DALI CONCEPT 10 AMP

Reaction score
262
Σε συνεχεια λοιπον του φιλου για τα DALI ZENZOR 7 εχω και εγω ενα θεμα καθως τα concept 10 που τα εχω για το home cinema (παιζουν με yamaha rx a840) ποτε δεν τα ακουσα να παιζουν οπως θα επρεπε με σφικτο μπασο κλπ και τωρα εχει ερθει η ωρα για τελικο. Εχω εναν crown csl800 2χ350 στα 8 αλλα δεν το εχω δοκιμασει ποτε καθως και ικανοποιημενος να μεινω υπαρχει το θεμα του ανεμιστηρα ψυξης. Αρα αμε για κινεζικο crown class d??

Reaction score
1.380
Σε συνεχεια λοιπον του φιλου για τα DALI ZENZOR 7 εχω και εγω ενα θεμα καθως τα concept 10 που τα εχω για το home cinema (παιζουν με yamaha rx a840) ποτε δεν τα ακουσα να παιζουν οπως θα επρεπε με σφικτο μπασο κλπ και τωρα εχει ερθει η ωρα για τελικο. Εχω εναν crown csl800 2χ350 στα 8 αλλα δεν το εχω δοκιμασει ποτε καθως και ικανοποιημενος να μεινω υπαρχει το θεμα του ανεμιστηρα ψυξης. Αρα αμε για κινεζικο crown class d??
Έχεις δεύτερο ενισχυτή και δεν τον βάζεις για τον ανεμιστήρα??? Κάνε μια δοκιμή μερικές μέρες, ακόμα και αν σε ενοχλεί τόσο πολύ κάποιο συμπέρασμα θα βγάλεις. Άσε που αν έχει θόρυβο ο ανεμιστήρας πιθανότατα να μπορείς να τον αντικαταστήσεις με αθόρυβο.

Εγώ μια χαρά βλέπω αυτόν και είναι ακόμα μεγαλύτερο μοντέλο, δηλαδή πιθανότατα περισσότερη θέρμανση και χρήση ανεμιστήρα.

Reaction score
262
Η συγκεκριμενη σειρα ηταν best value for money και made in US. Τον ειχα παρει καινουργιο και εχει βγαλει πολλα παρτυ χωρις κιχ. Το προβλημα ειναι οτι φτιαχνω σιγα σιγα playroom home cinema και ο ανεμιστηρας θα ακουγετε σε χαμηλες εντασεις. Δεν ξερω αν θα μπορουσε να αντικατασταθει με κατι αλλο πιο αθορυβο.

Reaction score
1.380
...Το προβλημα ειναι οτι φτιαχνω σιγα σιγα playroom home cinema και ο ανεμιστηρας θα ακουγετε σε χαμηλες εντασεις. Δεν ξερω αν θα μπορουσε να αντικατασταθει με κατι αλλο πιο αθορυβο.
Δεν έχει σημασία, θες να μάθεις πως θα παίξουν τα ηχεία σου με τον Crown. Από τη θέση ακρόασης σε μεσαίες και δυνατές εντάσεις τον ανεμιστήρα δε θα τον ακούσεις. Αν κρίνεις ότι η οδήγηση του είναι καλύτερη από τον τωρινό ενισχυτή σου και θες να τον κρατήσεις στο σύστημα σου κάνε μια ερώτηση στην D.I.Y. κατηγορία για το αν μπορείς (που μάλλον γίνεται) να αλλάξεις τον ανεμιστήρα.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.707
Έχω κάνει πολλές δοκιμές σκληρής χρήσης με μεγάλο γεφυρωμένο QSC RMX2450, που είχα για ένα ιδιαίτερα ενεργοβόρο sub 4x10". Ο ανεμιστήρας σ' αυτούς λειτουργεί μόνιμα.
Σε αρχική δοκιμή, απενεργοποίησα τελείως τον ανεμιστήρα με ανοιχτό καπάκι αλλά ούτε ζεσταινόταν η τεράστια ψύκτρα. Άνετα θα μπορούσε να παραμείνει έτσι. Για την τελική λύση του θορύβου συνδέσαμε αντιστάσεις εν σειρά μέχρι να μην ακούγεται το 24V ( :mad: ) ανεμιστήρι, προσθέσαμε διακόπτη εναλλαγής low-normal-off κι απο τότε λειτουργεί τέλεια.

Oι προστασίες των επαγγελματικών είναι πολλές και αυστηρές, γιατί τα μηχανάκια είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν στο όριο σε όλες τις συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας (και σκόνης! ) για μερόνυχτα χωρίς να καίγονται. Αποκλείεται να ζοριστούν στα σπίτια μας τόσο ώστε να πλησιάσουν τα όρια αυτά.

Reaction score
262
Zizik αυτο με τις αντιστασεις ακουγεται ενδιαφερον. Που θα μπορουσα να απευθυνθω για κατι τετοιο diy?

Reaction score
1.380
Zizik αυτο με τις αντιστασεις ακουγεται ενδιαφερον. Που θα μπορουσα να απευθυνθω για κατι τετοιο diy?
Άνοιξε τον ενισχυτή σου, φωτογράφισε το εσωτερικό του και ειδικά τον ανεμιστήρα και ρώτα στην D.I.Y. κατηγορία για τι μπορείς να κάνεις με τον συγκεκριμένο ή αν χρειαστεί να τον αντικαταστήσεις. Έχουν βγει αθόρυβοι ανεμιστήρες πια.

Άκουσε τον όμως για μια βδομάδα, αυτά τα πράγματα δε θέλουν βιασύνη.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.707
Σε οποιονδήποτε τεχνικό, είναι πανεύκολο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.008
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos