Default ανάλυση στο dvd?

Reaction score
17
ΚΑλησπέρα. Είχα τη φαεινή ιδέα τις προάλλες να πάρω εικόνες από τις αγαπημένες μου ταινίες και να τις κάνω εικόνες (Δείγματα από τις ταινίες) ώστε να τις χρησιμοποιώ για φόντο στη επιφάνεια εργασίας!

Εγκατέστησα λοιπόν ένα πρόγραμμα (δεν νομίζω ότι έχει σημασία ότι ήταν στο Linux) που διάβαζς ως INPUT ta VOB αρχεία. ΠΑρατηρησα λοιπόν εκεί ότι αναγνώριζε τα vob αρχεία αυτά σε ανάλυση 720*500 κάτι νομίζω. Έτσι πρακτικά οι εικόνες που φτιάχτηκαν ήταν τόσο χαμηλής ανάλυσης που στο φόντο της επιφάνειας εργασίας φαινόντουσαν απλά άθλια. Δεν ξέρω πόσο έχει σημασία αλλά το συγκεκριμένο dvd ήταν από εφημερίδα.

Είναι όντως τόσο χαμηλές οιυ αναλύσεις από dvd εφημερίδων; Τι ανάλυση να ζητήσω στην έξοδο ώστε να βλέπω καλές εικόνες σε αναλύσεις 1280*1024?

Reaction score
3
Απάντηση: Default ανάλυση στο dvd?

Δοκίμασε να αλλάξεις τις ρυθμίσεις του προγράμματος με το οποίο κάνεις capture την εικόνα του DVD, δηλαδή αν έχει κάτι σαν "original size" ή "Current frame" κ.ο.κ..
Βέβαια και η ποιότητα της ταινίας που είναι γραμμένη στο DVD έχει μεγάλη σημασία.
Κάνε μια δοκιμή πρώτα με μια ταινία καλής ποιότητας, κάνοντας μερικά capture δοκιμαστικά και "παίζοντας" με τις ρυθμίσεις που προανέφερα.
Πάντως σε δικά μου τεστ, η ποιότητα ήταν η ίδια, είτε κάνοντας capture σε 1280Χ720, είτε σε 720Χ576.
Η ποιότητα της ταινίας είναι που κάνει την διαφορά.

Reaction score
17
Re: Απάντηση: Default ανάλυση στο dvd?

kosdion;864375 Πάντως σε δικά μου τεστ said:
ΚΑταλαβαίνω ότι η ποιότητα της ταινίας κάνει τη διαφορά αλλά πως γίνεται να έχεις ίδια ποιότητα σε διαφορετικά μεγέθη; Από τη στιγμή που το source είναι στα 720Χ576 άμα θες να κάνεις capture σε μεγαλύτερη ανάλυση αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει η αρχική σου εικόνα να "ανοιχτεί" ώστε να δωσει τη μεγαλύτερη ανάλυση που θες. Αυτό πρακτικά δε σημαίνει ότι μεγαλύτερη εικόνα και μικρότερη ποιότητα;

Reaction score
1
Απάντηση: Default ανάλυση στο dvd?

eyxelaios με την εικόνα ισχύει το εξής...

ότι μικραίνει δεν μεγαλώνει :p

άρα αν η ανάλυση είναι 720χ500 τότε στο 1280*1024 το κενό θα γεμίσει με pixels τα οποία δεν προϋπήρχε πληροφορία , το πώς είναι μια άλλη ιστορία.

Τα αποτέλεσμα πάντως ειδικά σε τόσο μεγάλη διαφορά θα είναι θολό και σίγουρα δεν θα είναι όπως η αρχική.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster