Denon AVR-X540BT και HDMI Arc

Reaction score
25
Καλημέρα, χρόνια πολλά.
Λόγω μπάτζετ αγόρασα τον συγκεκριμένο receiver, όπου και ξεκίνησα τη συνδεσμολογία χθες.
Με εξέπληξε η καθαρότητα του, πράγμα που δεν το περίμενα.
Έχω όμως διάφορα θεματάκια, που λογικά λόγω απειρίας δεν τα βρίσκω.

Ο συγκεκριμένος ενισχυτής συνδέθηκε με 5 ηχεία και ένα sub, με οπτική που καταλήγει στην Sony KD-65XE8596.
Όλα καλά μέχρι εδώ, όμως έχω θέμα με το Netflix γιατί δεν δίνει 5.1 σε καμιά σειρά, σε καμία ταινία του.
Αποφάσισα να το συνδέσω μέσω HDMI Arc, μιας και το υποστηρίζει.
Επιτέλους λέω, έβγαλε 5.1 το netflix. Πατάω να παίξει, ήχος πουθενά.
Αν το γυρίσω στην οπτική, παίζει αλλά δεν είναι DTS με τίποτα, το γυρίζει σε στέρεο.
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?

Reaction score
25
Ψάχνω τα μανουάλια, μα το μόνο που γράφουν είναι τα γνωστά. :O_o:

http://helpguide.sony.net/tv/eaep1/v1/en/04-01_01.html
Το είδα κι εγώ αυτό, δεν έλεγε να φτιάξει με τίποτα.

Ο τρόπος που λέει στο 2ο link που παρέθεσες, είναι αυτός που θα κάνει την τηλεόραση να λειτουργήσει.

Μήπως δεν υποστηρίζει 5.1 το Netflix app στο Android TV της Sony? :o
Μια χαρά υποστηρίζει, όμως είναι δυσκολότερος ο συνδιασμός Android - Sony.

Υποστηριζει 1000%. Εχω sony.

Πρεπει ν αλλαξεις τις ρυθμίσεις ηχου απο" pcm" σε "αυτοματο 1" η 2.
Το αφήνω να υπάρχει εδώ, μήπως και δυσκολευτεί κάποιος άλλος.
Με οπτική από την τηλεόραση στον ενισχυτή, δεν είχα 5.1 στο Netflix με τίποτα. Απ'ότι διάβασα στο internet, έχει θέμα αυτή η συνδεσμολογία στη σειρά 85Χ της Sony και συνιστούν να συνδεθεί μέσω HDMI Arc.
Συνέδεσα το HDMI στο arc της τηλεόρασης και του ενισχυτή, έκανα τις ρυθμίσεις στον ενισχυτή και στην τηλεόραση πήγα Home->Ρυθμίσεις->Ήχος->Ηχεία . Είχε 2 επιλογές, ηχεία τηλεόρασης ή ηχοσύστημα. Έπελεξα ηχοσύστημα, όπως και στη διαδρομή Home->Ρυθμίσεις->Ήχος->Ψηφιακό σήμα εξόδου, έβαλα αυτόματο 2.
Μπήκα στο netflix, εμφάνισε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ 5.1 ήχο, DTS.
Απλά, όταν ανοίγω τον ενισχυτή κλείνει τα ηχεία της τηλεόρασης αυτόματα και χρησιμοποιείται αυτός. Με το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, μπορώ να αλλάζω την ένταση από αυτό στον ενισχυτή, αν βαριέμαι να έχω το άλλο τηλεκοντρόλ.
Όταν κλείσει ο ενισχυτής, επανέρχεται ο ήχος στα ηχεία της τηλεόρασης.
Καλή χρονιά σε όλους.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.875
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7