Σπύρος Μπλάτσιος
Διακεκριμένο μέλος
- Reaction score
- 305
Τον τελευταίο καιρό έχει περάσει από το μυαλό μου το εξής τρελό σχέδιο. Να στήσω ένα δικάναλλο σύστημα απολύτως minimal. Μόνο μία πηγή, ένας ενισχυτής και ηχεία. Φυσικά αυτο θα το έχουμε σκεφτεί όλοι κατά διαστήματα, αλλά αυτό που είναι περίεργο είναι τα κομμάτια που θα αποτελούν το σύστημα.
Ξεκινώ από την πηγή, που θα είναι ένας music server με ένα μεγάλο σκληρό και στον οποιο θα περάσω ασυμπίεστη όλη την συλλογή των CD μου. Από την ψηφιακή έξοδο του server θα τροφοδοτώ την ψηφιακή είσοδο ενός ψηφιακού ολοκληρωμένου ενισχυτή. Όσο για τα ηχεία δεν έχω αποφασίσει ακόμα αλλά μάλλον θα είναι ιδιοκατασκευή 3 δρόμων 4 μεγαφώνων...
Έχει κάποιος άλλος παρόμοιες σκέψεις ή παραλογίζομαι μόνος μου?
Έχει βρει κανείς άκρη με τους διάφορους music servers του εμπορίου?
Μήπως θα έπρεπε να "στήσουμε" έναν τέτοιο server με υλικά που μας περίσσεψαν από το παλιό μας pc και μετά να κοτσάρουμε επάνω μια καλή κάρτα ήχου?
Το όλο project θα αρχίσει να υλοποιείτε μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων, οπότε περιμένω ιδέες και προτάσεις...
Ξεκινώ από την πηγή, που θα είναι ένας music server με ένα μεγάλο σκληρό και στον οποιο θα περάσω ασυμπίεστη όλη την συλλογή των CD μου. Από την ψηφιακή έξοδο του server θα τροφοδοτώ την ψηφιακή είσοδο ενός ψηφιακού ολοκληρωμένου ενισχυτή. Όσο για τα ηχεία δεν έχω αποφασίσει ακόμα αλλά μάλλον θα είναι ιδιοκατασκευή 3 δρόμων 4 μεγαφώνων...
Έχει κάποιος άλλος παρόμοιες σκέψεις ή παραλογίζομαι μόνος μου?
Έχει βρει κανείς άκρη με τους διάφορους music servers του εμπορίου?
Μήπως θα έπρεπε να "στήσουμε" έναν τέτοιο server με υλικά που μας περίσσεψαν από το παλιό μας pc και μετά να κοτσάρουμε επάνω μια καλή κάρτα ήχου?
Το όλο project θα αρχίσει να υλοποιείτε μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων, οπότε περιμένω ιδέες και προτάσεις...