DAC και DIY

kss

Reaction score
0
Καλησπερα και παλι παιδια,
Μετα την προσφατη αλλαγη ενισχυτη που εκανα ειμαι στην αναζητηση για ενα ποιοτικο dac.
Δεν ξερω σχεδον τιποτα απο αυτα,οι λιγες γνωσεις που εχω πανω στο θεμα ειναι οτι τα ποιο φθηνα ποιοτηκα ειναι:
1)Music Fidelity vdac
2)Cambridge audio dacmagic
3)Little dot

Το dac θα μπει επανω στον υπολογιστη και απο εκει θα δινει σε εναν ολοκληρομενο yamaha ax-497 και απο εκει στα wharfedale diamond 8.4,οχι τιποτα σπουδαιο δηλαδη.

Το υλικο προς αναπαραγωγη θα ειναι mp3 με ποιοτητα κατα 75% πανω απο 256kbps και αρκετα flac,αλλα κυριως mp3.
Τωρα χρησιμοποιω την Onboard καρτα ηχου της μητρικης(realtek al891 αν θυμαμαι καλα) αλλα κατα καιρους εχουν περασει απο τα χερια καποιες σχετικα καλες καρτες ηχου οπως asus xonar d2,creative x-fi suround....

Καθοτι το budget ειναι περιορισμενο με κορυφη περιπου τα 80Ε δεν νομιζω να υπαρχει καποια αξιολογη ετοιμη λυση.
Οποτε σκεφτομαι να φτιαξω ενα μονος μου και βρηκα τα εξης:

gamma2 (μαλλον προς αυτο κλινω)
και αυτο εδω που δεν εβγαλα ακρη τι γινετε
http://shop2.hifidiy.net/index.php?main_page=index&cPath=8_12

Ξερετε τιποτα γι αυτα η μηπως εχετε να προτείνετε κατι αλλο;

Και τελος βρηκα αυτο στο ebay,αξιζει η οχι;
http://www.ebay.de/itm/HA-INFO-DA1-WM8805-WM8740-USB-DAC-Class-A-Headphone-Amp-USB-Converter-/261011422913?pt=US_Sound_Card_External&hash=item3cc57e3ec1

Το ξερω σας κουρασα,αλλα καθοτι ασχετος ζητω την κατανοηση και την βοηθεια σας.

kss

Reaction score
0
Απάντηση: DAC και DIY

Για τα λεφτα μου φαινεται πολυ απλο,
υπαρχει καποια δοκιμη γι αυτο;
Το gamma2 το προτειμουν αρκετοι απο το head-fi.org.

edit:Δεν προσεξα το link που εχει με την δοκιμη.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Περισσότερα για το ODAC θα δεις εδώ.
Στα 80 ευρώ είναι μονόδρομος και θα ταιριάξει τέλεια στην εφαρμογή σου.

Το Γ2 θα σε δυσκολέψει εφόσον δεν έχεις εμπειρία από κατασκευές και αντικειμενικά δεν έχει να σου προσφέρει τίποτα παραπάνω από το ODAC (το αντίθετο θα έλεγα).
Από εκεί και πέρα αν θέλεις να το "παλέψεις" για την εμπειρία, go ahead. O AMB είναι γενικά σοβαρός.

Reaction score
2.248

Κώστα με την ευκαιρία αυτή έχω μία ερώτηση (Τρεις :105:)
1. Γνωρίζεις ποιά DAC έχουν το ESS Sabre ES9018 ?
2. Ποιό κατά την γνώμη σου είναι "value for money" ?
3. Κάτι σε DIY ?

Σε ευχαριστώ

kss

Reaction score
0

Γνωσεις πανω στα ηλεκτρονικα υπαρχουν μπολικες απο τον πατερα,εγω θα κανω την επιβλεψη και θα προσεχω την σωστη εκβαση του project:105::105: :204:
Κωστα αυτο που μου πρωτεινες λογικα μπορω να το φτιαξω και μονος,υλικα,σχεδιαγραμματα και τα λοιπα υπαρχουν καπου;
επισης αξιζει απο θεμα κοστους η οχι;

kss

Reaction score
0

Διαβαζοντας ολλο το αρθρο λεει οτι ειναι δυσκολο γιατι δεν βρισκονται ευκολα καποια υλικα και επειδη εχει αρκετα μικροσκοπικα εξαρτηματα ειναι πολυ δυσκολη η κατασκευη κ.τ.λ.
Αρα αυτο το κραταμε ως ετοιμη λυση.
Οσο για αυτο που λες για τα oversampling dac και τα nos οι αποψεις διιστανται,εγω ομως δεν μπορω να εχω αποψη επειδη δεν εχω δοκιμασει κανενα.
Μια ακομη ερωτηση που εχω,
Υπαρχει καποιο diy με chip wolfson(wm 8740 η κατι παρομοιο,αναλογα ποιο αποδιδει καλητερα);
Επισης οταν λεει οτι το wm8740 ειναι mono αυτο τι συνεπαγεται;

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Η κατασκευή dac δεν είναι και τόσο απλή-απλοϊκή.Αν δεν θες οπωσδήποτε να κάνεις κάτι μόνο σου(με τον πατέρα σου)καλύτερα να πας σε κάρτα ήχου για PC.Στο κατοστάρικο ± υπάρχουν πολλά αξιόλογα κομμάτια .Με DIY στα ίδια λεφτά δεν υπάρχει περίπτωση ούτε καν να πλησιάσεις την απόδοση τους .ΙΜΗΟ

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.665
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@