Da Vinci Code!!! Το διαβάσατε ? και τι λέτε?

Reaction score
52
Πρίν λίγες μέρες τέλειωσα το Da Vinci Code του Dan Brown!

Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι το διαβάσατε! και σίγουρα έχετε κάποιες διαμορφωμένες απόψεις, διότι τα θέματα που θέτει είναι σοβαρά.

Reaction score
457
πήρα την συλλεκτική εικονογραφημένη έκδοση πριν λίγες μέρες, και είναι το επόμενο βιβλίο που θα διαβάσω μόλις τελειώσω το ''άρωμα'' του Πατρίκ Ζισκίντ...:)

Reaction score
1
Καλο είναι αν και έχει αρκετές ανακρίβειες.Κατα βάση είναι αληθινά αυτά που λέει, αν και στο τέλος ολα τείνουν προς την εβραϊκή θεώρηση ως προς το πρώσοπο του Χριστού.
Σαν μέλος μιας εκ των οργανώσεων που αναφέρονται στο βιβλίο σου λέω να είσαι επιφυλακτικός...δεν είναι ετσι ακριβώς τα πράγματα,σηκώνει πολύ κουβέντα και πολύ φιλοσοφία η ιστορία...
Η αλήθεια κρύβετε πίσω απο πράγματα απλά και καθημερινά -και μόνο-....

exile

Videocameras
Reaction score
4.515
Το εχω διαβασει απο τοτε που βγηκε αλλα καλο θα ειναι να κρατατε και μια πισινη.Ο Συγγραφεας εχει τις αποψεις του και εμεις τις δικες μας.Οτι σηκωνει συζητηση ειναι αλλο θεμα και θα παρει ατελειωτες ωρες-ημερες ισως και χρονια.Ριξτε μια ματια στο βιβλιο του Ambelain ΤΟ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΝΑΙΤΩΝ και αν βρειτε, το βιβλιο του Κοκκινου ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ.

V

VIDEOMIX

Guest
Δεν το έχω διαβάσει και μάλλον δεν πρόκειται. Θα περιμένω την μεταφορά του σε ταινία που ήδη ετοιμάζεται εαν δεν ειναι έτοιμη κιόλας. Το μόνο που έχω ακούσει πάντως ειναι πως ειναι προσβλητικό το περιεχώμενο, στο πρόσωπο του Ιησού.

Reaction score
0
Το εχω διαβασει ( μαλιστα αποτελεσε αφορμη για βαθυτερο ψαξιμο σε πιο σοβαρα και εξειδικευμενα βιβλια )
Προσβλητικο για τον Ιησου ??? Δεν νομιζω Videomix , εκτος και αν πιστευεις οτι προσβολη ειναι οποιαδηποτε αμφισβητηση του παγιωμενου δογματος που μας σερβιρουν.
Ιστορικη αληθεια ??? Σιγουρα οχι 100% . Πολλα απο αυτα που αναφερει ειναι απλες "θεωριες συνομωσιας " που παρουσιαζονται σαν ιστορικες αληθειες .
Στο κατω κατω ο Ντα Βιντσι ενας απλος ανθρωπος ηταν , που οπως και στο βιβλιο αναφερεται διασκεδαζε να φερνει σε δυσκολη θεση την επισημη εκκλησια . Το οτι ενσωματωσε συμβολα και υπαινιγμους σε καποιους πινακες δεν αποτελει ατρανταχτη αποδειξη οτι αυτο που υπαινισσεται ειναι αληθινο.

Ποιο κατα την γνωμη μου ειναι το "ζουμι" του βιβλιου ???
Οτι ο χριστιανισμος χρησιμοποιηθηκε κατα κορον απο την κοσμικη εξουσια ( που αλλοτε χρησιμοποιουσε την εκκλησια σαν οργανο της , ενω αλλοτε ταυτιζονταν με αυτην ) σαν μεσο ελεγχου των μαζων .
Για να γινει πιο αποτελεσματικος αυτος ο ελεγχος εγιναν εκτεταμενες παρεμβασεις τοσο στο τυπικο οσο και στην ουσια της αρχικης χριστιανικης λατρειας .
Ταυτοχρονα τα ιχνη των παρεμβασεων αυτων ( στην ουσια ολες οι αντιθετες αποψεις ) εξαλειφθηκαν με τοσο συστηματικο και απολυτο τροπο , που σημερα μονο υπαινιγμοι (σαν αυτους στους πινακες του Ντα Βιντσι ) η αναπαντεχα αρχαιολογικα ευρηματα ( οπως τα χειρογραφα της Νεκρας Θαλασσας και του Νταγκ Χαμαντι ) μπορουν να δωσουν καποια στοιχεια για την "αλλη αποψη".
Εν ολιγοις , οσον αφορα την ουσια του χριστιανισμου , μπορει να ζουμε ολοι σε μια τεραστια κατασκευασμενη ψευδαισθηση ( σας θυμιζει λιγο το matrix ??? ) που οι ριζες της χανονται στους αιωνες και γι αυτο ολοι την θεωρουμε δεδομενη .
Το κατα ποσο το σημερινο ακαμπτο "δογμα" ειναι κοντα σε αυτα που διδαξε ο Ιησους και εφαρμοσαν οι πρωτοι Χριστιανοι 2000 χρονια πριν , ειναι ενα ερωτημα που εγκειται στον καθε ενα απο εμας να ψαξει αν θελει και να βρει την απαντηση .
Σε καθε περιπτωση παντως αυτη η αναζητηση ουτε αμαρτια ειναι , ουτε προσβολη στο προσωπο του Χριστου αποτελει.

Reaction score
52
-Δεν νομίζω ότι 2 και πάνω εκατομμύρια γυναίκες που κάηκαν ζωντανές τον Μεσαίωνα από την "Ιερά Εξέταση", πρόσβαλλαν το πρόσωπο του Ιησού!!!

Το βιβλίο δεν νομίζω ότι έρχεται να προσβάλλει τα εδραιωμένα επί 2ιχιλιετία ιδεώδη, και τους ανά τον κόσμο δογματοπατέρες, κεφαλαιοκράτες και πανίσχυρους καθολικούς και μη!
Αποτελεί μάλλον ένα μυσθιστόρημα, με πολλές αναφορές σε πηγές και ερωτήματα.
Ολοι καλούμαστε να αποβάλλουμε από πάνω μας το "πίστευε και μην ερεύνα" και της δικής μας διαπαιδαγώγησης.

Reaction score
0
Μερικα προσθετα στοιχεια που αφορουν την γυναικεια φυση στην λατρεια του Χριστιανισμου :
Στα λεγομενα "γνωστικα Ευαγγελια" ( για την αυθεντικοτητα των οποιων το μονο που εχω να πω ειναι οτι δεν υπαρχει κανενα στοιχειο που να στηριζει οτι ειναι λιγοτερο η περισσοτερο αυθεντικα απο τα "επισημα" Ευαγγελια ) η Αγια Τριαδα αναφερεται οτι αποτελειται απο τον Πατέρα , τον Υιο και μια τριτη μορφη την Σοφία ( του Θεου ) σαφεστατα θυληκης υποστασης .
Στην μετεπειτα "ορθη" version του Χριστιανισμου , η Σοφια μετονομαστηκε σε κατι πολυ ουδετερο και αοριστο το "Αγιο Πνευμα ".
Τωρα πεστε μου εσεις αν ειναι συμπτωση που η μεγαλυτερη εκκλησια του Χριστιανισμου στην ανατολη ονομαζονταν " Αγια Σοφια ".

Πεστε μου επισης αν ειναι συμπτωση που κατα την 4η Σταυροφορια , οταν οι Παπικοι σταυροφοροι εκστρατευσαν εναντιον των "αιρετικων " Bυζαντινων και τους αφανισαν , παρεπιπτοντως φιλε Videomix αυτοι κατελυσαν το Βυζαντιο και οχι οι Τουρκοι , ενα απο τα κυριοτερα επιχειρηματα κατα των ανατολικων ηταν οτι η λατρεια της Παναγιας (κι αλλο θυληκο προσωπο , συμπτωση και αυτο??? ) αποτελουσε αιρεση και προσβολη στον "ορθο" Χριστιανισμο.

Χμμμ....

Reaction score
14
Ειναι πολύ ενδιαφέρον βιβλίο. Ενα από τα σημαντικότερα σημεία του για εμένα είναι εκεί που λέει ότι "πίστη είναι όταν δεχόμαστε κάτι ως αληθινό χωρίς να μπορούμε να το εξηγήσουμε".

Reaction score
457
όντως το βιβλιαράκι είναι πολύ καλό όπως και όλα άλλωστε του Dan Brown...πριν λίγο μάλιστα τελείωσα και το τελευταίο που μου είχε μείνει και που μόλις πριν 5 μέρες κυκλοφόρησε μεταφρασμένο,το ''Ψηφιακό οχυρό''...;)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead