DAC ή Κάρτα ήχου ?????

Reaction score
1
Χαιρετώ το φόρουμ.
Μικρός προβληματισμός......
Αυτή την στιγμή , οταν ακούω μουσική απο τον υπολογιστή ( διάφορα φορμάτ , απο youtube , spotify , flac ) χρησιμοποιώ μια κάρτα ήχου.
Θεωρώ πως είναι καλή , μια ASUS essence stx II
Αν επενδύσω σε DAC , θα υπάρχει βελτίωση λέτε ? και για ποιάς κατηγορίας τιμής DAC μιλάμε για να βελτιωθεί ο ήχος ?
Είχε κάποιος αντίστοιχη εμπειρία ?

Reaction score
1
Ας κάνω μια δοκιμή να το ανακαινίσω , με περισσότερες πληροφορίες.
Ο ενισχυτής μου είναι ΟΝΚΥΟ Α-9110
Ηχεία Klipsch RP 600M , έχω και Wharfdale D-320
όλα τα καλώδια audioquest.

Reaction score
1
Ξέχασα να το γράψω , έχω ενα Yamaha NSW-300
πολλές φορές νομίζω πως το μπάσο περισσεύει , ακόμη και με τα μικρά Wharfdale D-320 το sub είναι ρυθμισμένο στο 1/3
και ο χώρος είναι περίπου 23 τ.μ. (6,5χ3,5 m)
ενα topping e-50 ας πούμε , θα κάνει διαφορά απο την κάρτα ήχου της asus ή ..........
(σημ. τα υλικά του υπολογιστή είναι αρκετά καλά , φυσήγματα , θόρυβοι δεν υπάρχουν )

Το γενικότερο σκεπτικό μου είναι οτι η κάρτα ήχου που έχω ήδη , ήταν πολύ καλή αλλά η τεχνολογία προχωράει.....
Μήπως ενα σύγχρονο DAC κάνει καλύτερη δουλειά ?
Πιθανότατα μπορεί να διαχειριστεί και περισσότερα φορματ ήχου , αλλα μέχρι FLAC με ενδιαφέρει , τουλάχιστον τώρα.
Δύσκολο να βρεθεί χρόνος και για περισσότερα....

Last edited:

Reaction score
11.733
Όχι, άστο όπως είναι. Μικρόφωνο έχεις; Ψηφιακή ισοστάθμιση κάνεις; Το Equaliser APO το ξέρεις;
Ενσωμάτωση του sub πώς έκανες; Φάση στη συχνότητα crossover πώς ρύθμισες; Πόσο είναι η συχνότητα crossover;
Είχε κάποιος αντίστοιχη εμπειρία ?
Και οι 2 που σου απαντήσαμε την έχουμε μεγάλη.

Reaction score
1
ωχ ωχ.... άμα ακούω για μεγάλη , λίγο φοβάμαι......
Equaliser έχει ψηφιακό η κάρτα , στο προγραμματάκι της , οπότε δεν έχω δοκιμάσει κάτι άλλο.
όσον αφορά την ρύθμιση του sub , έχω εμπιστευτεί τον ενισχυτή που έχει έξοδο sub χωρίς δυνατότητα ρύθμισης.
Βέβαια ξέρω οτι υπάρχει και η δυνατότητα να το συνδέσω στην κάρτα και να το ρυθμίσω απο εκεί
Το Equaliser APO δεν το είχα υπ' όψιν , μόλις το κατέβασα να το δω.

Έχω και ενα equaliser Yamaha , αλλα ο ήχος του υπολογιστή γινόταν πολύ "σκληρός" θα έλεγα
(μεγάλη εσείς , σκληρός εγώ , χα χα....) , το χρησιμοποιώ μόνο με το πικάπ.

Και η επόμενη ερώτηση (κουραστικός ο επαρχιώτης γαρ...) , μετά την ταλαιπωρία και τις δοκιμές που φαντάζομαι φέρνουν την εμπειρία , καταλήξατε σε DAC ή κάρτα ήχου ?

Reaction score
11.733
Εγώ κάρτα ήχου έχω, δες εδώ:

Βέβαια ξέρω οτι υπάρχει και η δυνατότητα να το συνδέσω στην κάρτα και να το ρυθμίσω απο εκεί
Θα το προτιμούσα.

wnet

Nearfield
Reaction score
18.322
Περισσότερες δυνατότητες ρύθμισης μεν... αλλά θα χάσεις το volume knob του ενισχυτή... τώρα μόνο μ' αυτό ρυθμίζεις sub+mains ταυτόχρονα, αν βάλεις το sub στην κάρτα θα αναγκαστείς να ρυθμίζεις volume από τον υπολογιστή...

καταλήξατε σε DAC ή κάρτα ήχου ?
DAC σκέτο, δεν έχω κανένα... παίζω με audio interfaces, minidsp, κάρτες ήχου.
Δεν έχω τίποτα με τα DAC, μια χαρά είναι... αλλά τα λογικής τιμής φτωχά σε features που ήθελα...

Ειλικρινά με την κάρτα που έχεις δε θα έμπαινα στον κόπο για dac.

Reaction score
1
Κύριοι , ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και τον χρόνο σας.
Το Equaliser APO είναι ενα θέμα που μαλλον θα με απασχολήσει αρκετά , έχει πολύ πράγμα για ρύθμιση , προς το παρών μόνο με ακουστικά , η κυρία μου κοιμάται και έχει κάτι παντοφλάκια.....
Απο αύριο με τα ηχεία.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.744
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88