DAC ή καινουριο player?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Exω ενα Yamaha CDX-593 του 2000 το οποιο ηταν ενα αρκετα καλο μηχανημα στα λεφτα του τοτε, αλλα πλεον δειχνει την ηλικια του. Σε μια ενδεχομενη επερχομενη αναβαθμιση αναρωτιεμαι αν ειναι καλυτερα να κρατησω το player και να προσθεσω ενα DAC τυπου V-CAN της Musical Fidelity (~230Ε) ή κατι σαν το καινουριο DACMAGIC της Cambridge Audio (~350Ε), ή να προβω στην αγορα ενος καινουριου player σαν τα value for money Μarantz 6002 κ Pioneer A-A6J. Δεν μπορω να εκτιμησω κατα ποσο θα αναβαθμισει τον ηχο του yamaha ενα dac σαν τα προαναφερθεντα και αν το τελικο αποτελεσμα θα ειναι καλυτερο απο μια απο τις λυσεις αυτων των δυο cd players. Ατου του DAC ειναι οτι μπορει να αναβαθμισει και μεσω καρτων ηχου, καθως και ενα Μedia center. Οποιος εχει εμπειρια απο τα 2 dac θα μπορουσε να μου δωσει μια ιδεα. Σας ευχαριστω

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: DAC ή καινουριο player?

..ωπ, λαθος το σωστο Pioneer ειναι το PD-D6J

Reaction score
4.250

Το DACMAGIC της Cambridge Audio ειναι εγγυηση. Το εχω και ειμαι ευχαριστημενος, οπως και πολοι αλλοι. Εκτος του οτι θα σου αναβαθμισει το player που εχεις με ενα media player θα εχεις απιθανη μουσικη απο καποιο(-ους) σκληρο δισκο. Γενικα νομιζω οτι πρεπει να κινηθεις σ αυτη την κατευθυνση (dac). Το πως θα το λενε το dac θα ειναι το επομενο σου βημα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Exω ενα Yamaha CDX-593 του 2000 το οποιο ηταν ενα αρκετα καλο μηχανημα στα λεφτα του τοτε, αλλα πλεον δειχνει την ηλικια του. Σε μια ενδεχομενη επερχομενη αναβαθμιση αναρωτιεμαι αν ειναι καλυτερα να κρατησω το player και να προσθεσω ενα DAC τυπου V-CAN της Musical Fidelity (~230Ε)
Προφανώς εννοείς V-Dac γιατί το V-Can είναι ενισχυτής ακουστικών.

Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις πριν αποφασίσεις.
Είσαι σίγουρος πως τα DAC που αναφέρεις έχουν καλύτερη απόδοση από το YAMAHA σου?

Μεταξύ των δύο DAC εγώ θα προτιμούσα αυτό της Musical Fidelity με καθαρά δικά μου κριτήρια.
Ο σημαντικότερος λόγος είναι η δυνατότητα που δίνει για αναβάθμιση καθότι έχει συνηθισμένα εξαρτήματα σε σχέση με το Dac Magic που έχει επιφανειακής στήριξης.

Αυτό βέβαια για εσένα μπορεί να μη λέει τίποτα οπότε επέλεξε βάση της ηχητικής τους απόδοσης.
Αν τώρα το σύστημα σου δεν είναι πολύ αναλυτικό αμφιβάλω πολύ αν μπορείς να διακρίνεις διαφορές.

Reaction score
7.089

V-DAC,ειναι και σημαντικα φθηνοτερο απο το dacmagic.Η τιμη του ειναι 180 και οχι 230.

Μην σε απασχολει το αν θα παιξει καλυτερα απο το yamaha σου γιατι πολυ απλα δεν θα το δουλευεις καθολου.Με ενα wdtv (ή κατι αναλογο) συνδεδεμενο ψηφιακα με το dac αλλα και τον υπολογιστης σου με usb συνδεση με το dac θα ειναι οι πηγες σου πλεον με αρκετα καλο ηχο και προσβαση σε απειρο μουσικο υλικο.
Βεβαια θα συνδεσεις και το yamaha σου και θα μπορεσεις να κανεις δοκιμες να δεις αν υπαρχει βελτιωση στον ηχο.

Προσωπικα πιστευω θα εχεις αλλα μικρη

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

φιλε petermeni δεν ξερω αν οντως το yamaha με το VDAC μπορει να εχει αισθητη διαφορα σε σχεση με το yamaha, πρεπει να το δοκιμασω αλλα με ποιον τροπο μπορει να ρθει ενα dac στο σπιτι μου πριν το αγορασω? Παντως το modification δεν με ενδιαφερει.

φιλε tanto, επειδη εχω πολλα original cd κ ανθισταμαι οσο μπορω στη σουπερμαρκετ-οποιηση της μουσικης (mp3) παρολες τις ευκολιες, δεν θελω να αποσυρω την πηγη σε αχρηστεια. Το οποιοδηποτε dac θα αναβαθμισει και ενα media center που εχω, γιαυτο το σκεφτομαι πλεον σοβαρα. Νομιζω οτι η αναβαθμιση που επιφερει ενα dac σε cd εχει να κανει με το ποσο παλιο ειναι το δευτερο, τι τσιπακι φοραει, τι κατηγοριας τιμης ηταν κλπ. Το δικο μου ηταν καπου στις 115000δρχ το 2000...

Σας ευχαριστω αμφοτερους

Reaction score
7.089

Οι τιμες στα ψηφιακα δεν σημαινουν κατι,ειναι τετοια η εξελιξη και η μειωση των τιμων ραγδαια.
Βεβαια το αναλογικο τμημα μιας συσκευης ειναι κρισιμο και εχει δεν εχει γινει καποια σημαντικη εξελιξη.
Οσο για τα media players,δεν αναφερθηκα σε mp3,αλλα σε "καθαρα" wav και flac αρχεια.Εκει με ενα καλο dac και σε συνδυασμο με την ευκολια χρησης και του απειρου μουσικου υλικου ειναι πολυ πιθανο να παροπλισεις το cdp σου ή εστω να το χρησιμοποιεις ελαχιστα.

Παντως αν θελεις ουσιαστικη αναβαθμιση πρεπει να κινηθεις σε cdp της κατηγοριας 800 και ευρω.

Reaction score
4.250

Οι τιμες στα ψηφιακα δεν σημαινουν κατι,ειναι τετοια η εξελιξη και η μειωση των τιμων ραγδαια.
Βεβαια το αναλογικο τμημα μιας συσκευης ειναι κρισιμο και εχει δεν εχει γινει καποια σημαντικη εξελιξη.
Οσο για τα media players,δεν αναφερθηκα σε mp3,αλλα σε "καθαρα" wav και flac αρχεια.Εκει με ενα καλο dac και σε συνδυασμο με την ευκολια χρησης και του απειρου μουσικου υλικου ειναι πολυ πιθανο να παροπλισεις το cdp σου ή εστω να το χρησιμοποιεις ελαχιστα.

Παντως αν θελεις ουσιαστικη αναβαθμιση πρεπει να κινηθεις σε cdp της κατηγοριας 800 και ευρω.
Συμφωνω με τα προαναφερθεντα + το γεγονος οτι με cd player ανω των 800 ευρω δεν θα παρει ηχο καλυτερο των dac που αναφερθηκαν. Για την ακριβεια θα πρεπει να ανεβει πολυ πιο πανω. Αν προσθεσει και το γεγονος οτι με ενα media player παιζεις και αρχεια 24/96 τοτε το σιντι θα πρεπει να το ξεχασεις για τα καλα.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

To συστημα στο οποιο θα μπει ειναι ειναι ενας Rotel RA-971 mkII με ενα ζευγαρι Wharfedale 9.1 σε προσωπικο χωρο που εχω το γραφειο μου. Οσο αναλυτικο χρειαζεται για να ακουγονται μεχρι κ τα 320Κbps mp3 χαλια κ στεγνα.. Παντως στο .flac εχεις δικιο, τα πραγματα ειναι καλυτερα.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.335

tyler durden:

Να ανέβεις στα 500+ Ευρώ χάριν του Audio Nemesis!!! (Ή στα 280 για ένα μεταχειρισμένο που είδα στην Χρυσή Ευκαιρεία). Χωρίς ακρόαση με κλειστά μάτια!!!

Πρόταση φρέσκια-φρέσκια, μετά από δοκιμές που έγιναν στο χώρο μου, χάριν φίλου που στήνει σύστημα.
Πρόταση που σε ενδιαφέρει, γιατί μεταξύ άλλων, έγιναν και σε Rotel RA-971 mkII, και σε VDAC ! (ηχεία Rogers JR149 + sub).

Mε λίγα λόγια: Το Audio Nemesis είναι ΑΛΛΟΥ και αξίζουν 1000% τα παραπάνω λεφτά που θα δώσεις.
Βασικό του χαρακτηριστικό: μεταμόρφωσε κυριολεκτικά τον 971mkII σε... λαμπάτο. Χωρίς όμως την "μουντάδα" της (φτηνής) λάμπας. Καλό μπάσο, πολύ καλά σώματα, και πρίμα με λεπτομέρεια που φτάνουν ψηλά, χωρίς ποτέ να τσιρίζουν. Μουσικότητα επιπέδου χάι-εντ, χωρίς υπερβολή. Αυτά που γράφονται στα τεστς ισχύουν απόλυτα, διάβασε και αν συμφωνείς με τον ηχητικό χαρακτήρα του, όρμα! Ά-παι-χτο value for money.
(σημ: ο αντιπρόσωπος το δίνει για δοκιμή)

Τα άλλα players των δοκιμών: Sony CDP XB930QS, Philips 950, Blue Sky το γνωστόν, Μ.Fidelity VDAC.
To Αudio Nemesis τα κατάπιε ζωντανά (δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης).
Μοναδικό σημείο στο οποίο υστερούσε (πολύ ελαφρά) σε σχέση με τα BS και Philips, ή "άρθρωση", το ξεχώρισμα της κάθε νότας, σε μερικά δύσκολα κομάτια για πιάνο και ορχήστρα.

Το VCAN τώρα, προσωπικά δεν μου άρεσε, εξαιτίας της ιδιότητάς του να φέρνει μπροστά την μεσαία περιοχή. Αν είσαι ΟΚ με αυτό όμως, διαθέτει πολύ καλή εικόνα και σε έκταση και σε σαφήνεια. Άρθρωση επιπέδου Blue SKy, δηλαδή... άριστη.
Με την προϋπόθεση ότι το παίζεις με εξωτερική μπαταρία, γιατί με το δικό του πακάκι... δεν.
Το CDX-593 δεν το έχω ακούσει, αλλά νομίζω οτι είναι αρκετά υποδεέστερο του XB930QS, οπότε το VCAN θα είναι αναβάθμιση, με την προϋπόθεση οτι συμφωνείς με τον ηχητικό του χαρακτήρα. Όμως οι διαφορές αν και σαφείς δεν θα είναι δα και θεαματικές, ενώ με το Audio Nemesis είναι σαν να αλλάζεις σύστημα.

... και ένα off topic: o νορμάλ Μπέρρυ EP-1500 καταπίνει ζωντανό τον Rotel RA-971 mkII (και είναι καλύτερος και από τα Gain Clones μου). Και δεν μιλάω για την οδήγησή του, αλλά για τον ήχο του.

Reaction score
656

V-DAC ή DACMAGIC κι από μένα,
εκτός αν μπορείς να πας σε rega Apollo γυρω στα 800.

Reaction score
5

Εάν "ανέβεις" στα 800 ευρώ τότε η κατασκευή buffalo με sabre 32 είναι μονόδρομος, αναμετρείται με dacs χιλιάδων ευρώ.
Διάβασε, έστω και απλά ενημερωτικά, το αντίστοιχο θέμα.
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=60413&highlight=buffalo

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Re: Απάντηση: DAC ή καινουριο player?

φιλε petermeni δεν ξερω αν οντως το yamaha με το VDAC μπορει να εχει αισθητη διαφορα σε σχεση με το yamaha, πρεπει να το δοκιμασω αλλα με ποιον τροπο μπορει να ρθει ενα dac στο σπιτι μου πριν το αγορασω? Παντως το modification δεν με ενδιαφερει.
Θα μπορούσες να ακούσεις το δικό μου, αν η απόσταση είναι βολική, αλλά δυστυχώς έχει ήδη κάποιες βελτιώσεις και στο μέλλον ακόμα περισσότερες.
Στο θέμα της τροφοδοσίας του στη παρούσα του μορφή, κατέληξα σε μπαταρία επαναφορτιζόμενη μετά από σχετικές δοκιμές.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Petermeni σε ευχαριστω που διατιθεσαι να βοηθησεις μ αυτο τον τροπο! Δεν νομιζω να χρειαστει παντως γιατι μιλησα με γνωστο κ εμπορο στην Αθηνα τον οποιο ξερω χρονια, ο οποιος δεν ηταν αρνητικος στο να μου δωσει το Dacmagic στο σπιτι για να δουμε ποσα απειδια πιανει ο σακος..

Reaction score
656

...για να δουμε ποσα απειδια πιανει ο σακος..
ναι πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος; για να δουμε...

παντώς γι αυτό το dacmagic, ακουω τόσα θετικά...

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.335

Επιμένω να ακούσεις το Audio Nemesis.
Εν τάξει, κάνει τα δικά του. Μπορεί όμως αυτά τα "δικά του" να σου αρέσουν πολύ.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Ξερω ακριβως τι σημαινει Audio Nemesis! Παει πολυ ψηλα σε τιμη, κι αυτη τη στιγμη ειμαστε κ ανεργοι, θυματα της οικονομικης κρισης, του κοινωνικοοικονομικου προτσές κ καταλαβαινεις. Θα σου θυμισω την ατακα του Φερμα στο "Της κακομοιρας" με το Χατζηχρηστο: "Εδω μας λειπουν 99 δραχμες για να βαλουμε στην παντα ενα κατοσταρικο!":114: Ετσι για να το διασκεδασω λιγακι..

Reaction score
0
Re: Απάντηση: DAC ή καινουριο player?

μιλησα με γνωστο κ εμπορο στην Αθηνα τον οποιο ξερω χρονια, ο οποιος δεν ηταν αρνητικος στο να μου δωσει το Dacmagic στο σπιτι για να δουμε ποσα απειδια πιανει ο σακος..
Ποιος αν επιτρέπεται?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

θα μου επιτρεψετε να τον αναφερω αν μου το επιτρεψει κ ο ιδιος. Θελω να ειμαι διακριτικος κ σωστος οσο εχει υπαρξει απεναντι μου κι αυτος απο το 1991 που αγοραζω μηχανηματα απο την επιχειρηση του:409:

Reaction score
0

To audio nemesis που μπορουμε να το βρουμε? εγω ενα παλιο ( πανω απο 10ετια) marantz 63KIS k ελεγα να δοκιμασω ενα dac! αληθεια τι συνδεσμολογια πρεπει να εχουμε? αναλογικη , οπτικη η ομοαξονικη? μεταξυ CD- DAC-ΕΝΙΣΧΥΤΗ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.851
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss