Denon AVC-A1SE με κάρτα KVC-A1SE και Tuner Denon TU-255 (σετ)

Status
Not open for further replies.
Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Καλό απόγευμα σε όλους και από εδώ.

Όπως ήδη έχω αναφέρει στην διπλανή αγγελία μου για τα ηχεία της Paradigm, οι συγκεκριμένες συσκευές της παρούσης διερευνητικής - όπως και η προηγούμενη - αγγελίας, αποτελούν μέρος μιας συνολικής προσπάθειας πώλησης ενός πλήρους οπτικο-ακουστικού συστήματος, γαμήλιο δώρο στο γιο μου, ενός συστήματος που δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ.

Όπως και η προηγούμενη, έτσι και η παρούσα αγγελία έχει διερευνητικό χαρακτήρα και ζητώ την κατανόηση των μελών και της διαχείρισης για το θέμα.

Πρώτο είδος
7κάναλος ενισχυτής AV Denon AVC-A1SE, σε χρώμα χρυσαφί-σαμπανιζέ, σε άριστη βέβαια κατάσταση. Είναι ο πρώτος ενισχυτής AV της Denon, από τότε που αυτή αποφάσισε να παρουσιάσει στην αγορά μηχανήματα μαμούθ, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα. Στην εποχή του κόστιζε πάνω από 5,000 ευρώ. Για τα χαρακτηριστικά του, απλά υπάρχει το σχετικό link. Αναβαθμισμένος από την Denon Ευρώπης με την πλακέτα KVC-A1SE. Επειδή η συγκεκριμένη αναβάθμιση έχει πλέον αποσυρθεί οριστικά από τα διάφορα sites που σχετίζονται με την Denon, η μόνη ιστοσελίδα που την αναφέρει είναι η παρακάτω, ισπανόφωνη μεν, αλλά τα χαρακτηριστικά της πλακέτας αναβάθμισης στην αγγλική:

http://content.eu.denon.com/pt/prod...e&subid=avamplifiers&productid=upgradeavca1se

Η αναβάθμιση KVC-A1SE δίνει τη δυνατότητα στον ενισχυτή να δέχεται πολλαπλή ψηφιακή είσοδο και να συνδέεται με άλλες συσκευές της Denon μέσω της ειδικής σύνδεσης Denon Link. Αναβαθμίζει ηχητικά τα ψηφιακά του κυκλώματα και άλλα πολλά, που δεν είναι εδώ ο χώρος να αναλυθούν. Μια αναβάθμιση που τότε στοίχισε κοντά στα 900+ ευρώ.

Εικόνες, που δείχνουν το πίσω πάνελ του ενισχυτή με την πλακέτα της αναβάθμισης προσαρμοσμένη, αρχικά αλιευμένες από το διαδίκτυο , αλλά υπόσχομαι σύντομα να αναρτήσω και του ίδιου του ενισχυτή, αφού επισκεφθώ το σπίτι του γιου μου και πάρω φωτογραφίες από αυτόν:






Η πλακέτα της αναβάθμισης KVC-A1SE:


Το τηλεχειριστήριο (προγραμματιζόμενο και με δυνατότητες ελέγχου άλλων συσκευών της Denon):

AVC-A1SE_Remote.jpg


Διεθνώς, οι τιμές των μεταχειρισμένων AVC-A1SE ποικίλουν μεταξύ τους πολύ. Άλλος τον δίνει για 400-450, άλλος για 600-650 και άλλος για 1100-1300. Δεν έχω ψάξει και παντού, βέβαια, αλλά μια εικόνα σχημάτισα.

Η δική μου διερευνητική τιμή: 500 ευρώ.

Μαζί του, σαν απαραίτητο συστατικό, θεωρώ ότι πρέπει να πάει και μια συσκευή που παραγγέλθηκε και κατασκευάστηκε ειδικά για μένα. Είναι ένας αποκωδικοποιητής-μετατροπέας ψηφιακών σημάτων HDMI σε πολυκάναλη έξοδο SPDIF, με 4 βύσματα RCA, κάθε ένα από τα οποία αντιπροσωπεύει δυο κανάλια. Ένα για τα δυο μπροστινά L-R, ένα για τα δυο περιφερειακά SL-SR, ένα για τα πίσω περιφερειακά RR-RL και το τέταρτο για το κεντρικό και το υπογούφερ C-SW. Ο κατασκευαστής του τον ονόμασε "Clux-11sa" αλλά η μόνη σχέση με τον ορίτζιναλ Clux-11sa είναι ότι έχουν το ίδιο σασί. Αυτή η συσκευή μπορεί να τροφοδοτήσει τον AVC-A1SE με πολλαπλό σήμα SPDIF 7.1 μέσω της τετραπλής εξόδου, ώστε ο ενισχυτής να μπορεί να διαχειρίζεται στο ψηφιακό επίπεδο το πολυκάναλο ψηφιακό σήμα μέσω της προσθήκης της πλακέτας αναβάθμισης KVC-A1SE, ακριβώς όπως κάνουν οι πιο σύγχρονοι ενισχυτές AV, που δέχονται σήματα HDMI.

Η πλακέτα αυτή μου είχε στοιχίσει 500 δολάρια και την δίνω 100 ευρώ προαιρετικά. Ληφθεί υπόψη ότι, όταν την παρέλαβα και την δοκίμασα, μετά από 2-3 χρόνια άρχισα να έχω ενοχλήσεις από άλλους, κυρίως Άγγλους, που ενδιαφερόντουσαν να την αποκτήσουν, προκειμένου να την χρησιμοποιήσουν στους δικούς τους αναβαθμισμένους AVC-A1SE, γιατί ο τύπος που την έφτιαξε δεν ασχολήθηκε άλλο με αυτό το αντικείμενο.

Οι εικόνες της:

Clux_Top_View_with_PS.jpg


Clux_11sa_4xSPDIF.JPG


Clux_Back_Panel.jpg


Δεύτερο είδος
Δέκτης FM/AM Denon TU-255, χρώματος χρυσαφί-σαμπανιζέ (όμοιου με τον ενισχυτή), τηλεχειριζόμενος με το τηλεχειριστήριο του ενισχυτή, σε άριστη φυσικά κατάσταση.

Το link με τα χαρακτηριστικά του.

Κάποιες εικόνες του (κι αυτές του διαδικτύου - οι πραγματικές θα μπουν σύντομα):





Κι αυτής της συσκευής οι τιμές μεταχειρισμένων διαφέρουν μεταξύ τους, ανάλογα με την περιοχή και τον πωλητή. Κυμαίνονται από 40 μέχρι 100 ευρώ, πάνω κάτω.

Η δική μου διερευνητική τιμή: 50 ευρώ.

Επιδίωξή μου είναι να φύγουν όλα μαζί, σαν σετ.

Μια διευκρίνιση, γιατί υπήρξε ερώτηση και στην άλλη αγγελία μου:

Η αγγελία αυτή μπαίνει με τη μορφή της διερευνητικής, με την έννοια να ανιχνευθεί το ενδιαφέρον τυχόν αγοραστών, σε πρώτη φάση συνολικά σαν σετ.

Επίσης, μπαίνει με την επισήμανση ότι θα αναρτηθεί και αλλού.

Και βέβαια, ζητώ και εδώ, όπως και στην άλλη, την κατανόησή σας για τον χαρακτηρισμό αυτόν.



----------------------------------------------------------------



Όπως υποσχέθηκα, βάζω εδώ τις πραγματικές φωτογραφίες του ενισχυτή και του tuner, που τράβηξα χθες με το κινητό μου. Η ποιότητά τους - των φωτογραφιών, βέβαια - είναι η αναμενόμενη, αφού βγήκαν σε χώρο φωτιζόμενο με λάμπες και με το φλας του κινητού.

Η πρώτη με την πρόσοψη του ενισχυτή και με το τηλεχειριστήριο δίπλα και αριστερά.

AVC-A1SE_Front_w_Remote.jpg


Η δεύτερη του πίσω πάνελ. Τα κίτρινα καλωδιάκια που φαίνονται στην φωτογραφία, προσαρμοσμένα με απλά δίχαλα πάνω σε δυο βιδάκια του πίσω πάνελ, είναι γειώσεις προαιρετικές για τον ενισχυτή και για για την είσοδο phono. Στο κάτω μέρος αριστερά διακρίνεται και το S/N του ενισχυτή.

AVC-A1SE_Back_Panel_2.jpg


Η τρίτη δείχνει το κάτω αριστερό μέρος του ενισχυτή, εκεί που έχει μπει η πλακέτα KVC-A1SE της αναβάθμισης.
AVC-A1SE_Back_KVC-A1SE.jpg


Τέλος, η τέταρτη δείχνει ένα custom made καλώδιο ρεύματος, φτιαγμένο από μένα με οπλισμένο 2.5άρι καλώδιο Olflex 110-CY και ποιοτικά βύσματα του εμπορίου.

AVC-A1SE_Power_Cable.jpg


Ακολουθούν δυο φωτογραφίες του tuner

Η πρώτη είναι η μπροστινή πρόσοψη, τραβηγμένη κάπως από ψηλά, για να φαίνεται και το πάνω μέρος της συσκευής.

WP_20180404_20_28_04_Pro.jpg


Η δεύτερη, είναι που είναι πίσω πάνελ του tuner, θα μπει στο επόμενο post, αφού εδώ συμπληρώθηκε το μέγιστο όριο των εικόνων.

Η δεύτερη, είναι που είναι πίσω πάνελ του tuner, θα μπει στο επόμενο post, αφού εδώ συμπληρώθηκε το μέγιστο όριο των εικόνων.
Ιδού:
WP_20180404_20_28_35_Pro.jpg


Κι άλλη μία, "από ψηλά":

WP_20180404_20_28_57_Pro.jpg
 
Last edited by a moderator:

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Έστω και καθυστερημένα, θέλω να ευχαριστήσω τον Στέφανο για την βοήθειά του στην πώληση του Ενισχυτή και του Tuner στον φίλο του, ο οποίος ενδιαφέρθηκε για αυτά.

Μένει μόνο η συσκευή Clux-11SA, αλλά αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον γι' αυτήν σύντομα, θα επανέλθω με άλλο μήνυμα να κλείσει η αγγελία.
 


Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Έφυγε και η συσκευή CLUX-11SA, στον φίλο Σταμάτη από την Κομοτηνή.

Τον ευχαριστώ για την άψογη συναλλαγή και του εύχομαι να την εκμεταλλευτεί πλήρως, όπως έχει ο ίδιος σχεδιάσει να το κάνει.

Ευχαριστώ το AV Site για τη φιλοξενία και παρακαλώ, να κλείσει η αγγελία.
 

Status
Not open for further replies.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.556
Μηνύματα
2.864.278
Members
37.930
Νεότερο μέλος
l.koustimpis@visualacoust
Top