Denon AVR-1908 - direct stereo

Reaction score
0
Καλησπέρα στο forum. Διαβάζω λίγο καιρό στο forum και ήρθε η μέρα που θα χρειαστώ τα φώτα σας! Έχω τον AVR1908 εδώ και 2 χρονάκια περίπου και είμαι πολύ ευχαριστημένος (σε σχέση με τις απαιτήσεις μου...). Σε γενικές γραμμές δεν είμαι ιδιαίτερα σχετικός και τις τελευταίες μέρες που έμπλεξα με αναλογικό ήχο (Technics SL1210 MK2 - παλιά καψούρα...) με απασχολεί η εξής απορία:
Κάνει αυτό το παλιόπραμα (AVR) για αναλογική πηγή?
Να σημειώσω ότι λόγω έλλειψης εισόδου phono έβαλα προενισχυτή phono stage και έστειλα το σήμα σε αναλογική είσοδο (aux) του denon.
Το έχω να παίζει σε virtual (το μόνο προφίλ που μου δίνει ήχο μόνο στα 2 μπροστινά ηχεία) κι ο ήχος δε μου φαίνεται να είναι αυτός που πρέπει παρ'όλο που ξύλωσα όλες τις dolby compression και surround ρυθμίσεις. Επίσης, δε μου παίζει καθόλου στο direct/stereo που φαντάζομαι ότι απ' εκεί θα έπρεπε να βγαίνει το αναλογικό σήμα χωρίς ψηφιακή επεξεργασία. Φαντάζομαι, λέω χωρίς να ξέρω, να έχω λάθος συνδεσμολογία??
Και ερωτώ, μήπως κάποιος γνώστης μπορεί να με διαφωτίσει??

Ευχαριστώ, Γιάννης

Reaction score
29.654
Απάντηση: Denon AVR-1908 - direct stereo

Φίλε Γιάννη μπες στο μενού και παραμετροποίησε την είσοδο aux, βάλε επίσης να μην κάνει μετατροπή σε ψηφιακό , αλλά να κρατάει το σήμα αναλογικό.
Κάπου πρέπει να εχει και ενα πλήκτρο 2ch stereo.To virtual που λες είναι ψηφιακή επεξεργασία.Πάτα το πλήκτρο analog.Τέλος ρίξε καμιά ματιά στο manual, δεν κάνει κακό.

Reaction score
0

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Το έχω ρίξει στο διάβασμα του μανουαλίου και τις επαναλήψεις από χθες αλλά δε φαίνεται να παραμετροποιείται η είσοδος αλλά η πηγή με τη δηλώμένη είσοδο (πρακτικά το ίδιο) χωρίς να δηλώνεις αναλογικό ή ψηφιακό σήμα εξόδου εξ αρχής. Σου δίνει την επιλογή κατά την ακρόαση να αλλάξεις από διάφορα surround mode σε stereo/direct (απ'ευθείας αναλογικός ήχος) με το πρόβλημα ότι δε μου παίζει σε απλό stereo ή direct απολύτως τίποτα.
Μετά και από επικοινωνία με Κινοτεχνική μου είπαν να κάνω reset σε εργοστασιακές και βλέπουμε.

Reaction score
0

Τελικά με επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις έπαιξαν όλα μια χαρά! Για κάποιο περίεργο λόγο σε σετάρισμα 7.1 ενώ πριν (και τώρα που το ξαναδοκίμασα) σε 5.1-2κάναλο (αυτόματη εναλλαγή) δε δούλεψε το direct/stereo.
Παρ'όλα αυτά ευχαριστώ πολύ!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.954
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa