DARED MP-5 & Ποτενσιόμετρο....!!

Reaction score
0
Χαίρετε αγαπητοί.
Εδώ και ενάμισι χρόνο περίπου αγόρασα έναν DARED MP-5 για τις μουσικές μου ορέξεις.Ομολογουμένως είναι ένα πολύ όμορφο μηχανηματάκι σε πολύ προσιτή τιμή με σχετικά καλό ήχο.
Δυστυχώς ώμος, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα (5-6 μήνες), παρουσιάστηκε ενοχλητικός θόρυβος (χρατς-χρουτς) κατά τη περιστροφή του ποτενσιόμετρου, Μην φανταστείτε τρελά πράματα, αλλά όταν ενδιαφέρεσαι για κάποια σχετική λεπτομέρεια ήχου, οτιδήποτε "παρείσακτο" είναι ενοχλητικό.
Εχθές αποφάσισα να του ψεκάσω λίγο σπρέι επαφών R-10 (με λίγο λάδι) για να δω μήπως κάνω τίποτα και όντως κάτι έγινε.
Βελτιώθηκε αρκετά αλλά δεν εξαλείφθηκε :122:
Μήπως κάποιος από σας έχει να προτείνει μια λύση ;;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reaction score
1
Απάντηση: DARED MP-5 & Ποτενσιόμετρο....!!

Κάνε 2-3 λεπτά καθημερινής γυμναστικής στο ποτενσιόμετρο για 2-3 μέρες και επανέλαβε τον καθαρισμό με το σπρει.

Αν το ποτενσιόμετρο έχει πολύ σκόνη δεν καθαρίζει με την πρώτη.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: DARED MP-5 & Ποτενσιόμετρο....!!

Κάνε 2-3 λεπτά καθημερινής γυμναστικής στο ποτενσιόμετρο για 2-3 μέρες και επανέλαβε τον καθαρισμό με το σπρει.

Αν το ποτενσιόμετρο έχει πολύ σκόνη δεν καθαρίζει με την πρώτη.
Όντος !
Δοκίμασα πάλι εχθές, αυτή τη φορά με πιο λιπαρό σπρέι, και είδα πολύ καλά αποτελέσματα.
Σχεδόν δεν ακούγεται τίποτα ! (Μόνο που γυρνάει λιγάκι "μαλακά" το ποτενσιόμετρο ...lol ) Λέω να επαναλάβω και σήμερα αλλά με πιο σπρέι ;;
Αυτό με το λίγο λάδι ή αυτό με το περισσότερο;;
Ευχαριστώ πολύ !!

Reaction score
1

Όχι πολύ λάδι γιατί θα ξαναπιάσει σκόνη πιο εύκολα.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: DARED MP-5 & Ποτενσιόμετρο....!!

Όχι πολύ λάδι γιατί θα ξαναπιάσει σκόνη πιο εύκολα.
Πολύ λογικό..αυτό έκανα!
Πάντως μπορώ να πω, πως έχει καθαρίσει. Ομολογώ πως αν δεν το ήξερα δεν θα καταλάβαινα τίποτα.
Και ότι είχα αρχίσει να τα βάζω με την DARED :)
Πάντως γεγονός είναι ότι το ποτενσιόμετρο δεν θα έπρεπε να βρίσκεται ακριβώς κάτω από τις λυχνίες!
Λόγω της ροής του αέρα που δημιουργούν, είναι επόμενο να επιβαρύνεται με περισσότερη σκόνη..

Reaction score
5.880

Το ιδιο προβλημα παρουσιασε πριν δυο μερες και ο προενισχυτης μου.
Ποιο σπρευ καθαρισμου να αγορασω?
Αυτο το R-10 ποια μαρκα ειναι???

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

εγω πηρα ενα απο τον Κατουμά στην Καλλιθεα και βελτιωσε την κατασταση για 2 μερες, μετα παλι τα ιδια..

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Γιαννη, ειναι μια διαδικασια λιγο σπαστικη αλλα θελει ανοιγμα το καπακι, ξεμονταρισμα το ποτενσιομετρο και φυσημα με αερα, καθαρισμο οσο παιρνει με χερι, και σπρευ απο αυτο με το λιπαντικο. Μην παρεξηγηθω με αυτο το τελευταιο...:142:

Reaction score
5.880

Γιαννη, ειναι μια διαδικασια λιγο σπαστικη αλλα θελει ανοιγμα το καπακι, ξεμονταρισμα το ποτενσιομετρο και φυσημα με αερα, καθαρισμο οσο παιρνει με χερι, και σπρευ απο αυτο με το λιπαντικο. Μην παρεξηγηθω με αυτο το τελευταιο...:142:
Μαλιστα...ωραια δουλεια βρηκα για το 3ημερο!!!

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

εγω το χακανει στο Rotel 971 και λυθηκε το προβλημα, τωρα το ποτενσιομετρο ειναι motorized και φοβαμαι μην κανω λαλακία...

Reaction score
0
Εγώ πάντως παιδιά ...κατ' αρχήν *** Χρόνια πολλά !! και καλή χρονιά σε όλους ***...είμαι κομπλέ!
Δηλαδή έτσι φαίνεται..μετά από δυο-τρεις φορές που το καθάρισα, σε συνδυασμό αέρα και λίγο λάδι στην αρχή και περισσότερο λάδι τη τελευταία φορά.
Πάντως παρατήρησα και το εξής : Το να γυρνάς το ποτενσιόμετρο τέρμα αριστερά (κλειστό) μετά από κάθε χρήση, πρέπει να βοηθάει.
Άντε καλορίζικα και τα καινούρια μου ακουστικά.
DENON AH-D2000 !!!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.008
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos