Denon PMA 320A επισκευή;

Reaction score
619
Θα ηθελα την γνωμη σας για τον παραπανω ενισχυτη.
Πριν 2 χρονια,αρχισε να μην ακουγεται το 1 καναλι στο πικαπ,μετα και τα 2,ενω στα αλλα cd, κασετοφωνο ,ραδιοφωνο ακουγοταν μονο το ενα.
Το πηγα για επισκευη σε εναν ηλεκτρονικο,που βρηκα και μου αλλαξε, λεει τον προενισχυτη (60 ευρω).
Χθες,αρχισε να μυριζει κατι πολυ και τον εκλεισα.
Υπαρχει καποιος που να τον επισκευαζει στην Αθηνα; αξιζει; η να μου προτεινατε κανενα καινουργιο ενισχυτη αντιστοιχο;
Τον εχω απο το 1989 και ειμουνα πολυ ευχαριστημενος,σε συνδιασμο με τα ηχεια Mission.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
οσο και να φανει παραξενο ειναι μια περιπτωση η οποια μπορει να μην επισκευαζεται και δυστυχως δεν ειναι ο πρωτος ουτε και ο τελευταιος .

Το προβλημα ειναι στους πυκνωτες της αναδρασης στον προενισχυτη του πικαπ ...Οι πυκνωτες αυτοι ειναι πολυ ατσαλα υπολογισμενοι και μετα απο καποιο χρονικο διαστημα ξερνανε υγρα πανω στην πλακετα .... Ενω καθαριζεις σε οποιο βαθμο γινεται αλλαζεις πυκνωτες και ολοκληρωμενο δουλευει μια χαρα μετα απο καποιο χρονικο διαστημα ξαναχαλαει χωρις προφανη κατα τα αλλα αιτια .

Ο λογος ειναι οτι οι καταλυτες εχουν πλεον ποτισει την πλακετα και την εχουν κανει αγωγιμη κατα καποιον τροπο με αποτελεσμα αυτο σε βαθος χρονου να καταστρεφει το αλλαγμενο κατα τα αλλα ολοκληρωμενο .

Η καλυτερη λυση ειναι να ακυρωθει ο εσωτερικος προενισχυτης πικαπ και να χρησιμοποιησεις καποιον αλλο εξωτερικο ...Στατιστικα εχω φιαξει τρεις για τους οποιους εφυγαν και ειχα το κεφαλι μου ησυχο και ειχα κανει πολυ προσεκτικη δουλεια αλλα σε βαθος χρονου ξαναχαλασαν και οι τρεις ...

Ο προενισχυτης πρεπει να ξηλωθει διοτι απο πλευρας τροφοδοσιας επιρεαζει και αλλα πραγματα του μηχανηματος

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
619
Ευχαριστω τον Σακη για τις συμβουλες του και σκεφτομαι να παρω καινουργιο τον Yamaha S201, 2x100 w /8 Ωμ
(ραδιοενισχυτη η ενισχυτη,ιδια τιμη εχουν, δεν καταλαβα διαφορες).
Πρεπει ναχει και phono MM για το πικαπ.
Το θεμα ειναι αν ταιριαζουν με τα παλια ηχεια μου Mission 763.

Και επισης τι λεει ο Koda TA-5002?

Attachments

Last edited:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
o Koda οχι ...ενω η επιδοσεις ειναι καλες η ποιοτητα κατασκευης ειναι χαμηλη ....Και ο ΥΑΜΑΗΑ ομως δεν παει πισω ... θελω να πω οτι ενω εχει πολυ καλο ενισχυτη και σχετικα καλη ποιοτητα κατασκευης ποναει στα κυκλωματ εισοδου και διαχειρισης που σημαινει οτι σε γενικες γραμμες ειναι φορτωμενος με πολλα καλουδια μεν αλλα που τελικα επιρεαζουν την ποιοτητα του ηχου .

Μπορω να φανταστω οτι αν τους ειχες διπλα διπλα θα εβρισκες τον Denon μακραν καθαροτερο το οποιο ειναι πολυ σημαντικο προτερημα για αυτους που ακουνε μουσικη . Αντιστοιχα υπαρχουν αλλοι που δινουν βαρος στιος διαφορες ευκολιες .

Ειναι θεμα επιλογης
Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.108
Members
38.531
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON