Dac με Dirac ή συμβατό με αυτό. Υπάρχει; Εχει νόημα;

Reaction score
30
Καλημέρα.

Σε συνέχεια σκέψεων για ισοστάθμιση δικαναλου συστήματος με Dirac που εξέφρασα πρόσφατα και εδώ: Σκεφτηκα να αγοράσω ένα DAC μιας και παίζω απλά απο MBP.

Το θέμα που προέκυψε είναι ότι αρχικά, είχα σκεφτεί να παρω οποιοδήποτε dac κ να κάνω την επεξεργασία στον υπολογιστή (με το Dirac software) και μετά να το στείλω στο dac, έτοιμο... Ακούγεται λογικό, απλά διάβασα κάπου ότι το Dirac είναι συμβατό με κάποια συγκεκριμένα DAC μόνο? Κ κάπου εκει, όσο και αν το έψαξα ...μπερδευτηκα. 😄 Είναι κάτι ουσιαστικό ή απλά marketing trick? Αγοραζοντας DAC αλλά παίζοντας απο υπολογιστή, να παρω “απλό” DAC ή να ψάξω για αυτη την συμβατότητα;

Λογικά αν επεξεργαστώ το σήμα στο computer και το στείλω επεξεργασμένο στο DAC, τι λόγος του πέφτει του τελευταίου; :D

Απο την άλλη, μηπως (το συνεργαζόμενο με Dirac DAC), προσφέρει κάποια πλεονεκτήματα που δεν έχω υπόψιν;
Μήπως εννοούν ότι απλά στο κουτί του DAC υπάρχει και μια ...κασέτα με το Dirac σαν software?
Μηπως εννοούν ότι προσφέρει ευκολίες στη διαδικασία ανάλυσης του χώρου κλπ;
Εχει τελικα νόημα/ουσία η αγορα DAC συμβατού με Dirac (αν υπάρχει) ή που να το έχει ενσωματωμένο;
Μηπως απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν έχουν υπολογιστή όποτε η επεξεργασία γίνεται απο αυτό (αντί για το pc/ τον ενισχυτή κλπ);

Αν τελικα προσφέρουν κάτι περισσότερο, έστω και σε ευκολια χρησης, υπάρχουν κάποια DAC με «ενσωματωμένο» Dirac (ή άλλη αντίστοιχη τεχνολογία) και αν ναι, ποιο θα προτείνατε μέχρι τα 500-600€..; (Θυμίζω, για δικάναλο σύστημα)

Δώστε μου τα φώτα σας, σας παρακαλώ (η ένα απλό λινκ που να εξηγει το θέμα) και σας ευχαριστώ και πάλι εκ το προτέρων!!!

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
92.151
To Dirac θα παίξει απο τον υπολογιστή δια του player μουσικής,
Δεν σχετίζεται με το dac.

Δες την minidsp για επιλογές dac με ενσωματωμένο Dirac, αλλά είναι πιο ακριβά απο το όριο που έβαλες.

Reaction score
43
Nad c658 πολυμηχανημα!!!
Έχω την εντύπωση ότι θα εμφανιστούν πολλά μηχανάκια με room correction στο άμεσο μέλλον, άμα μπουν δε κ οι Κινέζοι στο κόλπο!!!

Reaction score
30
Nad c658 πολυμηχανημα!!!
Έχω την εντύπωση ότι θα εμφανιστούν πολλά μηχανάκια με room correction στο άμεσο μέλλον, άμα μπουν δε κ οι Κινέζοι στο κόλπο!!!
Καλό φαίνεται... Κρίμα που είναι εκτός budget... δεν έχει κανένα στη μικρότερη κατηγορία στην μισή τιμή;
Είναι λίγο της πλάκας.
Αν τυχόν το εχεις ψάξει, το λες από άποψη ποιότητας κατασκευής, ποιότητας ήχου ή και τα δυο;
Ασχετο:
Έχω κάπου ξεχασμένο ένα Behringer DEQ 2496, λέτε να αξίζει τον κοπο; Φαντάζομαι καμία σχέση με τις σημερινές τεχνολογίες ε;

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για τις απόψεις/προτάσεις!

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.151
Έχω κάπου ξεχασμένο ένα Behringer DEQ 2496, λέτε να αξίζει τον κοπο; Φαντάζομαι καμία σχέση με τις σημερινές τεχνολογίες ε;
Δεν διεκδικεί δάφνες ως dac αλλά ισως βοηθήσει, αν το εχεις ήδη και το ξέρεις ως μενού δοκίμασε το.
Θα βάλεις μερικα φίλτρα μόνο για τα room modes, χωρίς Dirac.
Νομίζω μπορείς να συνδέσεις και σαμπ, κάνω λάθος;

Reaction score
32
Σε συνέχεια σκέψεων για ισοστάθμιση δικαναλου συστήματος με Dirac που εξέφρασα πρόσφατα και εδώ: Σκεφτηκα να αγοράσω ένα DAC μιας και παίζω απλά απο MBP.
Εχω ενα MacBook Pro με εγκατεστημένο το dirac εδω και μια πενταετία περίπου και η βελτίωση ειναι τεράστια.Δεν μπορὠ να ακούσω χωρις αυτό.
Παρ´όλα αυτά,αν ήμουν στην θέση σου σήμερα δεν θα το αγόραζα.Επίσης, δεν θα αγόραζα και το Audiolence ή το Accurate που θεωρούνται καλύτερα.

Αυτό που θα έκανα θα ήταν να βάλω τον Mitch Barnett να μου φτιάξει μερικά φίλτρα.
Το μόνο που χρειάζεται να του στειλεις ειναι το mdat αρχειο του rew με δυο μετρήσεις L/R και
400 δολάρια :)

Reaction score
30
Δεν διεκδικεί δάφνες ως dac αλλά ισως βοηθήσει, αν το εχεις ήδη και το ξέρεις ως μενού δοκίμασε το.
Ναι... και έχω κάπου ένα sub JAMO, αρκετά basic. Μια φορά που το δοκίμαζα δεν έδενε με τα ηχεία... Ισως η ισοσταθμίστηκα να βοηθήσει...

Μιας και το έφερε η κουβέντα... είναι άραγε καλύτερα να στέλνω απευθείας από το MacBook Pro, ή από το dac του deq9624;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.020
Καλημέρα.

Το θέμα που προέκυψε είναι ότι αρχικά, είχα σκεφτεί να παρω οποιοδήποτε dac κ να κάνω την επεξεργασία στον υπολογιστή (με το Dirac software) και μετά να το στείλω στο dac, έτοιμο... Ακούγεται λογικό, απλά διάβασα κάπου ότι το Dirac είναι συμβατό με κάποια συγκεκριμένα DAC μόνο? Κ κάπου εκει, όσο και αν το έψαξα ...μπερδευτηκα. 😄 Είναι κάτι ουσιαστικό ή απλά marketing trick? Αγοραζοντας DAC αλλά παίζοντας απο υπολογιστή, να παρω “απλό” DAC ή να ψάξω για αυτη την συμβατότητα;

Λογικά αν επεξεργαστώ το σήμα στο computer και το στείλω επεξεργασμένο στο DAC, τι λόγος του πέφτει του τελευταίου; :D

Απο την άλλη, μηπως (το συνεργαζόμενο με Dirac DAC), προσφέρει κάποια πλεονεκτήματα που δεν έχω υπόψιν;
Μήπως εννοούν ότι απλά στο κουτί του DAC υπάρχει και μια ...κασέτα με το Dirac σαν software?
Μηπως εννοούν ότι προσφέρει ευκολίες στη διαδικασία ανάλυσης του χώρου κλπ;
Εχει τελικα νόημα/ουσία η αγορα DAC συμβατού με Dirac (αν υπάρχει) ή που να το έχει ενσωματωμένο;
Μηπως απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν έχουν υπολογιστή όποτε η επεξεργασία γίνεται απο αυτό (αντί για το pc/ τον ενισχυτή κλπ);

Αν τελικα προσφέρουν κάτι περισσότερο, έστω και σε ευκολια χρησης, υπάρχουν κάποια DAC με «ενσωματωμένο» Dirac (ή άλλη αντίστοιχη τεχνολογία) και αν ναι, ποιο θα προτείνατε μέχρι τα 500-600€..; (Θυμίζω, για δικάναλο σύστημα)

Δώστε μου τα φώτα σας, σας παρακαλώ (η ένα απλό λινκ που να εξηγει το θέμα) και σας ευχαριστώ και πάλι εκ το προτέρων!!!
Καλό φαίνεται... Κρίμα που είναι εκτός budget... δεν έχει κανένα στη μικρότερη κατηγορία στην μισή τιμή;

Αν τυχόν το εχεις ψάξει, το λες από άποψη ποιότητας κατασκευής, ποιότητας ήχου ή και τα δυο;
Ασχετο:

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για τις απόψεις/προτάσεις!
Ξεπερασμένη αποτελεσματικότητα με τα σύγχρονα δεδομένα,αφού δεν εκτελεί διορθώσεις στο πεδίο του χρόνου.
...
Αυτό που θα έκανα θα ήταν να βάλω τον Mitch Barnett να μου φτιάξει μερικά φίλτρα.
Το μόνο που χρειάζεται να του στειλεις ειναι το mdat αρχειο του rew με δυο μετρήσεις L/R και
400 δολάρια :)
Χμμμ...Ακόμα και το ήμισυ του ανωτέρου αντιτίμου θα ήταν σαφής αναβάθμιση από τo ΄΄μίζερο΄΄ 50ευρο του DF. :roflmao:

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.151
Συμπαθής, αλλά εχω σοβαρές επιφυλάξεις από καποια πράγματα που εχω δει.
Μιας και το έφερε η κουβέντα... είναι άραγε καλύτερα να στέλνω απευθείας από το MacBook Pro, ή από το dac του deq9624;
Παίξε λίγο με μετρησεις και φίλτρα με το Μπέρι. Για εκπαίδευση-τριβή.

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.472
Ξεπερασμένη αποτελεσματικότητα με τα σύγχρονα δεδομένα,αφού δεν εκτελεί διορθώσεις στο πεδίο του χρόνου.
Στο Dirac γενικά αναφέρεσαι;
Ή είναι περιορισμός του SHD Studio;

Reaction score
30
Ενδιαφέρον. Αυτά τα φίλτρα που τα χρησιμοποιώ; Σε κάποιο πρόγραμμα στον υπολογιστή υποθετω, αλλά σε ποιο;

Πράγματι. Αντιθετως το μηχανηματάκι που προτείνεις είναι πολύ ενδιαφερον, πολύ κοντα σε αυτό που ψάχνω... BTW απο πίσω του που βλέπω να λέει SPDIF out, & εχει δυο εξόδους απο κάτω, RCA out είναι αυτές ε;
029313DE-BD53-473E-AE31-292F3C8B8411.jpeg

Τελειως άσχετο: οπτική ίνα εχει περιορισμό απόστασης; Πχ 7 μέτρα μπορώ να χρησιμοποιήσω ή να το ξεχάσω καλύτερα;
Συμπαθής, αλλά εχω σοβαρές επιφυλάξεις από καποια πράγματα που εχω δει.

Παίξε λίγο με μετρησεις και φίλτρα με το Μπέρι. Για εκπαίδευση-τριβή.
Είχα ασχοληθεί παλαιότερα και το είχα βρει ενδιαφέρον. Άκουγα κάποια βελτίωση αλλά ανάλογα με το ειδος μουσικής επρεπε να διαλέξω κάποιο άλλο «προφίλ» κλπ... Πιστεύω ότι με την εξέλιξη της τεχνολογίας θα εχει βελτιωθεί αρκετά το πράγμα....

Last edited:

Reaction score
12.656
Αυτός ο SHD είναι για να οδηγεί άλλα dacs μετά απο αυτόν. Υπάρχει και ο άλλος SHD που έχει τις αναλογικές εισόδους ( άρα μπορεί να λειτουργήσει μετά απο τον προενισχυτή σου μέσω της tape out όπως το σκέφτομαι ή να συνδέσεις απευθείας επάνω του μια αναλογική πηγή άρα να έχεις μόνο τον SHD σαν προενισχυτή ) και τις 4 αναλογικές εξόδους, με dacs στα 192KHz. Είναι όμως κομματάκι ακριβός.

Reaction score
1.789
Επειδή το έψαξα αρκετά πρόσφατα, μηχανάκι στα 500-600 ευρώ- που είναι το budget που αναφέρει ο φίλος- με διαχείριση sub + ισοστάθμιση + αξιοπρεπείς μετρήσεις θεωρώ πως δεν υπάρχει.

Reaction score
32
Ενδιαφέρον. Αυτά τα φίλτρα που τα χρησιμοποιώ; Σε κάποιο πρόγραμμα στον υπολογιστή υποθετω, αλλά σε ποιο;
Φαντάζομαι θα γίνεται μεσω convolution engine ή au plugin σε players όπως JRiver,roon,audirvana.

Διαβάζω ομως απο την ιστοσελίδα του,
Deliver up to 6 DSP filters compatible with your music player. (DSP software licence required)
Αρα το κόστος ανεβαίνει για οσους δεν εχουν δεν εχουν κάποιο DRC στην κατοχή τους.Φαντάζομαι ομως οτι θα παρέχει υποστήριξη για freeware drc.
Θα τον ρωτησω σχετικά με το παραπάνω οταν του στείλω τις μετρησεις μου(σου κάνει δωρεάν ανάλυση μετρήσεων και προτάσεις βελτίωσης).

Εδώ ενα σχετικό βιντεο (δεν εχω προλάβει να το δω όλο,ειναι διωρης διάρκειας)που μιλάει για την ακουστική χώρων,για τα οφέλη του dsp και για τις υπηρεσίες που παρέχει.

Reaction score
30
Εννοείς να συνδέσω sub απευθειας στο DEQ; Καλό ερωτημα... θα το τσεκαρω...
Επειδή το έψαξα αρκετά πρόσφατα, μηχανάκι στα 500-600 ευρώ- που είναι το budget που αναφέρει ο φίλος- με διαχείριση sub + ισοστάθμιση + αξιοπρεπείς μετρήσεις θεωρώ πως δεν υπάρχει.
Αν μπορώ να εκμεταλλευτώ την έρευνα σου, αν «επεκταθούμε» μέχρι τα 1000€, εμφανίστηκε κανα μηχανηματάκι;
Αν ναι, θα με ενδιέφερε να αναφέρεις ποιο (ή ποιά) ξεχώρισες..

Reaction score
1.789
Εγώ σταμάτησα στα 250 ( χώρις BM και dirac προφανώς) ακριβώς επειδή δεν έβρισκα κάποια σχετικά προσιτή λύση να ικανοποιεί τα παραπάνω. Άρα δεν έφτασα στο 1000. Νομίζω πως τα πιο προσιτά αλλά αξιόλογα μηχανάκια για αυτή τη δουλειά είναι τα shd.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.470
Members
38.564
Νεότερο μέλος
diskoyoyo