Dac με κεραια

Reaction score
518
Εχω και ενα χρονο περιπου δεν κανω κινηση για ντακ.

Αυτο ειναι γιατι περιμενα μηπως και βγει τπτ μιας και η τεχνολογια τρεχει αλλα δεν βλεπω και πολλη κινηση. Δυστυχως η καινουργια ευκολα μοδα που λεγεται spotify εχει μπει για τα καλα στις ζωες καποιων. Ετσι βαση αυτου αναζητω ντακ.

Ο ενισχυτης μου εχει ντακ πανω και γενικοτερα τα κανει ολα και συμφερει...αλλα....hegel dac και hegel ενισχυτης μου πεφτει λιγο βαρη...πολυ ουδετερο για τα γουστα μου.

στην ελλαδα εγω βρηκα 2 ανθρωπους που δινουν ντακ...αλλα δεν ειναι κατι ιδιαιτερο και δεν ανηκουν στα δεδομενα που αναζητω. Γενικοτερα δεν υπαρχει και ποικιλια στον τομεα αυτο.Το μπατζετ μου ειναι αρκετο γυρω στα 2000 με 2500ε.

Reaction score
518
επισης εχω απορια με το πιο θα παιξει καλυτερα...ενα στρεαμερ ή ενα ντακ με δυνατοτητες wifi.

Reaction score
7.190
επισης εχω απορια με το πιο θα παιξει καλυτερα...ενα στρεαμερ ή ενα ντακ με δυνατοτητες wifi.
αυτο που γραφεις αφορα ουσιαστικα το ιδιο πραγμα,αν λαβεις υποψη σου οτι ολα τα streamer απο μια τιμη και παω,εχουν και δυνατοτητα λειτουργιας σαν dac/usb dac.
Aπο το πρωto μηνυμα καταλαβαινω οτι θελεις κατι οχι τοσο ουδετερο ηχητικα και με δεδομενο οτι σε ενδιαφερει η ακροαση spotify σε μεγαλο ποσοστο,τοτε αγορασε ενα streamer στην κατηγορια 600+ ευρω.Αναφερω μερικες συσκευες απλα για να παρεις μια ιδεα: Μarantz NA-6006,Pioneer N-50AE . Δεν νομιζω οτι εχει νοημα να κινηθεις στο ποσο που αναφερεις.

Reaction score
518
ελεγα μηπως η ονομασια στρεαμερ εχει παραπανω κοστος.δεν ξερω εαν με καταλαβαινεις. Ωστοσο επιφυλασσομαι για τα στρεαμερς διοτι δεν δινουν βαση τοσο στο ντακ...ή και οχι;

οπως και να χει παιζω και τα αρχεια μου αλλα και σποτιφι.οποτε θα ηθελα ενα καλο ντακ οπως και να χει αλλα με τις ευκολιες.

Ο ενισχυτης μου εχει erthenet οποτε δεν υπαρχει νοημα να παρω στρεαμερ των 600ε...διοτι δεν θα ναι αναβαθμιση ηχητικα στα ψηφιακα μου αρχεια.

σε ευχαριστω για την απαντηση σου.

Reaction score
7.190
Αυτο που σου προτεινε ο Σταυρος Λαγκαδιανος,ειναι ο ορισμος του "dac με κεραια...." και η καλυτερη επιλογη στο χρηματικο οριο που εχεις βαλει. Η δικη μου προταση εγινε με βαση την χρηση κυριως σαν spotify player,αν ομως το θελεις και σαν βασικη πηγη τοτε πρεπει να κινηθεις αρκετα πιο πανω. Πριν κανεις ομως την οποιοαδηποτε κινηση,καλο θα ηταν να ακουσεις γιατι μου κανει εντυπωση που δεν σε καλυπτει το ψηφιακο τμημα του Hegel (ποιο μοντελο εχεις?).Ti ακριβως σε χαλαει? Αν σε ενοχλει ο ουδετερος ηχος,να ξερεις οτι στην υψηλη κατηγορια τιμης αυτος ειναι ο ηχητικος χσαρακτηρας των περισσοτερων συσκευων. Θελω να πω μην πας να σκασεις 2500 ευρω για να παρεις το ιδιο αποτελεσμα.

Reaction score
518
Παιδια το ifi κανει 2800.εγω βαζω μαξ 2500 δλδ σε καμια εξαιρετικη περιπτωση.

Να το ακουσω στον χωρο μου κατι οπως ξες ειναι πολυ δυσκολο.το να παω καπου και να το ακουσω δεν μου λεει κατι.

Δεν νομιζω οτι ενα dac του 500ε ακουγεται το ιδιο με ενα αλλο των 2500ε.και σιγουρα το καθενα εχει το δικο του χρωμα.

Reaction score
7.190
Τοτε για κοιτα και αυτο....Τeac NT-505,ενα dac με δικτυακες δυνατοτητες και τιμη στα 1500,αλλα με το μειονεκτημα οτι θα πρεπει να το παρεις απο το εξωτερικο γιατι σστη χωρα μας η teac,μαλλον δεν υφισταται.

https://www.teac-audio.eu/en/products/nt-505-149454.html

Reaction score
518
.... αυτο το teac που λες και ολα τα αυτα τα στρεαμερ μπορουν να χτυπησουν dac τυπου brooklyn?

Προσωπικα αμφιβαλλω για το ντακ που εχει μεσα.δεν ειναι ανταξιο της τιμης του προιοντος.

Reaction score
7.190
.... αυτο το teac που λες και ολα τα αυτα τα στρεαμερ μπορουν να χτυπησουν dac τυπου brooklyn?

Προσωπικα αμφιβαλλω για το ντακ που εχει μεσα.δεν ειναι ανταξιο της τιμης του προιοντος.
Αν θελεις ηχο ισαξιο με το Mytek brooklyn (που παιζει στο διχιλιαρο....),να ειναι και streamer και να μην περνα και το οριο που εχεις βαλει.......δεν γινεται (σημερα τουλαχιστον,σε μερικα χρονια ισως). Απλα το teac ειναι καλυτερο απο το dac του hegel (οχι πολυ) και ειναι και streamer,αρα καλυπτει τις απαιτησεις σου και ειναι και στο οικονομικο οριο που εχεις βαλει.

Reaction score
518
Ωραια ε με αυτα τα δεδομενα σκεφτομαι και λιγο διαφορετικα.

Γνωριζεις εαν το raspberry με γραμικο θα παιξει χειροτερα απο ενα streamer τυπου pioneer χρησιμοποιωντας τα και τα δυο σαν στρεαμερ μονο ...βαζωντας το ιδιο ντακ?

Reaction score
7.190
Ωραια ε με αυτα τα δεδομενα σκεφτομαι και λιγο διαφορετικα.

Γνωριζεις εαν το raspberry με γραμικο θα παιξει χειροτερα απο ενα streamer τυπου pioneer χρησιμοποιωντας τα και τα δυο σαν στρεαμερ μονο ...βαζωντας το ιδιο ντακ?
Πως θα τα συνδεσεις ομως με το dac? Με ομοαξονικη ή με usb? Tο streamer μπορεις μονο με τον πρωτο τροπο,οποτε σε αυτη την περιπτωση παιζει ρολο για το dac. Δεν μπορω να απαντησω στην ερωτηση αν δεν κανω απευθειας συγκριση και αυτο βεβαια μονο με καλο υλικο,αν μιλαμε για spotify,net-radio δεν θα δεις διαφορα. Παντως κοιτα και το Pro-Ject Audio Stream Box S2 Ultra σαν streamer-digital transport,το συζηταμε σε αλλο θεμα εδω.

Reaction score
518
με το auralic μπορεις και με usb και με coaxial.αλλα ξεφευγει σε χρηματα. Eχω διαβασει οτι ενα raspberry με ενα hat του 100αρικου ειναι σαν επωνυμο στριμερ με εσωτερικο dac συνολικης αξιας 4000ε...βεβαια αυτο δεν λεει κατι.

απλα εχω την απορια επειδη εχω ηδη γραμμικο για το ρασπερι εαν με ενα χατ οντως θα γινει καλη δουλεια ή απλα ειναι μια επιλογη value for money.ενδιαφερον θα ειχε εαν καποιος απο εσας εχει συγκρινει για ρασπ με γραμμικο και χατ με ενα pioneer,auralic.

Z

Zdimis

Guest
αυτο που θαπρεπε να σκεφτεις ειναι αν χρειαζεσαι ενα dac με περισσότερα features απο αυτα που σου παρέχει το ενσωματωμενο του ενισχυτη σου .Απο ποιοτητα επεξεργασιας του σηματος εισαι αξιοπρεπεστατος με αυτο που κατεχεις κι απο χαρακτηρα κανεις δεν μετανοιωσε για την ουδετεροτητα μιας συσκευης οπως η συσκευη σου.(on the long run).
Τωρα αν θες αλλαγη προς καπου δεν τσιμπας με ενα 2,5 αρι ενα εναλλακτικο ζευγος ηχειων να καταλάβεις και το 2.5αρι οτι εκανε διαφοραααα??? :) και ναχεις και μεταπωλητικη αν τα παρεις μεταχειρω!
Με τι ηχεια εισαι?

Z

Zdimis

Guest
επισης η πιθανοτητα να τα σκασεις....για μια κεραια κ να παρεις αποτελεσμα (ελαφρα) διαφορετικο -το καλυτερο ειναι κουβεντα βαρια- δεν ειναι μικρη.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.565
Members
38.574