Digital output από usb υπολογιστή

Reaction score
17
Χαίρεται θα ήθελα να σας ρωτήσω, εάν το να πάρει κανεις ψηφιακό σήμα ήχου σε θύρα usb είναι θέμα συγκεκριμένου hardware ή κάθε υπολογιστάκος που τρέχει windows μπορεί να το κάνει (προφανώς ενδιαφέρομαι να ρίξω το ψηφιακό πάνω σε ντακ)....

Σας ευχαριστώ πολύ
Αλέξανδρος

Reaction score
17
Re: Απάντηση: Digital output από usb υπολογιστή

Μάλιστα,
οπότε εάν δεν μπορώ να το κάνω κατευθείαν με ένα 30 ευρώ μπορώ να το κάνω.
Η ιδέα είναι να ρίξω ψηφιακό υπολογιστή στο http://www.teac-audio.eu/en/products/a-h01-83773.html
καθώς και έξοδο cd(ψηφιακό) και sacd (αναλογικό)

Ευχαριστώ

Reaction score
1.173
Απάντηση: Digital output από usb υπολογιστή

Καταρχήν φαίνεται πολύ τίμιο και καλό μηχανάκι και εάν το έχεις καλορίζικο ή καλές αγορές.

Από ότι είδα διαθέτει "usb in"

Από το manual:
Connect the unit to the computer using HIGH SPEED asynchronous mode.
Sampling frequencies that can be transmitted are 32 kHz, 44.1 kHz, 48 kHz, 88.2 kHz, 96 kHz, 176.4 kHz and 192 kHz.
If the connection has been made properly, “TEAC USB HS ASYNC AUDIO” will be selectable as an audio output destination.
< In asynchronous mode, jitter that occurs during transfer is suppressed because the clock signal of this unit is used for playback of the audio data transmitted from the computer.

Δοκίμασε το έτσι και δεν νομίζω να θες κάτι άλλο.

Reaction score
17
Ακόμα δεν το έχω
για καλή μου τύχη πήρα ένα βραβείο χρηματικό για μια δημοσίευση που έκανα στο πανεπιστήμιο και είναι ακριβώς όσο κοστίζει το διαολάκι.
Θέλω να συνδέσω πάνω
1)τον υπολογιστή, μου είπες ότι γίνεται κατευθειαν με καλώδιο. Δεν ξέρω βέβαια τι πρέπει να κάνω στα windows, ώστε να στείλουνε τον ήχο στη usb πόρτα
να ρίξω πάνω και το sacd πλαυερ
http://imageshack.us/photo/my-images/818/dsc01078ws.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/853/dsc01076r.jpg/
ώστε να έχω
2) το ψηφιακό του cd του
και
3) το αναλογικό του sacd του (γιατί δεν βγάζει ψηφιακό)

Νομίζω ότι μπορώ να τα κάνω όλα αυτά.. και ότι επίσης το διαολάκι που θέλω να πάρω είναι και ενισχυτής και άρα θα δυναμώνω χαμηλώνω εντάσεις από το χειριστήριο του.
Εάν έχεις χρόνο και τα επαληθεύσεις, ξεκινάω να το κηνυγώ στο ebay.

Μετά θα μπορώ να ανοίξω νεο thread και για ηχεία :)

Reaction score
1.173

Αν και δεν φαίνεται πολύ καλά από τις φωτογραφίες σου το sacd player δεν βλέπω το λόγο να μην πάρεις κατευθείαν σήμα από την coaxial του player σου.

Όσο αφορά τα windows:
Playing Back Music Files Stored on a Computer (1)
Installing dedicated TEAC driver software on a computer
To play back music files stored on a computer with this unit, you must download dedicated driver software from our website and install it on the computer before making your USB connections.
This unit can be connected through USB and used with a computer running Windows XP (32-bit), Windows Vista, Windows 7, Mac OS X 10.6.4 or later. Use with a computer running a different operating system cannot be guaranteed.
Note
Install dedicated TEAC driver software before connecting to the computer through USB.
If you connect the unit to the computer before installing the driver, the unit will not function properly. Moreover, when using Windows XP (32-bit), the computer could become remarkably slower and require restarting in some cases.

Όπως το λες το "διαολάκι" έχει πολλές δυνατότητες και σε συνδυασμό με ένα ζευγάρι καλά ηχεία θα έχεις πιστεύω πολύ καλό αποτέλεσμα.

Reaction score
17
Re: Απάντηση: Digital output από usb υπολογιστή

Αν και δεν φαίνεται πολύ καλά από τις φωτογραφίες σου το sacd player δεν βλέπω το λόγο να μην πάρεις κατευθείαν σήμα από την coaxial του player σου.
Χμ.. δεν τα πολυκαταλαβαίνω αυτα τα τεχνικά. Σου δίνω το manual εδώ

έχω την εντύπωση ότι ψηφιακό πρέπει να πάρω για το cd και αναλογικό για το sacd και να τα ρίξω μετά πάνω στο διαολάκι. Η τρίτη πηγή θα είναι το ψηφιακό από τον υπολογιστή... Εάν έχω καταλάβει σωστά το διαολάκι τα κάνει αυτά

Reaction score
1.173

Ναι έτσι αναφέρει από ένα γρήγορο διάβασμα που του έκανα:

Sound
Digital audio connections provide the clearest
sound. Connect the DVD player
s DIGITAL
AUDIO OUT (either COAXIAL or OPTICAL)
to your amplifier or receiver.
Note:
Digital output is not available for SACD and
MP3 discs.

Δεν γνωρίζω τον λόγο γιατί να μήν μπορείς να πάρεις σήμα από το οπτικό ή
coaxial.

Ίσως ο κύριος λόγος που συμβαίνει αυτό να είναι ότι έχεις ένα HYBRID SACD player

Ίσως κάποιος πιο έμπειρος να βοηθήσει στο θέμα σου.

Reaction score
1.173

Μετά από λίγο ψάξιμο......:smile: έμαθα και κάτι....

Από το manual σου:
The Super Audio standard is based on Direct

Stream Digital (DSD) technology.

Και από το παρακάτω Link:
[h=3]Can I output SA-CD audio via digital output?[/h] There are various types of 'digital outputs':

• SPDIF (coaxial or optical digital audio output) is not compatible with DSD; only with PCM (IEC- 60958) and MPEG2 Multichannel, Dolby Digital & DTS (IEC-61937). Reportedly some Sony SA-CD players perform down-conversion to PCM 88.2 kHz, a sampling rate which is officially not part of the SPDIF spec but in practice supported by many AV receivers nowadays.
  • i.LINK, also known as FireWire and IEEE1394, is a high-performance serial bus used for connecting peripherals to multimedia computers. It can carry DSD audio in a secure way but there are few devices (SA-CD players and AV receivers) that can handle this. SA-CD players include Sony’s SCD-XA9000ES and Yamaha’s DVD-S2500.
  • HDMI supports DSD audio from version 1.2 up. PlayStation3 uses version 1.3 of HDMI but thus far it doesn’t provide DSD output. See Can I play SA-CDs on my games console? above. Players that do include Pioneer’s DV-600AV and Oppo’s DV-980H.

Οπότε όντως στα σίγουρα θα πάρεις σήμα από τις "audio out" όσο αφορά την sacd αναπαραγωγή.

Reaction score
17
τέλεια. ευχαριστω άρα θα μπορώ να κάνω και τα 3 που θέλω...και ο υπολογιστής δεν χρειάζεται κάτι έξτρα πέρα από το καλώδιο να πέσει πάνω στο διαολάκι.
Τι ηχεία να έβαζα επάνω μέχρι 4-5 εκατοστάρικα;

Reaction score
1.173
Απάντηση: Re: Digital output από usb υπολογιστή

Τι ηχεία να έβαζα επάνω μέχρι 4-5 εκατοστάρικα;
Δεν μπορώ να σε βοηθήσω σχετικά με τα ηχεία:idk:........

Άνοιξε ένα νέο θέμα καλύτερα να σε βοηθήσουν από την αντίστοιχη κατηγορία.

Και δώσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά σε τι χώρο θα το λειτουργείς....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.636
Members
38.584
Νεότερο μέλος
sofia_4