Digital Video Essential

Reaction score
54
Σκέφτομαι να κάνω παραγγελία του DVE απο το play.com. Για την ώρα είναι out of stock. Η παραγγελία θα γίνει αφού το play φέρει κομμάτια. Η τιμή του είναι στα 24 euro
Ενδιαφέρεται κανείς άλλος;

Reaction score
7
Απο οσο ''ξερω'' στο play σε οσα ειναι out of stock σε 1-2 μερες ειναι διαθεσιμα....

Αλλα κατα ποσο το συγκεκριμενο θα βοηθησει σε ρυθμιση του συστηματος αν δεν εχεις τα καταλληλα εργαλεια (που εχει ο Β. Λαμπρου)?
Στο μονο που βοηθαει ειναι στο θεμα της γεωμετριας της οθονης, απο οσο μπορω να φανταστω...

Reaction score
49
Φανταστείτε ότι το έχω εδώ και 5 μήνες και ακόμα δεν έχω κάτσει να ασχοληθώ σοβαρά μαζί του!!! :shock: :shock: :shock:
(κάτι ο γάμος, κάτι που ακόμα δεν έχω το πανί του βιντ/λέα δεν έπαιξα μαζί του ουσιαστικά. Περίεργο μεν, λογικό δε, αφού σε μερικές μέρες έρχεται το πανί και δεν θα χρειαστεί να κάνω επαναρυθμίσεις)

Το μόνο που με χαλάει είναι το μπλεγμένο μενού του, και η νοοτροπία του που σε κάνει να πιστεύεις ότι είσαι ηλίθιος Αμερικάνος (πολύ αργό και μερικές φορές με απελπιστικά μικρά βήματα!)

Και δεν έχει και ένα βιβλίο οδηγιών για τα βασικά πράγματα που περιέχει!

Reaction score
7
Και επανερχομαι...
Αλλα κατα ποσο το συγκεκριμενο θα βοηθησει σε ρυθμιση του συστηματος αν δεν εχεις τα καταλληλα εργαλεια (που εχει ο Β. Λαμπρου)?
Στο μονο που βοηθαει ειναι στο θεμα της γεωμετριας της οθονης, απο οσο μπορω να φανταστω...

Reaction score
49
Και επανερχομαι...

Βοηθάει και αλλιώς........ :twisted:
Θα μου κάνει καλύτερη τιμή ο Λάμπρου (όταν.......) αφού δεν θα το κουβαλάει μαζί του από την Αθήνα.......... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
7
Φανταστείτε ότι το έχω εδώ και 5 μήνες και ακόμα δεν έχω κάτσει να ασχοληθώ σοβαρά μαζί του!!! :shock: :shock: :shock:
(κάτι ο γάμος, κάτι που ακόμα δεν έχω το πανί του βιντ/λέα δεν έπαιξα μαζί του ουσιαστικά. Περίεργο μεν, λογικό δε, αφού σε μερικές μέρες έρχεται το πανί και δεν θα χρειαστεί να κάνω επαναρυθμίσεις)

Το μόνο που με χαλάει είναι το μπλεγμένο μενού του, και η νοοτροπία του που σε κάνει να πιστεύεις ότι είσαι ηλίθιος Αμερικάνος (πολύ αργό και μερικές φορές με απελπιστικά μικρά βήματα!)

Και δεν έχει και ένα βιβλίο οδηγιών για τα βασικά πράγματα που περιέχει!

Τωρα που περασε ο γαμος, το πανι και οι κουρτινες εκανες τιποτα?

Βοηθησε?

Τα καταφερες (χαζουλη)?

Για λεγε, επειδη ειναι διαθεσιμο στο PLAY

Reaction score
0
Κι εγώ κανα τρίμηνο το έχω και μου έχει σπάσει τα νεύρα το μενού του. Σε αποθαρρύνει τελείως από το να ασχοληθείς μαζί του. Πάντως αξίζει τον κόπο. Μπορεί να μην είναι τόσο ακριβές όσο μια επαγγελματική ρύθμιση. όμως η βελτίωση στην εικόνα είναι σημαντική. Όχι μόνο στην γεωμετρία αλλά και σε αντίθεση, φωτεινότητα και χρώματα. Στην συσκευασία του περιλαμβάνονται και φίλτρα RGB που βοηθάνε και σε χρωματική ρύθμιση.
Σε προβολέα φίλου που ασχοληθήκαμε καμια βδομάδα με το DVE, όταν μετά έφερε calibrator οι τιμές ήταν πολύ κοντά στις τιμές αναφορά για λευκό κλπ.
Κατά συνέπεια, αν σας περισσεύει χρόνος και υπομονή και δεν σκοπεύετε να καλέσετε calibrator, το dve είναι καλή εναλλακτική.

Reaction score
0
Υπάρχει και πληρέστατο manual πέρα από το ολιγοσέλιδο που είναι μέσα στην συσκευασία του και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ http://www.videoessentials.com/Manuals.php?referrer=PAL
Υπάρχει και η λύση του avia που είναι πιο user-friendly, αλλά δεν είναι τόσο ακριβές όσο το dve.

Reaction score
7
Δηλαδη εχει πχ διαβαθμισεις του λευκου κλπ και σου λεει το καλυτερο;
Κατι πιο πληρες απο οσο καταλαβαινω απο το ΤΗΧ Οptimizer δηλαδη;

(Φυσικα κα δε θα μπορει να συγκριθει η ακριβεια του με ρυθμιση χρησιμοποιωντας μηχανηματα)

Reaction score
0
Φαντάσου το THX optimizer σαν μια demo/preview version του dve (υπεραπλουστευμένο παράδειγμα).
Η λογική είναι η ίδια, patterns για κάθε κατηγορία ρύθμισης που σε καθοδηγούν να φέρεις το μηχάνημα να αποδίδει σύμφωνα με τα διεθνή standars του digital white κλπ.

Reaction score
0
Το AVIA ειναι δυστυχως NTSC κατα τα αλλα εχει πολυ καλα patterns και ειναι πολυ καλυτερο στο θεμα ρυθμισης του ηχου.
Οσο για το DVE εχει απο τα καλυτερα patterns καμια σχεση με το THX optimizer . Αν ασχοληθεις μαζι του μπορεις πιστευω να φερεις την εικονα σε παρα πολυ καλα επιπεδα. :D

Reaction score
3
Καμιά σχέση το THX optimizer του Lucas με το DVE.
Το δεύτερο χρησιμοποιείται όπως έχω καταλάβει και από επαγγελματίες "καλιμπραριστές" (πώς λέμε λιλιπούτειοι καρναβαλιστές,α?).
Επειδή τυγχάνει να το έχω,όντως έχει αρκετά στοιχεία που μπορούν να σε βοηθήσουν να στρώσεις λίγο την απεικόνιση,άντε και λιγότερο τον ήχο σου.
Γεωμετρία,λευκό-μαύρο και μια σχετική χρωματική ισορροπία νομίζω μπορούμε να επιτύχουμε όλοι μας μέσω του DVE.
Αν τώρα θέλουμε να είμαστε καλύτεροι,φέρνουμε τον ειδικό στο σπίτι.

Reaction score
49
Που ειναι ο Δημητροπουλος, οεο?
οεο , Που ειναι;;;; :cry:

Eίμαι εδώ...Και είμαι καλά!!!! :lol: :lol: :lol:

Και τώρα γελάτε......
Με το δισκάκι έπαιξα αρκετά.....
Έβγαλα άκρη σε μερικά θέματα αλλά μετά από κάποιες ρυθμίσεις με χάλαγε κάπως η εικόνα......Ξαναγυρνώντας στις default ρυθμίσεις του InFocus η εικόνα με γέμιζε περισσότερο....
Μπορεί να φταίει η συνήθεια (αφού τουλάχιστον τις πρώτες 300 ώρες ταινιών τις είδα με default ρυθμίσεις....) ή και τα μάτια μου......
Αλλά επειδή πάνω από όλα με ενδιαφέρει η ψυχική μου υγεία (και ποσώς με ενδιαφέρει το όποιο δισκάκι ρυθμίσεων) έχω γυρίσει (σχεδόν) στις αρχικές ρυθμίσεις.
Εν αναμονή, δε, της αλλαγής του πανιού (να δω πότε θα έρθει ο Σπύρος να το τοποθετήσουμε) (από ανοιγόμενο σε σταθερό) που θα έχει και διαφορετικό gain θα ξανακάνω μια καλύτερη προσπάθεια το καλοκαίρι (που θα είμαι και χαλαρός ως προς τη δουλειά)
Εκεί λοιπόν, δεν θα παίξω αρκετά, αλλά θα το λιώσω το δισκάκι......

Αυτό που ξέρω πάντως είναι ένα και σαφές......
Ή τα κάνεις όλα την πρώτη στιγμή που τα έχεις σπίτι ή......άσ' το καλύτερα
Σκέφτομαι ότι η λάμπα έχει ήδη 700+ ώρες στην πλάτη της.
Άρα πρέπει κατ' αρχήν να προσπαθήσω να την φέρω στα "ίσια" της αφού έχει χάσει μέρος της φωτεινότητάς της.....
Απ' την άλλη με τρώει η τσέπη μου να πάρω ή νέο DVDp (οικονομικό) ή νέο DVDr (με HDD). Χμμμ....νέες ρυθμίσεις κι εκεί.......
Για να μην βάλω στην κουβέντα και το PS3 που έρχεται κι αυτό......
Να σκεφτώ επίσης ότι στο υπόγειο με περιμένουν κάπου στα 2 με 3000 χιλιάδες τεύχη περιοδικών για αρχειοθέτηση........
Και θέλω να κάνω και καμιά βόλτα με την μηχανή.....
Χώρια που θα "παίζω" με το νέο σούπερ-ντούπερ ηχοσύστημα στην Alfa που οργανώνω και μέχρι τότε θα είναι έτοιμο.....
Χώρια που θέλω λίγο χρόνο και με το μωρό μου (είπαμε....η Lara βγαίνει σε 15+ μέρες αλλά μέχρι μέσα Ιουνίου θα είμαι ευτυχής αν κλέψω 5-10 ώρες για να ασχολειθώ μαζί της...)
Χώρια που έρχεται και το Tourist Trophy....Άλλες 5-10 ώρες και εκεί μέχρι μέσα Ιουνίου...Μετά να μην το λιώσω κι αυτό???
Χώρια....χώρια......

Ρε 'σεις.....Πολύ φασαρία για το τίποτα μου ακούγεται....... :roll: :roll: :wink:

Reaction score
7
Το πηρα και εγω και παρατηρησα οτι ειναι και πολυ ενημερωτικο. Λιγο ειδα στον υπολογιστη.
Δεν κανεις απλα "κατι" αλλα μαθαινεις "γιατι" το κανεις....

Πριν το βαλεις ομως για ρυθμιση θελει μελετη και να το δεις 1-2 φορες για να καταλαβεις τι παιζεται και τι πρεπι να κανεις, ωστε να το κανεις "γρηγορα" και να μην καις αδικα τη λαμπα προσπαθοντας να καταλαβεις εκεινη την ωρα ΤΙ πρεπει να κανεις....

Θελει υπομονη (και μαλλον επρεπε να εχει και υποτιτλους και πιο "λογικο" μενου...). Μολις το... μαθω και το δουλεψω στη μεγαλη οθονη θα γραψω τα αποτελεσματα...

Γιαννη, το ματι συνηθιζει και "μαθαινει" αυτο που βλεπει...

Επισης το "Γιαννης Δημητροπουλος" δε χωραει να το γραψω εκει που μου νομιζες, οποτε το εγραψα εκει που ειχα αφθονο... χωρο!!!

Reaction score
0
Έτσι είναι, μενού για να μας κάνει την ζωή δύσκολη και ορολογία που πρέπει να είσαι ο ίδιος ο Kane για να είσαι άνετος. Καλά, υπερβολικό αυτό, αλλά εν πάση περιπτώση τα αγγλικά μου είναι τουλάχιστον εξαιρετικά αλλά το δισκάκι με παιδεύει.
Πάντως το μάτι συνηθίζει και στα καλά και στα άσχημα. Άμα έχει συνηθίσει στα άσχημα πρέπει να του επιβάλλεις το σωστό μέχρι να του γίνει συνήθεια.
Φοβερό εργαλείο, καλή λύση για όσους δεν μπορούν να καλέσουν έναν calibrator για τους δικούς τους λόγους, αλλά θέλει παίδεμα...

Reaction score
49
Επισης το "Γιαννης Δημητροπουλος" δε χωραει να το γραψω εκει που μου νομιζες, οποτε το εγραψα εκει που ειχα αφθονο... χωρο!!!
Πλάκα σου έκανα στο μνμ κυρ-Γιώργη!! :wink: :roll:
Αλλά στο κινητό δεν έχω :lol: & :roll: & :wink:
OK??

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut