Denon DRM 800

Reaction score
1
Θα ήθελα την γνώμη όσων πιο έμπειρων από εμένα στις αναλογικές πηγές!Στο σύστημά μου έχω το κασσετόφωνο DRM 800 της Denon και είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτό, εδώ και αρκετά χρόνια. Τον τελευταίο καιρό μου κάνει το εξής πρόβλημα:Βάζω κασσέτα και το ξεκινάω να παίζει- ενώ δουλεύει κανονικά, σταματάει μόνο του απότομα ,σα να πατάς το stop!Το ξανάξεκινάω και μπόρει να παίζει 30 λεπτά συνεχόμενα και μετά να ξανασταματήσει- είναι φορές όμως που δεν το κάνει καθόλου αυτό και δουλεύει ''ρολόι! Είναι κάτι που μπορώ να το κοιτάξω μόνος μου ή να το στείλω για θεραπεία; Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.882
Απάντηση: Denon DRM 800

Αν το ανοίξεις, κούνησε λίγο τις φίσες ηλεκτρικής σύνδεσης που πάνε στο μηχανισμό, ίσως να υπάρχει κάποια χαλαρή επαφή μετά από τόσα χρόνια. Δεν αξίζει καμιά επισκευή, πάρε ένα άλλο, κατά προτίμηση το ίδιο, ή κάποιο 710, 740, ή ένα Onkyo ή Sony.

Reaction score
784
Αν το κάνει σε σταθερό χρόνο δες μήπως ενεργοποιήθηκε κατα λάθος κανενα timer ή κανένας αυτοματισμός.

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75

Πιθανως να στο κανει οταν γεμιζει το καρουλακι της κασετας και ''βαραινει'' απο την ταινια,αφου το αμπραγιαζ που τραβαει το καρουλακι ισως εχει φαει τα ψωμια του,οποτε την ωρα που σταματαει,''διαβαζει'' stop και κλεινει. Παρακολουθησε το να δεις αν συμβαινει αυτο,αλλα μπορεις να δοκιμασεις και τις μηχανικες λειτουργιες ( play-ff-rew) χωρις κασετα μεσα ακουμπωντας τα ραουλα του μηχανισμου την ωρα που γυριζουν,να δεις αν εχουν καποια σχετικη δυναμη η εχουν ψοφησει. Αυτο θα το καταφερεις με την πορτα ανοιχτη και πιεζοντας ενα η και δυο ελασματικα μπουτον που βρισκονται στο επανω μερος του μηχανισμου,ετσι ωστε να το ''ξεγελασεις'' σαν δλδ να εχει μεσα κασετα και να δουλεψει. Good luck.

Reaction score
1

Ευχαριστώ πολύ παιδια, ακολουθώ τις συμβουλές σας και θα επανέλθω με τα αποτελέσματα (ελπίζω θετικά)!

Reaction score
1

Πιθανως να στο κανει οταν γεμιζει το καρουλακι της κασετας και ''βαραινει'' απο την ταινια,αφου το αμπραγιαζ που τραβαει το καρουλακι ισως εχει φαει τα ψωμια του,οποτε την ωρα που σταματαει,''διαβαζει'' stop και κλεινει. Παρακολουθησε το να δεις αν συμβαινει αυτο,αλλα μπορεις να δοκιμασεις και τις μηχανικες λειτουργιες ( play-ff-rew) χωρις κασετα μεσα ακουμπωντας τα ραουλα του μηχανισμου την ωρα που γυριζουν,να δεις αν εχουν καποια σχετικη δυναμη η εχουν ψοφησει. Αυτο θα το καταφερεις με την πορτα ανοιχτη και πιεζοντας ενα η και δυο ελασματικα μπουτον που βρισκονται στο επανω μερος του μηχανισμου,ετσι ωστε να το ''ξεγελασεις'' σαν δλδ να εχει μεσα κασετα και να δουλεψει. Good luck.
Πέρασε λίγος καιρός, αλλα τελικά σήμερα ασχολήθηκα ''ζεστά με το θέμα.Στο τεστ που έκανα για τις μηχανικές λειτουργίες διαπίστωσα ότι το play και ff δουλεύουν κανονικά και έχουν αρκετή δύναμη, σε αντίθεση με το rew που δουλεύει για ένα δευτερόλεπτο και μετά σταματάει. Όταν όμως έχει κασσέτα μέσα, λειτουργεί κανονικά. Κούνησα και τις επαφές όπως με συμβούλευσαι ο Costas Coyias, αλλα σταμάτησε μετά απο 15 λεπτά! Όταν ζεσταθει δεν σταματάει ακόμα και με 120 άρα κασσέτα, θα μας παλαβώσει;;;:111:

Reaction score
1

Ιμάντας . + - :142::142:

Μετά απο τόσα χρόνια ο ιμάντας ειναι σαν μαστίχα, οταν κάνει
κάνα δίπλωμα... στοπ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.882

Πέρασε λίγος καιρός, αλλα τελικά σήμερα ασχολήθηκα ''ζεστά με το θέμα.Στο τεστ που έκανα για τις μηχανικές λειτουργίες διαπίστωσα ότι το play και ff δουλεύουν κανονικά και έχουν αρκετή δύναμη, σε αντίθεση με το rew που δουλεύει για ένα δευτερόλεπτο και μετά σταματάει. Όταν όμως έχει κασσέτα μέσα, λειτουργεί κανονικά. Κούνησα και τις επαφές όπως με συμβούλευσαι ο Costas Coyias, αλλα σταμάτησε μετά απο 15 λεπτά! Όταν ζεσταθει δεν σταματάει ακόμα και με 120 άρα κασσέτα, θα μας παλαβώσει;;;:111:
Μπρε αγόρι μ', πάρε ένα άλλο, μη κάθεσαι και χαλάς το συκώτι σου. Αν θες, πες με να σε στείλω ένα τρικέφαλο Teac, με κανένα 80άρι. Το ζαχαρώνω εγώ από ένα φίλο που είναι πολύ ψείρας.

(Αν το θες, εγώ θα ψάξω για κανένα BX300, να τη δω και λίγο πάλιουρας χαϊεντάς...:138: )

Reaction score
0

(Αν το θες, εγώ θα ψάξω για κανένα BX300, να τη δω και λίγο πάλιουρας χαϊεντάς...:138: )
Ωχ Παναζια μου, μπελα που πα να βαλεις βρε κουμπαρε:143:

Τα ξερεις βεβαια πιστευω,απλα σου θυμισω τα προβληματικα ραουλα και την ασυμβατοτητα (μου εβγαλε το στανιο 5 χρονια και το σουταρα σε ενα τυπο που εκανε μια πατεντα και παιζει μεχρι σημερα,αλλα η ασυμβατοτητα ,ασυμβατοτητα!!)

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Denon DRM 800

Ιμάντας . + - :142::142:

Μετά απο τόσα χρόνια ο ιμάντας ειναι σαν μαστίχα, οταν κάνει
κάνα δίπλωμα... στοπ.
αυτο ακριβως φταιει ,πρεπει να αντικατασταθουν ολοι οι ιμαντες.

Reaction score
1

Ασχολήθηκα τον τελευταίο καιρό μ' έναν φίλο που κατέχει από ηλεκτρονικά (δυστυχώς κάτοικος εξωτερικού) με το θέμα του παροπλισμένου drm 800 και διαβάστε το πόρισμα!
Πρόβλημα στο idler το οποίο αντικαταστάθηκε και αντικατάσταση των ιμάντων! Εδώ και ένα μήνα έπαιζε μιά χαρά και σήμερα παρατήρησα κάτι. Το κασσετόφωνο αν παίξει ολοκληρωμένα μία κασσέτα, τη σφίγγει υπερβολικά, με αποτέλεσμα να γυρνάει με δυσκολία ακόμα και με στυλό.....! Αν την κασσέτα που έπαιξε μία φορά ολοκληρωμένα την βάλω κατευθείαν να την ξαναπαίξει, ή αδυνατεί να τη γυρίσει, ή αν επιμείνω με το play την γυρίζει με ζόρι!
Υπάρχει κάτι στο μυαλό σας για να το συνεφέρω ή να το παροπλίσω με προορισμό το λαογραφικό μουσείο του μέλλοντος;

Reaction score
1.581

Ασχολήθηκα τον τελευταίο καιρό μ' έναν φίλο που κατέχει από ηλεκτρονικά (δυστυχώς κάτοικος εξωτερικού) με το θέμα του παροπλισμένου drm 800 και διαβάστε το πόρισμα!
Πρόβλημα στο idler το οποίο αντικαταστάθηκε και αντικατάσταση των ιμάντων! Εδώ και ένα μήνα έπαιζε μιά χαρά και σήμερα παρατήρησα κάτι. Το κασσετόφωνο αν παίξει ολοκληρωμένα μία κασσέτα, τη σφίγγει υπερβολικά, με αποτέλεσμα να γυρνάει με δυσκολία ακόμα και με στυλό.....! Αν την κασσέτα που έπαιξε μία φορά ολοκληρωμένα την βάλω κατευθείαν να την ξαναπαίξει, ή αδυνατεί να τη γυρίσει, ή αν επιμείνω με το play την γυρίζει με ζόρι!
Υπάρχει κάτι στο μυαλό σας για να το συνεφέρω ή να το παροπλίσω με προορισμό το λαογραφικό μουσείο του μέλλοντος;
Φταιει το οτι η ταινια δεν μαζευεται σωστα πανω στο καρουλι της κασετας. Αν προσεξεις με το ματι σε κασετα με διαφανες κελυφος, θα δεις οτι αυτη εξεχει του καρουλιου και "τριβεται" στα πλαινα τοιχωματα της κασετας. Γι΄ αυτο και ειναι σφικτη. Γι΄ αυτο το πραγμα, φταιει η θεση της κασετας σε σχεση με το σταθερο μηχανισμο των κεφαλων - ραουλων, και διορθωνεται με "πατεντα".

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.743