Digital-Minimal

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Τον τελευταίο καιρό έχει περάσει από το μυαλό μου το εξής τρελό σχέδιο. Να στήσω ένα δικάναλλο σύστημα απολύτως minimal. Μόνο μία πηγή, ένας ενισχυτής και ηχεία. Φυσικά αυτο θα το έχουμε σκεφτεί όλοι κατά διαστήματα, αλλά αυτό που είναι περίεργο είναι τα κομμάτια που θα αποτελούν το σύστημα.

Ξεκινώ από την πηγή, που θα είναι ένας music server με ένα μεγάλο σκληρό και στον οποιο θα περάσω ασυμπίεστη όλη την συλλογή των CD μου. Από την ψηφιακή έξοδο του server θα τροφοδοτώ την ψηφιακή είσοδο ενός ψηφιακού ολοκληρωμένου ενισχυτή. Όσο για τα ηχεία δεν έχω αποφασίσει ακόμα αλλά μάλλον θα είναι ιδιοκατασκευή 3 δρόμων 4 μεγαφώνων...

Έχει κάποιος άλλος παρόμοιες σκέψεις ή παραλογίζομαι μόνος μου?

Έχει βρει κανείς άκρη με τους διάφορους music servers του εμπορίου?

Μήπως θα έπρεπε να "στήσουμε" έναν τέτοιο server με υλικά που μας περίσσεψαν από το παλιό μας pc και μετά να κοτσάρουμε επάνω μια καλή κάρτα ήχου?

Το όλο project θα αρχίσει να υλοποιείτε μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων, οπότε περιμένω ιδέες και προτάσεις...

Reaction score
1.380
Για servers δεν εχω ιδεα, οποτε το αφηνω για αλλους που γνωριζουν καλυτερα.
Η μια πηγη σου δινει το πλεονεκτημα να μη χρησιμοποιησεις προ και να το κανεις πιο minimal. Το ηχειο για μενα θα ειναι αυτο που θα επηρεασει πιο πολυ το τελικο ηχητικο αποτελεσμα. Ποιοτικα μεγαφωνα, ποιοτικη καμπινα, και ποιοτικα modules για να ενισχυσουν και να κουνησουν τα μεγαφωνα. Με αλλα λογια, ενεργα ηχεια με δικη σου επιλογη και ταιριασμα ενισχυτικων και μεγαφωνων.

Καλη επιτυχια.

Reaction score
1
Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον...Εγώ πάλι νομίζω ότι το πρόβλημα θα είναι να βρείς ποιοτικό δικάναλο και ψηφιακό ολοκληρωμένο που να δέχεται ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ψηφιακό σήμα. Οι λύσεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι από Tact, Belcanto και κοστίζουν πολύ, πάρα πολύ...Τώρα βέβαια, μπορεί να έχεις στο μυαλό σου καμμία ιδιοκατασκευή οπότε το πράγμα γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον 8)

Reaction score
239
Oso gia tous server ena pc pistevw pistevw einai oti prepei kai teleftaia arxisan na kikloforane kai polla freeware i idiokataskeves

Reaction score
0
Σπύρο η σειρά TDA της TACT είναι ότι πρέπει για ενισχυτικό στάδιο!!!

Οι καλές κριτικές εξακολουθούν να εμφανίζονται και κατά την αποψή μου οι τιμές είναι απόλυτα λογικές (αναλογιζόμενοι και την επεξεργασία σήματος και Room Correction που προσφέρουν)

Σίγουρα η ιδέα σου είναι ιδανική και ελπίζω να μας βοηθήσει όλους να ξεκινήσουμε σιγά σιγά παρόμοιες υλοποιήσεις!!!

Προσωπικά μετά την αγορά του Ημιψηφιακού τελικού της Tact σκέφτομαι σοβαρά την απόρριψη όλων των αναλογικών σταδίων από το σύστημα και την υλοποίηση μίας αμιγώς ψηφιακής αλυσίδας, εξαιρουμένων των ηχείων φυσικά...

Καλή επιτυχία λοιπόν!!!!

Reaction score
3.576
Για server δίσκων βινυλίων υπάρχει και η λύση του JukeBox. Ματά το JukeBox ακολουθεί A/D converter με Behringer SRC9624. :idea:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Σπύρο η σειρά TDA της TACT είναι ότι πρέπει για ενισχυτικό στάδιο!!!
Και εμένα το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό μου είναι ο TACT/Lyngdorf TDA-2200.

Αλλά αυτό που σκέφτομαι περισσότερο είναι ο music server...

Μάλλον το project θα ξεκινήσει από εκεί. Και μάλλον μιλάμε για pc, εκτός αν βρω να δοκιμάσω τον Sonos ή κάτι παρόμοιο...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Για server δίσκων βινυλίων υπάρχει και η λύση του JukeBox. Ματά το JukeBox ακολουθεί A/D converter με Behringer SRC9624. :idea:
Καλή ιδέα αλλά τους 1000 περίπου δίσκους 33 στροφών τι θα τους κάνω???

Για το πικάπ σκέφτομαι άλλη πατέντα

http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=400

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μήπως θα έπρεπε να "στήσουμε" έναν τέτοιο server με υλικά που μας περίσσεψαν από το παλιό μας pc και μετά να κοτσάρουμε επάνω μια καλή κάρτα ήχου?
Ο μισός ακριβώς δρόμος τελειώνει σε αυτό που είπες. Στην κάρτα ήχου... Δυστυχώς στην καλύτερη των περιπτώσεων να την γλιτώσεις με κανα χιλιαρικάκι για δαύτη... :wink:

Reaction score
0
Σπύρο το Revox είναι πανάκριβο και υποστηρίζει ελάχιστα codec, λιγότερα κι από το Cambridge...

Είπαμε βαρύ το όνομα, αλλα αυτό καταντάει...ασήκωτο!

Reaction score
0
Αυτά κοίταζα και εγώ πρόσφατα.

Μια άλλη λύση είναι η χρήση ενός PC απευθείας με ένα καλό DAC:

http://www.firestone-audio.com/cgi-bin/product.asp?pdtseqnm=4

αλλά τότε έχεις το θέμα του interface, του τηλεχειριστηρίου κτλ. που οι ολοκληρωμένες λύσεις τα δίνουν πακέτο.

Γενικά τα καλύτερα reviews τα παίρνει το squeezebox που παίζει και αρχεία τύπου FLAC. Εγώ προς αυτό τείνω...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.984
Members
38.524