι λίγο άσχετη η πρόταση αλλά θα καταλήξω κάπου. And here starts the dummies questions.
1) Καταρχάς η ιδεατή συνδεσμολογία ποια είναι:
Θά έχω τον σταθεροποιητή τάσης στο ρεύμα-Πολύμπριζο-Όλες οι συσκευές συνδεδεμένες στο πολύμπριζο για ρεύμα και κατόπιν-ΑV Receiver όπου θα κουμπωνουν όλα τα υπόλοιπα? Bly ray-τηλεόραση-router του internet-NOVA ιντερνετική-Ηχεία.
2) Αυτό θα γίνεται μέσω ποιον ports για να μπορώ να εκμεταλεύομαι στο έπακρο τις δυνατότητες των μηχανημάτων?
3) Για να παρακολουθώ bly ray αν δεν παίρνω δισκάκι αλλά τις κατεβάζω ιντερνετικά θα πρέπει να συνδέω external hard disc με τον ενισχυτή η με το blu ray player?
4) Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει το αρχείο να έχει συγκεκριμένο φορματ με embedded υπότιτλους ,η θα μπορώ σε στυλ vlc player να κάνω drag and drop τα αρχεία από τον σκληρό δίσκο.
5) Επιπλέον γιατί αυτοί οι universal players δεν έχουν εσωτερικό δίσκο? Γιατί είναι πιο εύκολο να γράψεις μέσω υπολογιστή σε external σκληρό?
1)Μπρίζα τοίχου-->σταθεροποιητής-->πολύμπριζο.Μετά οι συσκευές μπαίνουν,για ρεύμα,στο πολύμπριζο.
2)Ο ενισχυτής θα είναι η ''καρδιά'' του συστήματος.Όλες οι πηγές(blu ray,media player,δορυφορικός δέκτης κτλ) θα μπούν επάνω του με hdmi,εφόσον έχουν αυτή την έξοδο οι πηγές(blu ray και media player έχουν,η Nova που έχεις ήδη δεν ξέρω) και από τον ενισχυτή θα φύγει ένα καλώδιο hdmi ου θα πάει στην τηλεόραση.
3)Απαντήθηκε ήδη αυτή απορία.
4)Εξαρτουμένου του media player απλά και μόνο χρειάζεται οι υπότιτλοι να έχουν την ίδια ονομασία με το αρχείο.
Πχ:
mymovie.mkv(το αρχείο της ταινίας)
mymovie.srt(οι υπότιτλοι)
Οι υπότιτλοι όπως καταλαβαίνεις δεν είναι ανάγκη να ενσωματωθούν στο αρχείο της ταινίας,ενώ οι συνηθέστερες μορφές που θα βρείς είναι mkv,avi,ts,m2ts.Ένα σύγχρονο media player αναγνωρίζει σχεδόν τα πάντα.
Η διαδικασία είναι ότι απλά θα αντιγράφεις όποιου είδους αρχεία απο τον υπολογιστή στον εξωτερικό σκληρό.
5)Γιατί πλέον με τις δυκτιακές δυνατότητες που έχουν τα σύγχρονα blu ray players ο εσωτερικός σκληρός είναι ανούσιος.
Μπορείς με samba(και κάποιο player που να το υποστηρίζει) να κάνεις stream τα αρχεία είτε απο τον υπολογιστή είτε απο κάποιον δικτυακό σκληρό δίσκο.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.076
Τα Harmony είναι τέλεια αν κάτσεις και ασχοληθείς. Να πάρεις το One με 100 ευρώ.

Οι σταθεροποιητές της APC είναι υπέρ αρκετοί. Εγώ δεν συνδέω επάνω τους ενισχυτές, μόνο TV, projector, BD και media players.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

το κουτι του τσακιριδη ειναι μαστ
1 οτι ειναι στην γραμμη το προστατευει -φιλτραρει , χωρις να προσθετει ή να αφαιρει
2 ρεζερβαρει ρευμα, στο γιου τουμπ τρεχει βιντεακι τι κανει λαιβ.
3 δουλευει παραλληλα χωρις οριο ρευματος
αν αντεχεις οικονομικα πας στο ριχαρδο, αν και για μενα ισως να μην αξιζει........(λογο κοστους) (εχω ενα στο συστημα μου)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

το προιον των τσακιριδαιων ειναι καλυτερο (θεωριτικα)

Last edited by a moderator:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.660

Καλά, μπορεί ο φίλος να πάει και σε πιο προσγειωμένα πράγματα. Ας ξεκινήσει από τα βασικά, που είναι τηλεόραση, player, ηχεία. Τα APC μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους. Kαι το logitech harmony (έχω το 900) σου λύνει τα χέρια.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ξερω οτι 600 ευρω ειναι πολλα (ειναι ?)
αλλα σιγουρα ειναι πιο πολλα τα του συστηματος,
και οπως ελεγε σε μια διαφημηση ο ριχαρδος (πανε 11 χρονια +) (στο htm)
χαλασες
τοσα για προβολεα
τοσα για av
τοσα για τελικο
τοσα για σαμπ
τοσα για πηγη
Ποσα χαλασες για να τα προστατεψεις ?

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.557
Members